Back to Question Center
0

Är det sant att Amazon com är en ny sökmotor för produkter?

1 answers:

Ibland hör jag att folk säger att Amazon com är en ny sökmotor speciellt utformad för produkter, snarare än dess standarddefinition som världens ledande behållare inom e-handel och drop-shipping online-verksamhet. Så, hur sant är det här trendiga antagandet om att Amazon com utvecklats till sökmotor för produkter - ännu mer verkligt än vi kan tänka? Lyckligtvis har jag några rimligt övertygande uttalanden från den senaste studien om online marknadsföringsteknik. Denna forskning sägs ha genomförts genom fyra olika länder och omfattar samtidigt användning i butiken. Och nedan kommer jag att visa dig några intressanta resultat och försök att svara på rubrikfrågan till den här historien - security camera system help.

Fler och fler människor använder Amazon com som sökmotor för produktinformation. Enligt undersökningen omfattade marknadsundersökningen tusen konsumenter från Förenta staterna, liksom närstående kunder från Tyskland, Storbritannien och Frankrike - med cirka sjuhundra respondenter per land (daterad 2017 augusti):

  • Mer än 70% av online-shopparna besöker Amazon först och främst när det gäller att lära sig mer om en viss produkt (som aktuell prissättning, kundrecensioner, produktdetaljer, kula poäng, etc.) innan de slutar beslut att göra ett köp.
  • Nästan 25% av de aktiva användare som surfar på näthandeln bekräftade att de går till Amazon för att få reda på mer om den produkt de behöver, lära sig funktionerna, vanliga prissättning och andra egenskaper - precis som om de var i den verkliga tegelstenen.
  • Omkring 55% av de aktiva shopparna på Amazon erkände att de brukar ha sin första produktsökning direkt där borta, gällande praktiskt taget vilken som helst produkt som är tillgänglig på försäljning.
  • Eftersom Google fortfarande tar cirka 85% av produktrelaterad kundforskning, kan gapet eventuellt stängas, förutom med en ganska snabb takt som förväntas.
  • Det finns en ny sida av detaljhandeln som upptäcks med e-handel och droppleveransbutiker i synnerhet. När det gäller Amazon själva visar den här trångt världens populäraste digitala marknadsplats att smartphones ändrar hur vi köper. Det betyder att allt fler aktiva kunder snabbt anpassar sig till den nuvarande utvecklingen i mobilvänlig sökning. Och Amazon com med sin sökmotor och produktfokuserade algoritmmönster är inte ett undantag i denna regel. Det innebär att alla moderna koncept eller detaljhandel och marknadsföring på nätet oundvikligen tenderar att förändras.

    Låt oss möta det - Allmänna konsumtionsmönster har nyligen förändrats i viss mån. Jag menar att alla vanliga shoppare nu blir mer benägna att formulera sin åsikt och bygga förtroende i väntan på produktrecensioner och resten av informationen som finns tillgänglig online, i stället för att förlita sig på direktförsäljningspersonalen. Och oavsett hur kunniga de anställda faktiskt kan vara - den moderna detaljhandeln upplever fortfarande en fullständig mätbar erosion av sina fysiska platser, utrymmen och försäljningsställen.

    December 7, 2017