Back to Question Center
0

Kan du berätta allt om sökmotorn på Amazon och dess speciella algoritm?

1 answers:

Det är en no-brainer, men till skillnad från alla traditionella sökmotorer (till exempel Google självt, som är utformade för att leta efter allmän information), är en specifik sökmotor på Amazon utformad för att främja att shoppare lever online inköp på dropshipping webbshops. Enkelt sagt, sökmotorns algoritm som kör Amazon erbjuder både organiska och betalda möjligheter som möjliggör ett framgångsrikt varumärkekapitalisering för varje smart försäljare som säljer där borta. Enligt den senaste statistiken finns över 200 miljarder verkliga kundsökningar uppskattade för världens populäraste e-handelsplattform hittills i år - oculos de sol ray. Och det är inte förvånande alls, helt enkelt för att den senaste relaterade studien undersökte någonting kring 55% av potentiella köpare som gör sitt första produktsökningsförsök speciellt på Amazon.

Så, frågan är - vilka är de viktigaste särdrag hos sökmotorn som domar över Amazon? Och på vilket sätt kan de ledande köpmännen där borta göra sina produkter framträdande en rad före resten av aktiva säljare? Här är det kortaste men förmodligen ett helt adekvat svar - sökmotorn på Amazon är definitivt jämförbar med Googles algoritm. Å andra sidan verkar det emellertid helt annorlunda än det som används av världens sökjätte. Nedan kommer jag att få en kort översikt för att täcka både deras helt liknande egenskaper och de viktigaste punkterna i mångfalden.

Relevans och betydelse

Låt oss möta det - alla större sökmotorer som Google ser främst på relevans och vikt. Amazon är inte ett undantag här, eftersom det använder nyckelord och sidinnehåll med hela kontextuella textskrifterna för att bestämma och skapa produkt relevans och vikt för shopper-orienterad produktsökning..Det enda undantaget är att, till skillnad från Google, analyserar sökmotorn på Amazon en mycket mindre uppsättning data på grund av en mer strukturerad informationsuppdelning i produktkategorier och stöds med kategorirelaterade attribut, till exempel som vikt, storlek, material etc.

Nyckelord och långsvansfraser

Att ha ett kvalitetsinnehåll som är rik på kontextuella nyckelord och långsvans nyckelfraser är viktigt för Amazons rankningsalgoritm - precis som i alla traditionella sökmotorer. Observera dock att det finns flera helt otillbörliga egenskaper för nyckelord som ses på den trånga marknaden.

Baserat på den senaste rapporten om Amazon Retail Analytics är här de viktigaste punkterna för att ge en mer exakt uppmärksamhet:

  • Nyckelord med en hög sökvolym omvandlas naturligtvis bra på Amazon.
  • Prestationsmarknadsdata på PPC-kampanjer hjälper vanligtvis att bestämma exakt vilka sökord som har de högsta sökvolymerna där borta.
  • Det är knappast möjligt att bestämma eller åtminstone delvis avslöja den faktiska sökvolymen som finns för en viss sökordssökning som används av aktiva shoppare på Amazon.

Kundrecensioner och omdömen är av avgörande betydelse för sökmotorn på Amazon, eftersom lejonens andel av potentiellt nya sökord kan hittas direkt i dessa återkopplingssektioner.

När det tas separat kan omvandlingsfrekvensen i sig verka mindre viktig för Amazon än på de stora sökmotorerna som Google. Enkelt sagt, många säljare ser bevis för att de produkter som har mer trafik (och slutligen försäljning) kan ta de högsta positionerna, och lämnar därför konvertering lite efter sig själv.

December 7, 2017