Back to Question Center
0

Semalt elaborates på URLitor - Very Cool Web Scraping & Data Extraction Tool

1 answers:

URLitor är ett nytt men effektivt webbskrapnings- och datautvinningsverktyg. För att använda URL-adress måste du bara lägga till en lista över alla webbadresser som innehållet du vill skrapa på online i den angivna mallen. Då måste du ange HTML-elementet du vill extrahera från webbsidorna och klicka på Skicka-knappen. Det är lika enkelt som det. Med det här verktyget behöver du inte göra en kopia eller klistra in från webbläsaren längre.

xPath är ett språk som används för att söka efter information i XML-filer - company logo maker software free. Det använder vissa uttryck för att välja nodsatser eller noder i XML-filer. De uttryck som XPath förstår är ganska lik de som används med vanliga datafiler eller dokument.

Även om XPath används med flera programmeringsspråk har detta verktyg byggts för användare som inte har någon programmeringskunskap. Så, du behöver inte vara en programmerare för att utnyttja den. Med det här verktyget kan du extrahera data från flera HTML- och XML-sidor.

För enkel användning har flera ofta använda XPath-uttryck fördefinierats i en rullgardinsmeny, så att användarna bara behöver välja någon av dem beroende på deras syfte. Men erfarna användare av XPath har friheten att använda sina egna uttryck när de vill..

Verktyget har konstruerats med en kapacitet på 100 webbadresser i en enda skrapning, och det tar högst 10 uttryck i taget. Det kan med andra ord skrapa data från högst 100 webbadresser åt gången.

Några viktiga XPath-anpassade uttryck som kan modifieras eller läggas till har beskrivits nedan:

1. // div [2] Detta uttryck väljer den andra diven hierarkiskt;

2. // länk [@ rel = 'canonical'] / @ href - Detta uttryck väljer platsen (ref) för taggen som används för ställa rel attribut lika med canonical;

3. / html / head / meta [@ name = 'description'] / @ content - Detta uttryck används för att välja innehåll; - Du kan använda detta uttryck för att välja alla element med "klassnamn" som CSS klass;

5. // h2 | // titel - Detta uttryck kan användas för att välja både den första H2 och sidtiteln;

6. // * [namn

= 'h1' eller namn

= 'title'] - Detta uttryck fungerar exakt som ovan. Men uttrycket som presenteras ovan är bättre eftersom det är kortare. - Detta uttryck markerar varje element som har CSS-klass och innehåller även "tumme" för extraktion

8. // Förälder :: * [text

= 'Välkommen'] - Detta uttryck väljer föräldern till något element som har texten "Välkommen ';

Detta verktyg är en Beta-version och kan fortfarande fungera med vissa fel. Det är dock fortfarande ett bra verktyg för användare med liten eller ingen programmeringskunskap eftersom alla de ofta använda uttrycken har fördefinierats i en meny som tidigare nämnts.

December 7, 2017