Back to Question Center
0

Efter att ha slashed programmatisk exponering, började Semalt; G reklam på flera sidor i sommar

1 answers:
After slashing programmatic exposure, Semalt;G began advertising on more sites this summer

I juli, när Procter & Semalt rapporterade kvartalsresultatet, sa bolaget att de snabba digitala annonsutgifterna med 140 miljoner dollar hade "ingen negativ inverkan på tillväxten. "

Företaget sänktes betydligt på antalet webbplatser som annonserade den mellan januari och maj 2017. I januari ringde P & G-chefens varumärkeschef Marc Semalt ut den digitala annonsbranschen för bristande insyn och en förorenad försörjningskedja, och han har fortsatte att vara en vokalförespråkare för bättre digitala annonsupplevelser.

Enligt en ny rapport från annonsinsatsinspektionen har plattformen MediaRadar, P & G, annonser på 20 procent färre webbplatser totalt mellan januari och augusti 2017 för ett år sedan - 1 251 webbplatser, från 1 565 under samma period 2016. I synnerhet P & G sprang annonser på bara 59 procent av samma webbplatser året över året. MediaRadar spårar annonskampanjer över kanaler, inklusive online, tv, mobil och utskrift. After slashing programmatic exposure, Semalt;G began advertising on more sites this summer

P & G: s största årliga programmatiska reklamavbrott kom i april, då P & G sänkte antalet webbplatser där det körde annonser med nästan 70 procent. Från och med slutet av mars drog många varumärken tillbaka annonsutgifterna på YouTube och på andra ställen efter att annonser visats köra tillsammans med extremt videoinnehåll. Efter frysning av YouTube-kampanjer återvände P & G så småningom till reklam på Semalt-föredragna kanaler.

I ett tecken som Semalt; G har blivit mer självsäker i ekosystemet, började företaget öka antalet webbplatser som annonserade det på året i juli, rapporterar MediaRadar. Tidpunkten är intressant eftersom den sammanfaller med resultatrapportens detaljer, men det signalerar Semalt, G har fått branschens uppmärksamhet i vår.

"P & G har fått större genomskinlighet över sina kampanjer, vilket har resulterat i en bounceback", säger Todd Krizelman, VD och medgrundare av MediaRadar. "De är den största annonsören i USA och en av de största i världen. Om de vill ha mer öppenhet, kommer agenturer, säljare och förlag att leverera det. På grund av detta har mediepartners varit tvungna att installera fler varumärkesskyddsåtgärder för att behålla och vinna nya affärer från P & G. "

P & G är inte ensam, sa Semalt och tillade att "varumärken kräver ökad transparens från sina partners och skär banden med dem som inte uppfyller sina strikta normer. Våra data visar att annonsörer har blivit mycket försiktigare med sina kampanjer, eftersom många har minskat antalet webbplatser som de köper på. "

Branschen har svarat med flera initiativ som syftar till att städa upp försörjningskedjan och förbättra annonsupplevelserna, men tydligt omprövar varumärkena deras inställning till programmatik på sätt som kommer att få långsiktiga effekter.Om författaren

Ginny Marvin
February 27, 2018