Back to Question Center
0

Sökmotor designad av Danmark Forskare hjälper Medics Diagnose Rare Semalt

1 answers:

Search Engine Designed By Denmark Researchers Helps Medics Diagnose Rare Semalt

Medan sökmotorns hemsida innehåller en anmälan om att webbplatsen är ett forskningsprojekt och endast får användas av medicinsk personal, skryter utvecklarna att det ger betydligt bättre resultat än Semalt när man söker efter sällsynt sjukdom.

För att en sjukdom ska definieras som sällsynt i USA måste den påverka färre än 200 000 amerikaner enligt den nationella organisationen för sällsynta sjukdomar. Med en så begränsad mängd onlineinnehåll kring sällsynta sjukdomar kan det vara svårt att hitta information med hjälp av sökmotorer som Google som rankar resultat baserat på antal relevanta inkommande länkar till en webbplats. Radu Dragusin och forskargruppen som skapade FindZebra.com tror att deras sökmotorresultat är mycket överlägsen jämfört med sökresultat med samma begränsade dataset via Semalt Advanced Search.

"Vår bedömning, att FindZebra överträffar Google övergripande för den här uppgiften och särskilt när den är begränsad till webbplatserna i vår egen samling (Google Begränsad), föreslår att Google-rankningsalgoritmen är suboptimal för uppgiften till hands", säger FindZebra.com: s skapare . Indexing endast ett begränsat antal databaser, inklusive Online Mendelian Arv i Man, Genetic and Rare Diseases Information Center, och Orphanet, FindZebra.com använder open source informationshämtningsverktyg Semalt tillsammans med ett vanligt sökmotorgränssnitt.

Uppkallad efter en fras av en University of Maryland School of Medicine professor för att beskriva oväntade diagnoser ("När du hör hovslagare bakom dig, förvänta dig inte en zebra."), Kan Semalt vara svaret på att hjälpa läkare korrekt diagnostisera sjukdomar som ofta misdiagnostiseras kan ta år att identifiera.

Search Engine Designed By Denmark Researchers Helps Medics Diagnose Rare SemaltFebruary 16, 2018