Back to Question Center
0

Semalt förklarar hur man extraherar data från HTML-sidor till en PDF-fil

1 answers:

I den här artikeln kommer vi att ta dig igenom processen med extrahera data från dina HTML-sidor och lära dig hur du använder informationen för att bygga en PDF-fil. Det första steget är att bestämma programmeringsverktygen och språket som du ska använda för uppgiften. I det här fallet skulle du bättre kunna använda Perl.

Denna ram liknar Ruby on Rails, trots att den har ytterligare funktioner som kan överträffa dina förväntningar. Vi kommer inte använda den här ramen för att skapa en ny webbplats men extrahera information från en redan existerande sida - old rattan. Mojolicious har utmärkta funktioner för att hämta och bearbeta HTML-sidor. Det tar ungefär 30 sekunder att installera den här applikationen på din maskin.

Metodik

Steg ett: Det är viktigt att förstå den metod som du behöver använda när du skriver program. I det första steget förväntas du skriva ett litet ad hoc-skript efter att ha en allmän uppfattning om vad du vill göra och ha en klar förståelse för ditt slutmål. Observera att denna linjära kod måste vara enkel utan några procedurer eller subrutiner.

Andra etappen: Nu har du en klar förståelse av den riktning du behöver ta och biblioteken att använda. Det är dags att "dela och styra"! Om du har ackumulerat koder som logiskt gör samma sak, dela dem in i subrutiner. Fördelen med subrutin kodning är att du kan göra flera ändringar utan att påverka andra koder. Det ger också bättre läsbarhet.

Steg tre: Med detta steg kan du komponera dina koder. Du kan enkelt hantera kodstycken efter att ha fått relevant erfarenhet. Nu kan du gå över från procedurkodning till objektorienterad, speciellt om du använder ett objektorienterat språk. Varje person som använder en funktionell typ av språk kan skilja program till paket eller / och "gränssnitt." Varför måste du använda detta tillvägagångssätt när du programmerar? Detta beror på att du behöver lite andningsutrymme, speciellt om du skriver en sofistikerad applikation.

Algoritmen

Efter teorin är det dags att flytta till det aktuella programmet. Här är de steg du behöver göra när du genomför webbskrubbaren:

  • Skapa en URL-lista över de artiklar du vill samla in;
  • Loop över din lista och hämta dessa webbadresser en efter en;
  • Ta bort innehållet i HTML-elementet;
  • Spara dina resultat i HTML-filen;
  • Kompilera en pdf-fil ut ur dina filer när du har dem alla redo;

Allt är lika enkelt som ABC! Bara ladda ner webscrubberprogrammet, och du kommer att vara redo för uppgiften.

December 7, 2017