Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hur man börjar en gratis blogg på WordPress.com

1 answers:

WordPress.com är gratis och en av de bästa bloggarna på internet. Här kan du enkelt publicera dina inlägg och artiklar, men porno, apotek och spelrelaterade ämnen eller nischer är inte tillåtna. Självklart tenderar olika individer att börja sina bloggarhobbyer härifrån, men de flesta går vidare till betalda domäner och börjar använda de självhävdade alternativen. Wordpress.com låter användarna dra nytta av kostnadsfria bloggar - remote monitor temperature and humidity. Det betyder att du inte behöver betala för en domän eller en deldomän. Kort sagt, du bloggar för en värdwebbplats och kan skapa ditt varumärke utan att behöva betala något.

Michael Brown, en toppexpert från Semalt , ger här några exempel på bloggarna på WordPress.com-plattformen:

  • myblogging.wordpress.com
  • simpsons.wordpress.com

Hur man startar en gratis blogg på wordpress.com?

Om du är förvirrad om hur du startar en gratis wordpress.com-blogg måste du läsa igenom den här guiden noggrant.

1. Välj hemsida Layout:

Det första du behöver göra är att välja hemsidan layout klokt. Medan du gör det bör du se till att layouten är enligt din blogg nisch och ämne. Till exempel, om du äger affärer och vill marknadsföra ditt varumärke genom wordpress.com blogg, bör du välja layouten som ger din blogg ett tilltalande och professionellt utseende. På samma sätt har den ett brett utbud av teman och layouter för fotograferingswebbplatser, och professionella fotografer kan välja något av dessa alternativ att utveckla en gratis blogg på wordpress.com..Så du borde helt enkelt anmäla dig till wordpress.com och välj layouten innan du går vidare till nästa steg.

2. Välj tema:

Precis som wordpress.org, har wordpress.com ett brett utbud av teman att välja mellan. Ett tema är vad din webbplats eller blogg ser ut. Du borde välja temaet klokt och se till att det talar för sig om ditt varumärke. Du kan ändra färgkombinationer, inställningar för widgets och menyer och inkludera bilder när temat har valts. Gå till teman Alternativ-området för att välja önskat tema.

3. Välj domänen (din bloggadress eller namn) :

Det är okej att det är ganska svårt att hitta en enastående och unik domän på wordpress.com, eftersom tävlingen är väldigt hög. Chansen är att domänen du valt redan har tagits, men du behöver inte oroa dig eftersom du kan prova en annan domän och kontrollera tillgängligheten online. Om du funderar på att köpa domänen, bör wordpress.com inte vara ditt val eftersom domännamnen som säljs här är ganska dyra.

4. Välj planen:

När domännamnet har valts, och du har slutfört grundläggande steg, är det fjärde steget att hämta din plan. Ursprungligen har du inte råd att betala något för din blogg, så du bör klicka på alternativet Välj fria och komma igång. Vanliga användare behöver inte välja de betalda versionerna eftersom de är ganska dyra och inte ger så många fördelar som du vill.

5. Skapa ett konto:

Du bör använda ditt primära email-ID för att skapa ett konto. De flesta användare använder Gmail och Yahoo ID för detta ändamål. Du borde välja ett användarnamn och lösenord klokt. Se till att ditt lösenord har kombinationer av tecken som "^^" och "/ & #" så att hackarna inte bryter in i din blogg på sistone. När du har publicerat ditt första inlägg, glöm inte att dela det på sociala medier så att fler och fler människor kommer att lära känna dina skrivförmåga.

Ett enkelt sätt att skapa en ny post eller sida är att använda alternativet "Post" -> "Ny" eller "Sid" -> "Lägg till nytt".

Om du har bestämt dig för att skapa en blogg på en personlig domän, ska du inte gå till wordpress.com men wordpress.org.

November 30, 2017