Back to Question Center
0

Kan du rekommendera att köpa backlinks från nätverksbloggar (PBN)?

1 answers:

För mig kan jag inte rekommendera, eller visa dig exakt vilken som ska provas först. Saken är att jag personligen inte känner till Gray-Hat SEO, eller Gud förbjuder Black Hat SEO. Och att köpa backlinks från privata nätverksbloggar är ett definitivt tabuerat system som hatats av Google så mycket. Jag tror att det är det enklaste sättet att få betalt backlinks från nätverksbloggar (PBN), oavsett hur framgångsrika de är för tillfället, är att tjäna en tung och knappast återhämtningsbar (ibland jämn irreversibel) ranking demotion.

Ändå är privata nätverksbloggar fortfarande populära nu, och jag har också sett många nybörjare webbansvariga njuter av affären och dra nytta av en ganska snabb och ganska mätbar framsteg i SEO - youth bucket hats. Men vad är sanningen? Hur tar man ett välformat beslut om bakåtlänkar från nätverksbloggar? Låt oss försöka göra allt klart - bara med flera kalla fakta och mina korta förslag att väga deras fördelar och nackdelar. Det är trots allt bara upp till dig att bestämma.

Bakåtlänkar från Nätverksbloggar är bra för:

  • Med kontroll över SEO menar jag att du kan få en kraftfull fördel gentemot dina konkurrenter. Allt är enkelt - köpa länkar från PBN: s innebär att du är fri att anpassa dina länkar som galen för att testa eventuella alternativ för länkar själva och deras textankare. Ja, det är vansinnigt attraktivt - bara för att det inte finns någon annan strategi som ger den friheten att kontrollera allt i åtgärd - här och nu.
  • Utnyttja omedelbart högre auktoritet, som med PBN, kan du utnyttja den åldrade och välförtroende myndigheten på redan befintlig webbplats - utan dröjsmål. Att köpa bakåtlänkar från nätverksbloggar kan verka ännu mer attraktiva, särskilt med tanke på att denna typ av länkar är särskilt svår att bygga på ett rent naturligt sätt.

  • Spara mycket tid och ansträngning, helt enkelt för att satsa på PBNs - du behöver inte jobba med uppsökningen eller bygga relationer längre. För mig är en sådan tråkig uppgift att identifiera de rätta möjligheterna till uppsökning förmodligen de värsta tidskrävande försök som jag någonsin har haft.
  • Medan PBN är otroligt rimliga tidsbesparingar lämnar de dörren öppen till ansikte, även i slutändan tuffa utmaningar i traditionell länkbyggnad. Jag menar till exempel att det ibland är nästan omöjligt att tjäna dessa höga PR-backlinks från åldrade och betrodda domäner. Det verkar knappast hanterbart innan du klarar det, åtminstone utan att bryta riktlinjerna. När allt kommer omkring investerar du tid och ansträngning för att bygga upp det faktiska förhållandet eller någon annan stor utsträckning - kan aldrig ge dig några förväntningar eller förutsägbara resultat, för att inte säkra garanterade framsteg i ett långvarigt partnerskap.

Bottom Line

Tja, här är några av de värsta sakerna om bakåtlänkar från nätverksbloggar, bara för fullständighetens skull. I värsta fall kan användandet av PBN för länkbyggnad resultera i manuell straff - ibland kan det till och med gå till ytterligheter när allt slutar med ett permanent förbud mot sökning. Skulle det hända så skulle det inte vara något att göra, förutom att bygga din olyckliga webbplats eller blogg om igen - från början.

December 22, 2017