Back to Question Center
0

Kan du hjälpa mig att förstå Amazon ranking algoritm?

1 answers:

Amazon ranking algoritm för produktsökning (även kallad A9) är utformad för att rangordna olika produkter så att när kunden söker efter ett visst objekt till salu - dras de relevanta sökresultaten samman och tillhandahålls bara i två steg. Enkelt sagt, när en potentiell köpare kör produktsökning, gör Amazon-rankningsalgoritmen det bästa med att försöka ge de bästa resultaten som matchar kundens förfrågan. Och medan Google visar resultaten som ger det bästa svaret på sökfrågan som användaren angett, är Amazon ranking algoritm fokuserad på att visa exakt vilken produkt som shopparen är mer sannolikt att köpa. Det innebär att processen med att rangordna produkterna på Amazon är en mer okomplicerad jämförelse med samma sätt som de stora sökmotorerna, som Google själv, liksom Yahoo, Bing, etc.

Huvudfaktorer för Amazon Ranking Algoritm

Generellt sett är det primära syftet med Amazon ranking algoritmen att säkerställa den högsta intäkten per kund som köper över där - correo crear para un. Bland de andra satsar Amazon sökmotoroptimering på olika interna faktorer. Jag menar att det inte finns någon off-page optimering på Amazon - det är helt enkelt inte uppmärksam på lejonens andel av off-page SEO-faktorer, till exempel sociala medier, länkbyggnad, domänmyndighet och så vidare. Som jag redan sa är huvudmålen med Amazon-rankningsalgoritmen att få ut det mesta av den maximala intäkter per kund (RPC). Följaktligen är kärnfaktorerna som beaktas av A9 följande:

  • Omvandlingsfrekvens - Drivs i allmänhet av dina kundrecensioner, konkurrenskraftiga priser och produktbildskvalitet.
  • Relevans och kundnöjdhet - Även om relevansfaktorerna huvudsakligen bestäms av produkttiteln och produktbeskrivningen finns också en bra nivå av kundnöjdhet bland de relevansfaktorer som är viktigast än där.
  • Retention - Dessa faktorer roterar huvudsakligen runt ODR-nivån (orderfelprocent), liksom återkoppling från säljaren.

Enligt A9 Amazon ranking algoritm kan den maximala vinsten uppnås endast genom att göra fler kunder glada och hålla dem upprepade gånger komma tillbaka för att ta ett annat köp där borta. Observera dock att bortsett från den maximala RPC, anser Amazon också att kunderna behåller sig. Det betyder att Amazon, när man rankar en viss produkt, inte bara använder de faktiska omvandlingshastigheterna, men också deras förväntade värden. Enkelt sagt, Amazon kan rimligen förvänta sig att det dras ner, eftersom prislappen för en viss produkt är definitivt högre än resten av liknande produkter som erbjuds på marknaden. Och kom ihåg, fullständigheten av din produktsida med dess varje huvudavsnitt fyllt i sin helhet är mycket viktigt för Amazon ranking algoritm. Så, bör du undvika att ett enskilt fält är tomt eller inte fullständigt slutfört. På så sätt får du alltid bättre chanser att visas på toppen av SERP: erna på den relevanta artikelförfrågan från shopparen.

December 22, 2017