Back to Question Center
0

Hur kan du använda Amazon marknadsföringsverktyg korrekt?

1 answers:

Denna korta inlägg ägnas åt Amazon marknadsföringsverktyg nämligen AMS. Det är kritiskt att diskutera detta ämne på grund av "konkurrentens intimitet" som de flesta online-handlare står inför på Amazon i våra dagar.

Amazon Marketing Services (AMS) ger online-leverantörer många fördelar och ger dem möjlighet att sticka ut från sina konkurrenter och rangordna sina produkter på Amazonas sökresultatsida.

Varje erfaren Amazon-marknadsförare vet att inte varje klick på din notering kan innebära ett köp - gazco avanti. Det är därför det är viktigt att förstå hur man använder Amazon marknadsföringsverktyg för att få en stor vinst från den.

Varför behöver du använda Amazon marknadsföringsverktyg?

Som jag har nämnt tidigare är Amazon en mycket konkurrensutsatt marknad där de flesta av dina nischkonkurrenter är ett enda klick bort, och alla ger samma fördelar och har samma svaga punkter. Med andra ord går du nacke och nacke med dina nischmarknader på marknaden och har samma chanser att vinna köpboxen på Amazon. Din potentiella kund kan klicka på din konkurrents sida, och du kommer att förlora en försäljning i ett ögonblick. Det är därför du har upp till 10 sekunder att övertyga en sökare om att välja exakt din produkt.

Amazon Marketing Service hjälper dig att locka fler potentiella kunder och öka ditt varumärkessynlighet på Amazon. Dessutom tillåter den att rikta annonser till användare i olika skeden av köpsinten. Det ger dig möjlighet att få ditt varumärke framför ytterligare marknadsförare på Amazon.

Rubrikannonser spelar rollen som branding, sponsrade produkter som riktar användare som är intresserade av en viss produkt. Sådana produktvisningsannonser hjälper dig att behålla potentiella kunder inom din egen Amazon-shoppingmiljö. Amazon Marketing Services utvecklades till tre huvudsakliga Amazon reklamformat:

  • Amazon Sponsored Products Ads
  • Amazon Headline Sökannonser
  • Amazon Produktvisningsannonser

Alla dessa annonseringsformat har sin plats i Amazon-konverteringstratten. En vinnande marknadsföringsstrategi kräver alla dessa tre funktioner såväl som varje kampanjens olika inriktningstyper.

Söktjobbannonser

Söktjobbannonser är baserade på toppen av säljtratten. Det är det första Användare observerar på sökresultatsidan och påverkar direkt sökare som köper beslut. De är bäst för varumärkes- och generella sökningar. Huvudsidans sökannonser innehåller vanligtvis en anpassad textrubrik och flera relaterade produkter. De innehåller riktade söktermer och tjänar bäst för allmänna frågor. ger dig möjlighet att interagera med din målgrupp i början av sökningen.

Det är värt att skilja de grundläggande fördelarna med rubrikannonsannonsen. Det är möjligheten att styra klick på något annat än en produktinformationssida Du får möjlighet att skicka dina klick till sådana webbadresstyper som anpassad URL, varumärkessida, sökresultatssida och produktsida.

Sponsrade produktannonser

Sponsrade produktannonser kan vara av två typer - Automatisk och manuell. Den första är con tältdriven, medan den andra är nyckelorddriven. Dessa annonser placeras på TOP- eller undersidan av Amazon-sökresultatsidan när du använder en skrivbords- och produktdetaljsida när du använder en mobilenhet. Sponsrade produktannonser betraktas som mitten av trakten som de visas framför potentiella kunder när de jämför olika köpalternativ.

Dessa annonser är inte bara tillgängliga för leverantörer utan även till alla tredje parts säljare på Amazon. Du kan snabbt skapa dem och samma snabbt få godkännande.

Den här annonseringskampanjen liknar Google Shopping eftersom annonserna är för en viss produkt. Dessutom tar Amazon också hänsyn till produktens relevans för användarens fråga, din prispolitik, recensioner och försäljningshistorik.

Det bästa av det är att du kan välja mellan automatiska och manuella inriktningstyper..När du kör din annons automatiskt använder Amazon den tillgängliga informationen för att matcha dina produktannonser med de mest relevanta sökorden. I ett fall när du körde din annonsering manuellt kan du ladda upp en lista med söktermer där du kan rikta in dina produktannonser. Manuella kampanjer har högre kostnad per klick, men ger bättre inriktningsalternativ, medan automatiska kampanjer enkelt kan skapas och visas på ett större antal sökare.

Jag kan inte rösta för manuella eller för automatiska produktannonser. De är båda fördelaktiga för ditt företag, så jag rekommenderar starkt att använda dem i ett komplex.

Bland de primära kraven för Amazon Sponsrade Produkter kan vi skilja mellan följande:

  • En aktiv Amazon Professionell säljarkonto;
  • Förmåga att skicka till alla adresser på Förenta staternas territorium.
  • Din produktlista bör baseras på flera tillgängliga kategorier;
  • Du bör endast sälja nya och originella produkter.
  • Din annons ska bara skapas för den notering som är tillgänglig för köprutan. Annars visas inte din annons till dina potentiella kunder på Amazon.
  • Du bör sälja dina produkter i ett av följande länder - USA, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och Kina.

Produktskärmsannonser

Produktskärmsannonser är baserade längst ner på säljratten och visas bara på produktdetaljsidor. Det är din sista möjlighet att locka dina potentiella kunder att köpa.

Denna typ av annonser kan rikta sig efter vilken typ av produkt en kund kommer att köpa eller genom hans nuvarande eller tidigare preferenser. Produktinriktning ger dig möjlighet att bestämma vilka produktsidor du vill att din annons ska placeras på. Till exempel kan du visa dina produkter på din nischkonkurrentsidor, ge Amazon-sökningar med gratis föremål till ett rimligt pris. Det är dock värt att säga att produktinriktning är begränsad djupt eftersom du måste välja de saker som du vill att dina annonser ska visas på.

I sin räckvidd kan ränteinriktningen täcka mer mark, men med något mindre relevans. Med hjälp av denna typ av annonser kan du visa dina produkter för användare som tittar på en viss kategori av produkter eller relaterade objekt inom samma kategori.

December 14, 2017