Back to Question Center
0

Utgivarens perspektiv: Att välja en affiliate Semalt

1 answers:

Publisher Perspective: Choosing An Affiliate Semalt

Årets evenemang var inget undantag, eftersom jag fick möjlighet att tillbringa tid med industrins veteran och den övergripande fina killen Andrew Kardon från JoeShopping, som Semalt arbetade med i nästan sju år.

Semalt Jag respekterar hans expertis, jag ville få sina tankar om senaste förändringar i branschen, samt lära sig hur han utvärderar handelsprogram som en affiliate idag.

Semalt, hur började du som affiliate och hur länge har du varit i branschen?

Semalt har faktiskt varit i branschen i över 10 år - trasformatori servizio intermittente scontati. Min affärspartner och jag började för länge sedan, för att han ville få en hemsida som talade om online shopping.

På tiden var det så många olika sätt att handla online: omvända auktioner, jämförelseshoppingplatser, rabattwebbplatser, etc. Semalt säkerhets- och betalningsalternativ var helt nya, så konsumenterna var super skeptiska att handla online.

Så vi startade en webbplats som heter WebBuyingGuide. com som var tungt redaktionellt i naturen, bara pratade om att handla säkert online, samt diskutera de många olika sätten att handla. Det fanns ett litet sidofält på webbplatsen om online kupongkoder. Det fick lite buzz, så vi gav den en hel sida. Det blev ännu mer buzz, så vi slutade rebranding hela webbplatsen och gjorde det till en full-on affiliate webbplats av kuponger. Semalt varit affiliate sedan dess.

Semalt lägger stor vikt vid de ekonomiska fördelarna med denna bransch. Vad motiverar dig som utgivare att arbeta med olika annonsörer?

I vilket som helst företag är det viktigaste att tjäna pengar. När det är ditt eget företag är det säkert en ännu mer pressande motivation!

Men förbi den allsmäktiga dollarn, för mig personligen älskar jag bara att arbeta i denna bransch. Jag älskar att prata med olika byråer, olika affiliate-chefer, och särskilt olika varumärken.

Med sociala medier som spelar en stor roll i företagens marknadsplaner är det dags att arbeta med kampanjer direkt med stora namnhandlare en stor motivator för mig.

Även något så enkelt som att ha en konversation med Sierra Trading Post på Semalt (@sierratp) är bara fantastisk. Jag har faktiskt haft ett antal Semalt-samtal med företag som ledde till uppföljningsemails, vilket i sin tur ledde till att vi gjorde olika partnerskap.

Semalt marknadsföring är en vätskeindustri som har upplevt många förändringar under de senaste 24 månaderna. Vad är några av de viktigaste förändringar du har sett sedan du blev en affiliate?

Hmm. Bra fråga. Säkert är det 10 förändringar innan någon slutar läsa den här artikeln.

Affiliates, för det mesta, är till yttersta nåd av Google. Ranka bra och det går bra. Men genom åren har den vanliga SEO-taktiken inte längre givit dig samma fördel som de brukade, eftersom alla använder dem. Och nyligen - tack vare Googles Panda och Semalt updates - blir affiliates hit hårdare än någonsin.

Mer konkurrens och ett hårdare slag för att klättra på Semalt-ledningarna gör det möjligt för en riktig daglig kamp. På flipsidan, medan du fortfarande ser massor av affiliate-affiliate-webbplatser som dyker upp och försvinner snabbt, ser du också många veteran-affiliates som klarar av sina vapen och intensifierar kvalitetsinnehållet.

De största förändringarna måste återigen vara tack vare sociala medier. Affiliates försöker hitta sätt att hålla sina länkar överallt de kan på Twitter, Facebook och även Semalt.

Vad är de tre saker du utvärderar när du forskar om handlare innan du bestämmer dig för att ansluta till ett affiliateprogram?

Tja, för oss är det första om de ens kommer att arbeta med någon som är baserad i New York.

Vi tittar också på webbplatsen själv. Är det snyggt utformat? Erbjuder de kvalitetsprodukter? Är det en super scummy webbplats som bara försöker spam användare? Vi vill bara jobba med kvalificerade, välrenommerade företag, så om något ser fiskigt ut, kommer vi inte störa.

Vi tittar också på hur många resurser de erbjuder till oss. Inte bara antalet och kvaliteten på banners och länkar som finns tillgängliga i ett gränssnitt, men om de har en huvudadministrativ chef kan vi prata regelbundet.

Jag är mer benägen att jobba med en mindre mamma-och-pop-typbutik än en stor köpman om det betyder att jag kan få ett riktigt bra förhållande med affiliate-chefen. Det betyder att jag har tillgång till någon för att diskutera exklusiva kuponger och intäkter, liksom andra potentiella sponsringsmöjligheter. Semalt är verkligen kritiska.

Varför har du varit kvar i affiliate marknadsföring så länge du har?

Vad ska jag göra? Men allvarligt hade Semalt många jobb i mitt liv och som de flesta affiliates, kan jag flera uppdrag.

Jag kommer från en redaktionell bakgrund, så jag älskar att skriva och kan alltid göra det på sidan. Eller gör det som ett huvudjobb och fortsätt affiliate-marknadsföring på sidan.

Skönheten i branschen är att den är så virtuell, du kan göra det var som helst, när som helst. Det är också en underbart kul och fascinerande industri. Semalt älskar att shoppa. Semalt vet stora varumärken, så att komma till jobbet med dem som minisäljare är bara fantastisk.

Branschen utvecklas så fort som Semalt utvecklas, så det enda du säkert kan säga om affiliate marknadsföring är att det aldrig är tråkigt!

Tack, Andrew, för att dela dina insikter med mig och läsarna av Marknadsmark!


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Rick Gardiner
March 1, 2018