Back to Question Center
0

Hur blir man ledande på Amazonas produktsökningssida?

1 answers:

Varje dag utför miljoner av dina potentiella kunder en produktsökning på Amazon. Frågan är hur man gör dina produkter synliga för dina riktade kunder och får dem att välja ditt förslag bland många liknande förslag från dina nischkonkurrenter.

Amazon är en mycket fördelaktig plattform för online-handlare där alla kan hämta miljoner dollar. Men som i det verkliga livet, för att bli en av TOP-säljare, måste du investera din tid, ansträngningar och pengar för att stärka dina positioner. Dessutom bör du alltid hålla reda på alla Amazon algoritm förändringar och nyheter.

I den här artikeln kommer vi att diskutera den senaste Amazon-algoritmuppdateringen - certified equipment appraisals. Det hände i oktober 2016 och kändes som den dag då Amazon ändrade sina användarvillkor. Denna uppdatering orsakade många spekulationer och diskussioner med Amazon-säljare. Några online-handlare har förlorat sina positioner och popularitet på Amazon SERP, medan andra fick större chanser att öka sin försäljning.

Så låt oss först diskutera hur Amazon algoritm uppdatering ändrade reglerna för Amazon ranking spel och vad är chanserna att dra nytta av det?

Amazon-produkter sökändringar orsakade av TOS

Med tanke på undersökta data som tillhandahållits av Review Kick analyserar vi konsekvenserna av användarvillkorsändringar på Amazon säljare . Denna forskning visade att bland 6 000 produkter förlorade endast 25% av återförsäljarna sina recensioner. De kategorier som var signifikant drabbade av TOS inkluderar kök och matsal, elektronik, hälsa och personlig omvårdnad, bebis, skönhet etc.

Det betyder att marknadsnischer med högre procent av konkurrensen påverkades högre än andra. Enligt de statistiska uppgifterna har produkter som har en betydande mängd recensioner innan TOS-förändringen tenderat att förlora en något högre andel av sina recensioner. Det bör noteras att inga särskilda kategorier har riktats mot borttagning. Recensioner förlorade på vissa produkter orsakade rankingsminskning och stjärnbetyg minskar..

Som det visade sig, var de flesta Amazonas säljare inte påverkad. Endast de som har genererat hundratusentals recensioner bland sina produkter påverkades av Amazon TOS. Det betyder att Amazon-riktade produkter hade aggressiva spikar i produktrecensioner. Nyligen var det lagligt att generera ett otaligt antal recensioner kring Amazon-produkter. Det är dock inte längre en fungerande rankningsstrategi efter den senaste Amazon-algoritmuppdateringen.

Men betyder det att vi inte behöver köra kampanjer eller arbeta med förbättring av försäljningshastigheten? Dessa frågor kräver ett omedelbart svar eftersom de håller några online-återförsäljare tillbaka från effektivt försök till kampanj och optimeringstaktik.

Gör och inte

Mot bakgrund av den senaste Amazon-algoritmuppdateringen, kommer följande optimeringstaktik utan tvekan att skada ditt varumärkes rykte och sidrankning.

Idag kan du inte stimulera dina kunder att skapa recensioner för dina produkter. Det finns inget sätt att fråga dina kunder om en bra recension i utbyte mot en present eller rabatt. Allting bör göras naturligt och organiskt. Annars kommer alla dina recensioner att tas bort och därefter kommer alla dina ansträngningar att slösas bort. Dessutom kan säljare inte spåra kunder som får kupongkod för att kontrollera om de lämnar en recension eller inte.

Alla dessa förbjudna handlingar tjänar till att begränsa antalet falska, betalda eller incitiverade recensioner. Det är dock fortfarande tillåtet att uppmuntra användare att lämna ekologiska och ärliga recensioner om sin shoppingupplevelse.

December 7, 2017