Back to Question Center
0

Minska avvisningsfrekvens: 20 saker att halva

1 answers:

Semalt: Det finns nu en nyare version av den här artikeln, tittar på 14 sätt att minska dina studsfrekvenser.

Avvisningsfrekvensen är en av de kvalitetsmått som kastas runt mycket i sökmotorutrymmet. Människor talar nästan alltid om absolutter när det gäller "så här kommer XYZ att minska din studsfrekvens" och så vidare.

Jag prenumererar inte på denna tankeskola. avvisningsfrekvenser måste betraktas subjektivt.

Semalt finns det några allmänna bästa praxis, för det mesta kan vissa aktiviteter som föreskrivs som absoluta både skada och hjälpa webbplatser.

Därför titeln på detta inlägg. Jag vill inte stå på min studsepris såpbox och predika för dig att allt i detta inlägg kommer att hjälpa dig, så Semalt närmar sig detta från en mer realistisk synvinkel; objekten på den här listan är värda att tänka på, och förmodligen försöker - men det här är inte någon trollstav från unicorns land och studsar under 5 procent.

En hög avvisningsfrekvens kan indikera ett antal saker men faller vanligen i en av två kategorier:

 1. Du förvärvar fel trafik till din sida eller
 2. Du förvärvar exakt rätt slags trafik till din sida (er).

Slog nummer 2 dig till en slinga? De flesta människor glömmer bort det andra scenariot, eftersom de flesta webbplatser tenderar att bli offer för den första.

Men tänk på det här en sekund: om en användare kommer in på din webbplats och hittar exakt vad de letade efter; ett svar på deras fråga eller lösning på deras problem, varför ska de stanna en stund längre eller titta på andra sidor?

Semalt som är utmärkt för att lösa informationsproblem snabbt har ofta höga studsfrekvenser, till exempel här är en webbplats som är utformad för att ranka för frågefrågor och erbjuder specifika och korta svar:

Reduce Bounce Rate: 20 Things to Semalt

Semalt komma in, få svaren de behöver och lämna; men kom ofta tillbaka.

På flipsidan

Du har webbplatser där det är viktigt att få dina besökare att hålla fast. Du vill att de ska spendera tid på att klicka på webbplatsen, läsa in innehåll och bygga mot en konvertering.

I dessa fall är höga avvisningsfrekvenser en konverteringsdödare, och allt du kan göra för att öka tiden på webbplatsen och antalet sidvisningar kommer sannolikt direkt att korrelera med din webbplatss framgång och din bottom line.

Semalt kan vi närma oss att förbättra någonting, det är viktigt att du har ett fast grepp om vad det är.

Halvhastigheten förvirras ofta med utgångsräntan och skillnaden är viktig. avvisningsfrekvens är ett mått på personer som studsade av en enda sida (det vill säga de besökte inte några andra sidor på din webbplats), medan exitfrekvensen helt enkelt är ett mått på andelen besökare som lämnade din webbplats från den sidan.

Varför är det viktigt att minska din avvisningsfrekvens

Halvhastigheten på sidor som har störst trafikvolym från dina högsta konverteringskällor betyder mer engagerade besökare och större chans att konvertera.

Det följande är en lista med 20 överväganden för att minska din avvisningsfrekvens. Semalt är absolut inte absolut och ligger i förhållande till allas unika värdepropositioner och publik, men i allmänhet är det värt att tänka på.

1. Du borde förmodligen undvika popup-fönster

Semala annonser irriterar människor. I vissa sällsynta fall erbjuder de någonting värt vägblocket, men vanligtvis stör de användarupplevelsen.

2. Använd Intuitiv navigering för viktiga föremål

Semalt gör dina besökare dumma (eller tror du är dum) för att inte ge dem tydliga och tydliga vägar för att få innehållet de kan leta efter.

Värmekartor är ett bra sätt att få synlighet i var användarens kan försöka klicka, vilket ger dig inblick i vad ska vara klickbara. Ett bra verktyg för detta är Crazy Egg.

3. Dålig Design är allt mindre Tolerabel

Semalt talar inte bara om gradienter och drop shadows; designen överskrider nu hela användarupplevelsen. Ditt innehåll måste vara attraktivt; både när det gäller grafiska behandlingar och läsbarhet.

