Back to Question Center
0

Semalt Expert på Webbsida Skrapning - Bra och dåliga Bots

1 answers:

Webbskrapning har funnits länge och anses vara användbart för webmasters, journalister, frilansare, programmerare, icke-programmörer, marknadsföringsforskare, forskare och sociala medierexperter. Det finns två typer av bots: bra bots och dåliga bots. De bra botsna gör det möjligt för sökmotorerna att indexera webbinnehållet och ges höga preferenser av marknadsexperter och digitala marknadsförare. De dåliga robotarna är å andra sidan värdelösa och syftar till att skada en webbplatss sökmotor ranking - made in india tv brands. Lagligheten av webbskrapning beror på vilken typ av robotar du har använt.

Om du använder de dåliga bots som hämtar innehållet från olika webbsidor i avsikt att använda det olagligt kan webskrapningen vara skadlig. Men om du använder de bra botsna och undviker de skadliga aktiviteterna, inklusive deial of service attacker, online bedrägerier, konkurrenskraftiga data mining strategier, datortymer, konto hijacks, obehörig sårbarhetssökning, digital annons bedrägeri och stjäl av de intellektuella egenskaperna, då är webbskrapningsförfarandet bra och användbart för att öka din verksamhet på Internet.

Tyvärr älskar de flesta frilansare och nybörjare dåliga robotar eftersom de är ett billigt, kraftfullt och omfattande sätt att samla in data utan att behöva ett partnerskap. Stora företag använder dock de juridiska webbskraporna för sina vinster och vill inte förstöra sitt rykte på Internet med olagliga webbskrapor. De allmänna yttrandena om lagenligheten av webbskrapning verkar inte betyda, eftersom det under de senaste månaderna har blivit klart att de federala domstolssystemen spränger fler och fler olagliga webbskrapningsstrategier.

Webbskrapning började som en olaglig process tillbaka 2000, då användningen av bots och spindlar för att skrapa webbplatser ansågs vara nonsens..Inte många metoder var anpassade för att stoppa det här förfarandet från att sprida sig på internet till 2010. eBay lämnade först de preliminära föreläggningarna mot budgivarens kant och hävdade att användningen av bots på webbplatsen hade brutit mot Trespass to Chattels-lagarna. Domstolen beviljades snart förbuden eftersom användarna måste komma överens om villkoren för webbplatsen och ett stort antal bots avaktiverades eftersom de kunde vara destruktiva för eBays datorer. Rättegången avgjordes snart av domstolen och eBay stoppade alla från att använda bots för att skrapa nät, oavsett om de är bra eller dåliga.

Under 2001 hade en resebyrå dömt konkurrenterna som skrapade innehållet från webbplatsen med hjälp av skadliga spindlar och dåliga bots. Domarna tog igen åtgärder mot brottsligheten och gynnade offren och sa att både webbskrapning och användningen av robotar kunde skada olika onlineföretag.

För akademisk, privat och informationsaggregation är många idag beroende av rättvisa webbskrapningsförfaranden, och många webbskrapningsverktyg har utvecklats i detta avseende. Nu säger tjänstemännen att inte alla dessa verktyg är tillförlitliga, men de som kommer i betalda eller premiumversioner är bättre än de fria webbskraporna .

Kongressen hade 2016 passerat den första lagstiftningen för att rikta sig mot de dåliga botsna och gynna de goda botsarna. Better Online Ticket Sales (BOTS) Act bildades som förbjöd användningen av olaglig programvara som skulle kunna rikta in mot webbplatser, skadar deras sökmotorer och förstör deras företag. Det finns frågor om rättvisa. Till exempel har LinkedIn spenderat mycket pengar på de verktyg som blockerar eller eliminerar dåliga robotar och uppmuntrar bra robotar. Eftersom domstolarna har försökt bestämma lagenligheten av webbskrapning, har företagen sina uppgifter stulna.

December 7, 2017