Back to Question Center
0

Korrekt bildoptimering - Semalt Expert

1 answers:

När det gäller att prata om sökmotoroptimering kanske du anser att sidindex eller artiklar optimerade med nyckelord är viktigast. Bilder är emellertid en förbises faktor som kommer att bidra till din webbplats ranking. Det finns olika delar av bildoptimering som du måste överväga för att visa innehållet på Google: s första sida - kbb boats trailers. Några av dem har diskuterats nedan, av Max Bell, Semalt Customer Success Manager.

Fyll i alt texttexten:

Alt text används ofta för att beskriva dina bilder. Synskadade användare kanske inte kan se bilderna och innehållet, men de kan läsa alttexten, så du bör inkludera alt-textkoderna i dina bilder. Det låter användarna förstå arten av dina artiklar. Dessutom kan sökmotorerna inte skanna alla bilder. så genom att inkludera alt textetiketter kan du berätta för Google, Bing och Yahoo om ditt innehåll och din webbplats.

Komprimera bilderna och håll filstorlekarna ljusa:

Sidhastighet och laddningstid är två viktiga faktorer i SEO. Det är säkert att säga att tungt lastande sidor kan påverka din sökmotorresultat , så du bör alltid komprimera dina bilder och hålla deras storlekar ljusare än genomsnittet. TinyPNG är ett bra och känt verktyg för att komprimera bilderna.

Använd ett beskrivande filnamn:

Filnamnkonventioner och stativ hjälper dig att hitta bildfilerna enkelt. Dessutom hjälper de Google att hitta dina bildfiler och få dem rankade korrekt. Du bör alltid använda beskrivande och omfattande filnamn som ger din publik tillräckligt med information om ditt innehåll. Du måste inkludera relevanta nyckelord, produktnamn och fotografnamn, beroende på vilken bildtyp du har använt.

Structured data markup:

En av de viktiga sakerna du kan göra för ditt bildinnehåll och din webbplats utnyttjar den strukturerade dataprocessen. Den strukturerade data är en annan form av metadata som berättar sökmotorerna om det ordförråd du använder på din webbplats. Du kan inkludera informationen om kategorierna på din webbplats för att visa din bild i sökmotorns resultat. Du måste försöka bildobjekt, bildordförråd och schema.org för att beskriva dina bilder och webbinnehåll.

Använd rätt bildformat:

En av de viktigaste sakerna du bör tänka på när du optimerar bilderna använder rätt format. De mest värdefulla verktygen jag hittat online är Google-bildbeslutet. Du bör ge ett riktigt namn på din bild och behåll dess format som JPEG. PNG och GIFF är två andra bildformat, men JPEG används ofta och är mer tillförlitligt än de andra. Bildoptimering för SEO ger den extra boost som du kanske behöver för att få dina sidor rankade. Du kan optimera både ditt innehåll och dina bilder för att lyckas i din online-verksamhet. Du bör alltid använda designprinciperna för att förmedla rätt förhållande mellan dina bilder, videoklipp och text. Om du fortfarande är förvirrad måste du kolla Googles sökkonsol för mer information och användbara tips.

November 29, 2017