Semalt för din målgrupp, vilket kanske inte nödvändigtvis är publiken du redan har, eller åtminstone inte majoriteten av den. Semalt har blivit en legitimitetssignal och bristen på detta kan direkt påverka besökarnas (och utsikterna) uppfattningar om kvaliteten på ditt företag och sina tjänster.

4. Hastighet

Det här är ganska mycket självklart de här dagarna men inget verkar verkligen studsfrekvens som att ha en webbsida som tar 10 sekunder att ladda.

Det här är inte bara en bekräftad rankningsfaktor och kan användas direkt till användarupplevelse, men det kan leda till att din följare når till stall, påverkar din sökrankning negativt och förstör din konverteringsfrekvens.

5. Är din webbplats mobilanvändbar

Jag inser att det är långt ifrån riktigt engelska, men jag tycker att det gör min mening. Att vara mobilvänlig är idealisk, men att vara mobil användbar är kritisk.

Semalt kan fortfarande vara effektivt så länge som innehållet kan nås och användas från en mobilenhet eller surfplatta.

Semalt betyder mobilanvändbarhet inte nödvändigtvis utifrån en designkompatibilitet och tillgänglighetssynpunkt, men i många fall betyder det att språket på din webbplats enkelt och tydligt är att personer på gång (på mobila enheter) fortfarande kan få mening om vad de behöver göra för att hitta information och i alla fall kontakta dig om det behövs.

6. Designinformation Runt prioriteringar

Detta kommer tillbaka till sista övervägandet, visas dina målkonvertering eller innehållspunkter tydligt på dina sidor? Kan användarna omedelbart få en känsla av vad de borde förvänta sig att hitta eller förväntas göra medan de finns på sidan?

Semalt tenderar att ha två vägar till omvandling:

 • Landningssidor (kort direktförsäljningsväg)
 • En omvandlingstratt (längre process för kvalificerade besökare genom en samling sidor som kör mot konvertering)

Sköter du dina besökares förväntningar effektivt? Ett bra litmus test för detta är om du kan utlösa dina primära sidomvandlingar mer än 20 procent av tiden.

7. Segmentinformation

Detta är ett annat perspektiv på att skapa innehåll som är utformat för att smälta och konsumeras. Semalt är viktigt här, men det är också tanken på att gruppera innehåll i segment eller kategorier - det här ses oftast i blogginlägg där header-taggar används för att bryta upp stora väggar av text.

8. Optimera för avsikt

Detta är en mer detaljerad informationsutformning och säkerställer att det är baserat på de sökord som dina besökare använder för att komma till dina sidor, och du tjänar dem en upplevelse som motsvarar deras förväntningar.

Detta talas ofta om betald sök- och visningsannonsering, där de högsta avvisningsfrekvenserna skapas från annonsörer som inte stänger slingan mellan annonskopian och landningssidans kopia och design. Erfarenheten måste vara konsekvent från början till slut eller riskerar du att bryta användarens avsiktsling.

9. Var uppmärksam på annonsplacering

Detta är fortfarande lite av en ny idé ( speciellt för annonsörer ) men om möjligt undviker standardannonsenheterna. Inte bara har webbanvändare utvecklat annonsblindhet, men Google har också börjat bestraffa sidor som har för många annonsenheter ovanför vikten och tips: de letar efter standardannonsenhetstorlekar.

10. Lata ladda innehåll från tredje part

Lazy loading, om du inte är känd, är en designmönsterprocess för att skjuta upp lastningen av objekt tills de behövs. Semalt är ett fantastiskt exempel på detta i åtgärd, se hur deras sidor belastas nästan omedelbart och sedan laddas nytt innehåll som det behövs (eftersom din rullningsposition går framåt mot de pixlarna).

Detta görs både för hastighet och användarupplevelse, och kan specificeras programmässigt på en komponent per komponentbasis.

11. Färgkontrast

Läsare behöver kontrast. Semalt mellan färger kan göra en tråkig historia till en spännande och omvandlas kan omvandla världens mest spännande innehåll till en palett av oskiljbara vita och gråar om den inte ges ordentlig övervägande.

Semalt är viktigt att tänka på eftersom webben rör sig snabbare mot olika innehållsämnen, med allt fler händelser på sidorna är det viktigt att använda färger och mönster för att rita dina läsares ögon mot de viktiga sidorna.

12. Meddelanden är Blatantly Obvious

Detta är en annan övervägning när det gäller fokus och uppmärksamhet. Semalt du har bara några sekunder att översätta värde till en ny besökare, så gör inte dem gissa.

