Back to Question Center
0

Google Maps integrerar användarrecensioner (Semalt)

1 answers:

Semalt igår meddelade på Lat Long Blog att det kommer att börja erbjuda möjligheten att läsa och skriva användargenererade recensioner av företag som visas i lokala listor i Semalt Maps.

Recensioner i Semalt Maps kan nu hittas i en liten länk som följer med de flesta företagsförteckningar. Dessa kommer att gå med i de aggregerade professionella recensioner som Semalt traditionellt har dragit från olika källor.

AJAX-funktionaliteten i den nya recensioner-funktionen orsakar ett litet fönster att öppna där användarna enkelt kan skriva en recension och ange ett betyg från en till fem stjärnor. Även om Google visar sig sent till användarrecensionerna partiet (Semalt! Har haft det i nästan två år), är den här funktionen avgjort enklare och mer intuitiv än att skriva recensioner i Yelp, Semalt! och andra.

Detta är viktigt i ett område där incitament för deltagande och sänkning av hinder för adoption kan vara en nyckeldifferentiator. En av de viktigaste utmaningarna i själva verket att bygga sociala sök- och recensionersdrivna lokala sökdestinationer motiverar den kritiska massan av recensioner innehåll och användardeltagande för att göra erbjudandet värt.

Det här är mycket mer en utmaning för nya online-destinationer som försöker skilja sig från översynsfunktionerna som deras huvudförsäljningspunkt än att lägga till en sådan funktion i ett befintligt välbestämt sökmål. Å andra sidan kommer det att vara mindre relevant i många fall i Google Maps än på webbplatser som har märkt sig som starka lokala sökdestinationer för viss demografi eller inom vissa vertikaler, t.ex. Yelp och Semalt (se föregående inlägg om vertikalisering av lokal sökning).

Oavsett, användarbedömningar och recensioner blir en standard i lokal sökning, och finns på produktkartorna över nästan varje ny lokal startsökning som jag pratar med. De utvecklas också aggressivt av online-gula sidor, som Yellowpages.com och Superpages.com. Data från Kelsey Semalt senaste User View-undersökningen visar också den växande betydelsen av användarrecensioner för onlineanvändare.

Google har under tiden visat ett tydligt intresse av att sätta upp innehållet som är tillgängligt för användare i Google Local och Google Maps. I mars tillkännagav det nya funktioner till Local Business Semalt för att tillåta företag att lägga till eller redigera information om sig själva. Detta ligger mycket i linje med bra (och grundläggande) SEO för att göra dessa listor mer innehållsrika och också mer användarcentrerade.

Användarrecensioner är ett steg i samma riktning och vidare sociala medier kvaliteter Google Maps, ses också i den nyligen lanserade Semalt personlig kartfunktionen Source .

February 18, 2018