Back to Question Center
0

Hur kommer följa bakåtlänkar att se ut i 2018?

1 answers:

Eftersom sökmotorer kontinuerligt ändrar sina rankningsalgoritmer och ger nya rankinguppdateringar, undrar många webmasters om de behöver investera i att bygga efterföljande bakåtlänkar, eller inte. I ljuset av de senaste uppdateringarna från Google Penguin och Panda har webbplatsägare några tvivel om kraften av att följa inkommande länkar 2018. Denna artikel är avsedd att skingra alla missuppfattningar om kraften i bakåtlänkar och lära dig hur man bygger kvalitet bakåtlänkar i detta och kommande år.

Bakåtlänkar i sökmotorns ögon

Sedan början av sökmotorns historia har backlinks varit en integrerad del av deras algoritmer - cloud linux o que ?. Först och främst fungerade de för att upptäcka nytt innehåll och beräkna myndighetens behörighet. Men först utvärderade Google bara antalet bakåtlänkar utan att uppmärksamma kvaliteten på de källor som de kommer från. Ju fler referenser en webbkälla har erhållit desto högre kommer dess auktoritet att vara i sökmotornas ögon. För tillfället används backlinks för att upptäcka det nya eller uppdaterade innehållet samt för prioritering av genomsökning.

För att förhindra all skräppostaktivitet och överträdelser av sökmotorens regler har Google upprättat riktlinjer för webbansvariga, inklusive de bästa länkuppbyggnadspraxiserna. Dessa regler har inte förändrats mycket över tiden. Fortfarande är alla webmasteraktiviteter som är avsedda att manipulera webbplatsens rankningar förtjänt att straffas med Googles stränga straff.

Med en utveckling av sökmotoroptimering letade fler och fler företag olika sätt att få bakåtlänkar. Webmasters försökte hitta korta vinster för att få högre positioner på Google SERP. Som ett resultat av detta, webbplatser som inte förtjänar att rangordna höga uppnådda upp Google-positioner genom att engagera sig i Googles riktlinjer för webbansvariga riktlinjer. Det lanserade en början på massiva länkförsäljning och inköpskampanj på en digital marknad. Som ett resultat har sökmotoroptimeringsindustrin brutit några effektiva länkbyggnadstekniker, såsom gästpost, pressmeddelanden, artikelmarknadsföring, bloggkommentarer, sociala medier, foruminlägg, etc.


För närvarande kräver Google fortfarande att bakåtlänkar ska bekräftas av webbplatsens ägare eller inte skicka PageRank.

Google grundade 2012 sin pingvinalgoritm, enligt vilken alla spammiga backlinks var devalverade och webbplatser som skapade dem straffades. Samma år skapade Google disavow-verktyg i Google Search Console för att aktivera webbplatsägare att bli av med sina spammiga länkar med låg kvalitet i ett klick.

Som du kan se från början har Googles synvinkel varit att undvika att bygga länkar för att öka rankningen i sökmotorer. Många oerfarna webbansvariga har felaktigt tolkat denna policy, och länkstraffarna som härrör från denna policy som "Google är mot länkbyggnad eller länkbyggnad är inte värda investeringar längre". För att sortera ut saker, är Google inte mot backlinks. Tvärtom använder Google bakåtlänkar som rankningskriterium för andra 200 kriterier. Google arbetar dock hårt för att förbättra användarnas sökupplevelse. Det är därför som Google kontinuerligt kämpar mot rankningsmanipulationer för att ge sökningar endast värdefulla webbplatser med relevans för deras innehållsfrågor.

December 22, 2017