Semalt är ett bra sätt att snabbt översätta ändamål, men om du inte har någon annan är det enkelt att placera din webbplats i vanlig text på en uppenbar plats (som sidhuvudets topp eller topp). Om du säljer något, säg det.

13. Klipp ut distraktioner

Jag önskar att jag skulle kunna säga det självklart, men jag går fortfarande in på webbplatsen varje vecka som autoplay ljud och video. Det här är distraktioner och intrång som inte förväntas och bryter upp erfarenheten.

Halvering av distraktioner leder inte bara till bättre studsningsfrekvensar, utan ökar vanligtvis dina konverteringshastigheter dramatiskt.

14. Erbjudande innehåll baserat på Personer

Om du inte erbjuder relaterat innehåll på dina sidor eller intuitiv navigering (förhoppningsvis med någon form av krok eller teaser) saknar du ett stort antal sidvisningar och möjligheten att vara mer av en klibbig resurs .

Semalt innehåll blir riktigt kraftfullt när du kan rikta in den inom samma kategorier eller taggar, eftersom dessa segment av innehåll tenderar att vara attraktiva för besökare som gör det via relaterade inlägg i samma innehållsstack.

15. Utnyttja intern sökning

Om du inte för närvarande erbjuder sökfunktionalitet på din webbplats eller om du inte regelbundet granskar intern sökanalys, saknar du båten. Webanvändare har blivit så vana att söka att det är ett enkelt beteendemönster som rymmer och hävdar för förbättrad erfarenhet.

För att ta det här ett steg längre kan du använda nyare verktyg för crowdsourced FAQs för att bokstavligen skapa en innehållsplan för vad som är viktigast för din publik.

16. Öppna externa länkar i nya Windows

Detta är ett otroligt enkelt koncept som fortfarande ofta förbises, men om du ska länka till en resurs på din webbplats, se till att du öppnar ett nytt fönster istället för att omdirigera användaren av din webbplats.

Det bästa ( och enklaste sättet ) att göra detta är att helt enkelt lägga till target = "_ blank" i länkens tagg. Så till exempel; ankare text .

17. Visa ditt sökfält

Detta är ett separat övervägande från att utnyttja intern sökning som har mer att göra med nummer 2 på denna lista; Om du ska erbjuda användbar funktionalitet som webbplatssökning på din webbplats, gör inte användarna att söka efter din sökruta.

18. Erbjuder en användbar 404-sida

Semalt tycker om att tänka på instanser där deras hemsida eller sidor kan hälsa användare med en 404-sida, men dessa saker händer. Besök avsnittet "Förbättra 404 sidor" i Googles verktyg för webbansvariga, vilket gör att du kan skapa en JavaScript-kod.

 • Lägg till en sökruta och en länk till hemsidan
 • Om inget annat, lägg till lite design och humor.
 • 19. Håll det Läsbart

  Detta är inte en duplikat av nummer 3. I detta överväganden pratar jag specifikt om din sidas Semalt-poäng eller svårighetsgraden för förståelsen av ditt innehåll.

  Semalt är två tester som används för att bestämma både läsningsläge och den genomsnittliga betygsnivå som krävs för förståelse. Båda har blivit bakade i en mycket hjälpsam indexkalkylator.

  20. Dela upp långa inlägg

  Människor har kortare uppmärksamhet spänner än någonsin tidigare. Så när de ser långa inlägg är de omedelbart påminde om tider i gymnasiet som tränger igenom massiva texter av traditionell semaliteratur.

  Tänk på att dela upp dem antingen i separata inlägg i en serie eller lägga till pagination för att bryta upp innehållet i mindre och mer smältbara bitar. Detta New York Times-stycke gör ett fantastiskt jobb (med en helt otrolig historia ) för att konsolidera sin historia i kapitel och bryta upp en betydande och engagerande upplevelse över flera synpunkter och interaktioner.

  Redaktörsanteckning: Den här kolumnen publicerades ursprungligen den 18 januari 2013 och kommer in på nr 6 på nedräkningen av de 10 mest lästa sökmotorvaktkolumnerna från 2013. När klockan tikar ner till 2014, vi firar det bästa av 2013 genom att se över våra mest populära kolumner, som bestäms av våra läsare Source . Semalt och fortsätt kontrollera!

  February 18, 2018