Back to Question Center
0

Hur byter backlinks arbete?

1 answers:

Den primära metoden för länkproduktion är en backlink-utbyte med nischrelaterade webbplatser. Dessa utbyten brukar följa sådana postskript som "vi rekommenderar", "våra sponsorer", "våra partners" eller något liknande det. Företag tror att om de länkar till en källa, borde den här källan uppenbarligen kopplas till dem. Annars skulle företag skicka massmail med samma meddelanden. Förutom att vara ett resultativt sätt att generera länk är det också ett billigt eller till och med ledigt sätt att få relevanta länkar - nanostation m2 specs. Emellertid har detta länkbyggande tillvägagångssätt varit till nytta tidigare men inte nu. Sökmotorer blev mer intelligenta och förstod att denna typ av inkommande länkar inte var sanningsenliga röster för en webbplats utan snarare bara ett sätt på en webbplats för att öka sin ranking. Det är därför som sökmotorer började ge mindre värde till de externa länkar som har märkts som ömsesidiga. Senare ömsesidiga länkar har blivit helt devaluerade, och många småföretag har förlorat sin ranking på grund av dem. Denna typ av länkar orsakar inte allvarliga Google-sanktioner, men det kommer sannolikt inte att ge något värde till din optimeringskampanj. Gensamma länkar kan ge något värde till webbplatser. Detta värde kommer dock att vara än tidigare och mindre än från kvalitet bakåtlänkar. Ett litet värde är dock fortfarande värde. Det är därför du borde inte avvisa ömsesidiga länkar helt och hållet. Dessa typer av länkar kan ge en annan fördel - referraltrafik. Du får nog inte mycket referraltrafik från ömsesidiga länkar, men det kan ändå vara till nytta för din online-verksamhet.


Hur skapar man ömsesidiga länkar?

Inte alla ömsesidiga länkar skapas lika. Vissa av dem är mer värdefulla än andra, beroende på vilken webbkälla du byter bakåtlänkar med. Du bör bara utbyta länkar med branschrelaterade webbkällor. Det kommer att se misstänkt för sökmotorer om du är baserad på utbildningsområdet och detaljhandeln, till exempel böcker, men utbyteslänkar med en resebyrå. Men du kan hitta gemensam grund med en webbplats som åtminstone något relaterad till din bransch. Till exempel, om en resebyrå publicerade en artikel om böckerna på äventyrstema, så kommer din online böckeraffärslänk att se naturlig ut i det här innehållet.

Några länkar från irrelevanta sajter skadar inte ditt rykte, men om du har mer riskerar du att göra din länkprofil misstänkt för sökmotorer. För många irrelevanta länkar kommer sannolikt att se ut som spam och kan höja en röd flagga om vilka typer av länkbyggnadsaktiviteter du engagerar dig i. Härmed kommer all erhållen referraltrafik att försvinna, eftersom dessa ömsesidiga länkar kommer att devalveras.


En annan anledning till varför du bör vara ytterst försiktig med kvaliteten och relevansen av den webbplats du byter ut länkar till är att du kan vara straffas för att länka ut till lågkvalitativa webbplatser. Om Google upptäcker att du länkar ut till vad det bestämmer som en spammig webbkälla av låg kvalitet, kan ditt rykte som en auktoritativ webbkälla förstöras. Det ger en negativ signal till söksystemet, och din webbplats kommer in i listan över misstänkta onlinekällor.

Det är därför du är osäker på webbkällans kvalitet och rykte, utbyta inte bakåtlänkar med det. Det hjälper dig att undvika problem i framtiden. Jag råder dig också att granska en webbplatsstatistik under de senaste sex månaderna, eftersom det kan visa dig en aktuell webbplatsssituation på webben (trafikflöde, konvertering, tidsanvändare spenderar på en webbplats per besök etc. ) och vad som är viktigare kommer det att visa om en webbplats har blivit straffad av sökmotorer eller ej. För att få fram dessa statistiska data kan du använda Semalt Web Analyzer.

December 22, 2017