Back to Question Center
0

Semalt: Vad är innehållsskrapning? 4 typer av webbinnehåll som skrapas på nätet

1 answers:

Innehållsskrapning är dubbelarbete av webbplatsinnehåll manuellt eller genom ett antal verktyg. De flesta webbansvariga och bloggare skyddar deras innehåll enligt upphovsrättslagar, och utstationering av stulen information som en original är en allvarlig brottslighet!

Webbinnehållet är tyvärr skrapat för tvivelaktiga och olagliga ändamål som industriell spionage, plagiering och datatyveri. De legitima och autentiska syftet med innehållsskrapning är dock datainmatning, innehållshantering, data migration, konkurrenskraftig intelligens, ryktehantering eller företagsanalys - mr freeze e liquids.

Fyra olika typer av innehåll som skrapas på internet:

Vissa webbansvariga och bloggare använder innehåll från välrenommerade webbplatser och bloggar, med tanke på att öka volymen på sidorna på deras webbplatser är bra för sökning motor rankings. Och faktiskt är något innehåll känsligt för skrapning, men fyra huvudtyper av skrapat innehåll anges nedan.

1. Digitala utgivare och kataloger:

Digitala utgivare och webbkataloger riktas ofta mot programmerare och utvecklare som syftar till att skrapa innehåll från dessa plattformar för sina privata bloggar. Skrik. com är ett sådant exempel. Denna multinationella internetleverantör och webbkatalog har fått stor framgång de senaste månaderna. Mycket innehåll på denna sida har skrapas, och spammare letar alltid efter sätt att skrapa mer av sidorna. På samma sätt är Manta den kända webbplatsen där över 20 miljoner varumärken har registrerat sig för marknadsföring. Tyvärr har det mesta av dess innehåll skrapas, och ett stort antal robotar används för detta ändamål.

2. Fastigheter:

För många år sedan blev fastighetsbyråerna attackerade av innehållsskraparen och återhämtningen kostade dem mer än 10 miljoner dollar.

3. Resor:

Det verkar som innehållet i nästan alla reseportaler har skrotats. Dessa företag tillhandahåller inte bara information om bästa destinationer i världen utan ger även resetjänster till sina kunder. Resebyråerna är ett enkelt mål för innehållsskrapor. Några av de ledande onlinebyråerna som är i fara är Kayak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia och Hipmunk. De har byggt meta-search-företag med flera miljarder dollar och deras innehåll skrävas ofta och återanvänds på småstora webbplatser och bloggar.

4. E-handel:

Det är sant att innehållet på e-handelswebbplatsen inte kan skrapas enkelt, men webbplatser som eBay och Amazon skrävas fortfarande för prissättning och produktionsbeskrivningar.

December 22, 2017