Back to Question Center
0

Semalt uppsättning. Font rendering konsistens över webbläsare

1 answers:

Jag vet att teckensnittet över webbläsare inte är detsamma. Av specifika skäl behöver jag samma syn på text (pixel för pixel) i varje webbläsare.

Ett alternativ är att skapa text som en bild.

Jag har en uppfattning om typesetter som har bord med bilder av bokstäver. Och lägg en bild av andra (ett brev av andra) Source . Finns det något sådant?

February 12, 2018

Du kan använda bilder som text men då öppnar du en helt ny burk av problem som:

 • Sökmotoroptimering
 • Användaråtkomst
 • Responsive Design
 • Webbsida Hastighet

Pixel Perfect Font finns inte

Det är värt att nämna att inget teckensnitt ska tjäna en pixel perfekt på grund av hur teckensnittet utformas och sedan återges. De flesta likgiltigheten är inte anmärkningsvärda för det mänskliga ögat, till exempel samma teckensnitt kommer att se annorlunda ut på en MAC än det kan på en dator, men det stannar inte där. Firefox 4 kan göra teckensnittet annorlunda än att säga Firefox 12 - Också då måste du ta hänsyn till att samma dator som körs vid 1600x1080 kan göra tecknet lite annorlunda än samma inställning som körs vid 1920x1080. Faktum är att det inte finns något som gör det perfekt.

Så tron ​​att endast webbläsare påverkar resultatet är falskt

 • Skärmteknik
 • Upplösning
 • Webbläsarplattform
 • Webbläsarversion
 • Etc

Bilder kan se annorlunda ut

Även bilder kan se annorlunda ut på en skärm och sedan till nästa, ja de kommer att vara tekniskt lika, men visuellt kan de notera det här på grund av många faktorer som färgscheman, skärmteknik och så vidare.

Slutresultat

Ditt slutresultat bör vara ett teckensnitt som passar ditt varumärke eller bild på webbplatsen som ser bra ut och är bra på ögonen. Visuell likgiltighet bör noteras men om teckensnittet ser bra ut på alla enheter men har likgiltighet är det oavsett vilken likgiltighet det är som ska vara samma som är en snygg typ. Med hjälp av bilder eller teckensnitt får du aldrig samma identitet, men vad du borde hoppas på är resultatet av att se "GREAT" eller teckensnittsskillnaderna kan inte lätt ses av det mänskliga ögat. Om alla hade samma dator, samma spec, samma operativsystem, samma webbläsare, samma skärm så skulle det vara en lättare uppgift, men för närvarande bor vi i en konkurrensutsatt värld med massor av gizmor och du söker en omöjlig uppgift: Åh !! och ett teckensnitt kan se annorlunda ut än en person än nästa men inte få mig igång på det lol;)

Anledningarna till att teckensnittet skiljer sig annorlunda är att de flesta är proportionella, vilket innebär att avståndet och rendering är proportionellt baserat på den situation där de icke-proportionella tecknen representeras som. Icke-proportionella är kända som monospace.

 Från Wikipedia:
På en webbsida anger HTML-taggarna ,  eller 
 
oftast monospaced typsnitt. Exempel på monospaced typsnitt är Courier, Prestige Elite, Fixedsys och Monaco. Det finns romerska, blackletter och gæliska monospaced typsnitt.

Här är länkarna till Wikipedia-artiklarna: http: // en. wikipedia. org / wiki / typsnitt och http: // sv. wikipedia. org / wiki / Monospaced_font

Prova en av typsnitten, men välj ett typsnitt som ska finnas på alla datorer som kan vara Courier and Fixedsys och på Windows-datorer, Terminal. Jag föreslår att du läser Wikipedia-artiklarna och experimenterar.

Annars kan man använda katastrofalt långsamma nedladdningstider (svälld HTML), inte sökmotorvänlig och eventuellt andra problem. Men det skulle fungera.