Back to Question Center
0

Webbskärmskrapning: Användbara tips från Semalt

1 answers:

Data kan idag bli din viktigaste tillgång. Som sådan är det aldrig en bra idé att låta det gå i händerna på dina konkurrenter. Ibland kan det dock vara utmanande att förhindra detta på grund av skärmskrapning - palestra all'aperto. Detta är en teknik som i åratal har använts för att extrahera data från webbsidor.

Denna metod innebär två betydande problem för ett företag. Först och främst kan data användas för att få en fördel över ett företag, kanske genom att underköra priserna samt att få information om produkter. Också, om det görs konstant, kan tekniken också minska prestandan hos en webbplats.

Skärmskrapning är i allmänhet ett koncept som skapades av tidiga terminalemuleringsprogram för några årtionden sedan. Det är en programmatisk teknik som extraherar information från skärmar som är utformade främst för visning av människor. Programmet låtsas vara en människa och läser data, samlar värdefull information och bearbetar den för lagring.

Tekniken har utvecklats signifikant under åren, speciellt med uppfinningen av webbrobgar..Det utvecklades ännu mer med utvecklingen av e-retail skärmskrapning, till exempel prisjämförelse webbplatser. Dessa webbplatser använder program som regelbundet besöker populära e-butiker för att få de senaste priserna samt tillgänglighetsinformation för en viss produkt eller tjänst. Dessa data lagras sedan i en databas och används för att ge jämförande recensioner av e-retail-landskapet.

Konkurrerande skärmskrapning har en rad negativa effekter på företagets IT-system, eftersom det bara är ett annat exempel på oönskade trafik. Nya studier har visat att minst 61% av all trafik genereras av bots. Dessa botsar förbrukar viktiga resurser samt bandbredd avsedda för äkta webbanvändare, vilket kan leda till en ökning av latens för verkliga kunder.

Skärmskrapning har pågått länge. Det är emellertid inte förrän nyligen att offren för detta beteende börjar reagera. Vissa har ansett orättvist affärsmetoder och upphovsrättsintrång, medan de företag som gör skrapan försvarar sig själva genom att kräva informationsfrihet.

Många webbplatsägare har använt sig av användningsprinciper på sina webbsidor som förbjuder aggressiv skrapning. Tyvärr kan de inte genomdriva dessa policyer, och så tycks problemet inte gå bort när som helst snart.

För ett år sedan introducerade eBay ett API som låter bra skrapor komma åt dina data. Det hindrar dock inte den skadliga skörden av information som används för konkurrensfördelar. Det enda verkliga försvaret kan erhållas genom att använda teknik som kan blockera icke-mänskliga besökare på din webbplats. Detta gör det möjligt för de verkliga användarna att komma åt din webbplats medan de blockerar sökrobotarna från att orsaka skador.

Andra effektiva sätt att bekämpa skärmskrapning är genom användning av tekniker som IP-rykteintelligens, spoofed IP-källdetektering, analys av begäran-responsbeteende, bedömning av sannolikhetsnivå i realtid och geografisk plats tillämpning.

December 7, 2017