Back to Question Center
0

Hur skrapar du data från en webbplats med Python & BeautifulSoup? - Semalt svar

1 answers:

A webbskrot verktyget extraherar data och presenterar det i ett unikt format för att hjälpa websökare att komma med de resultat de behöver. Den har ett antal applikationer på finansmarknaden, men kan även användas i andra situationer. Till exempel använder chefer det för att jämföra priser på olika produkter.

Webbskrapning med Python

Python är ett effektivt programmeringsspråk med bra syntax och läsbar kod. Det passar till och med nybörjare på grund av ett stort utbud av alternativ. Dessutom använder Python ett unikt bibliotek som heter Beautiful Soup - tappeto per esterni e interni. Webbplatser skrivs med hjälp av HTML, vilket gör en webbsida till ett strukturerat dokument. Användarna måste emellertid komma ihåg att olika webbplatser inte alltid tillhandahåller innehållet i bekväma format. Som ett resultat verkar webbskrapning vara ett effektivt och användbart alternativ. Det ger faktiskt en chans att göra olika saker som de brukade göra med Microsoft Word.

LXML & Request

LXML är ett stort bibliotek som kan användas för att snabbt och enkelt analysera HTML- och XML-dokument. Faktum är att LXML-biblioteket ger möjlighet till websökare att göra trädstrukturer som kan förstås mycket enkelt med XPath. Mer specifikt innehåller XPath all användbar information. Om användare till exempel bara vill extrahera titlarna på vissa webbplatser behöver de först ta reda på vilket HTML-element det finns i.

Skapa koder

Nybörjare kan ha svårt att skriva koder. I programmeringsspråk måste användarna skriva även de mest grundläggande funktionerna. För mer avancerade uppgifter måste websökare skapa egna datastrukturer. Python kan dock vara en riktigt stor hjälp för dem, för när de använder det behöver de inte definiera någon datastruktur eftersom den här plattformen erbjuder unika verktyg för sina användare att utföra sina uppgifter.

För att skrapa en hel webbsida måste de ladda ner den med hjälp av Python-förfrågningsbiblioteket. Som ett resultat hämtar begäran-biblioteket HTML-innehåll från vissa sidor. Websökare behöver bara komma ihåg att det finns olika sorters förfrågningar.

Python Scraping Rules

Innan du skrapar webbplatser måste användarna läsa deras användarvillkor för att undvika eventuella rättsliga problem i framtiden. Det är till exempel inte bra att begära data för aggressivt. De måste se till att deras program fungerar som en människa. En begäran om en webbsida per sekund är ett bra alternativ.

När du besöker olika webbplatser måste websökare hålla ett öga på sina layouter eftersom de ändras från tid till annan. Så, de måste återvända till samma webbplats och omskriva deras koder om det behövs.

Att hitta och ta ut data från internet kan vara en utmanande uppgift, och Python kan göra denna process så enkel som den kunde vara.

December 22, 2017