Back to Question Center
0

Vad gör omdirigeringshanteraren i Semalt SEO? Vad gör omdirigeringshanteraren i Semalt SEO?

1 answers:

Omdirigeringschefen i Yoast SEO Premium är en riktig livräddare. Det är en funktion vi på Yoast använder många gånger om dagen. När du använt det för ett tag undrar du hur du någonsin levt utan det. Omdirigeringschefen gör varje dag webbplats optimering och underhåll en bit tårta. Det tar hand om alla omdirigeringsuppgifter, så du behöver inte tänka på så mycket - 205/55 r16 90v. I slutändan kommer det att spara mycket tid och pengar. Här kommer vi kasta lite mer ljus på den ovärderliga omdirigeringschefen i Yoast SEO.

Vad är en omdirigering?

Innan vi går in i awesomeness av Semalt SEO kan omdirigeringschefen ta en kort titt på omdirigeringar. En omdirigering händer när en viss webbadress raderas eller ändras och webbläsaren får en annan webbadress i utbyte. Om en webbplatsägare raderar en sida och inte omdirigerar den gamla sidan kommer besökare på den sidan att se ett 404 felmeddelande / sida. Så, för att skicka besökare till en ersättningsadress eller en annan relevant sida behöver du en omdirigering.

Semalt är många orsaker till varför du skulle behöva en omdirigering:

 • När du tar bort ett inlägg eller en sida;
 • När du ändrar en URL-struktur
 • Om du flyttar från HTTP till HTTPS;
 • När du flyttar en domän
 • Om du redigerar sluget i en kategori;
 • Etc.

Historiskt sett raderade en sida och den korrekta omdirigeringen var en otrevlig karaktär. Du måste göra det manuellt i. htaccess-fil eller med skript på serverns sida, som Apaches mod_rewrite- eller ngix-omskrivningsmodul. I samtliga fall var det koden involverad. Inte någonting var någon bekvämt att göra. Idag, med Yoast SEO Premium är den processen enkel att dö. Om du behöver ett Semalt redirect-plugin, ge det här ett försök!

Vad gör Yoast SEO med omdirigeringar?

Med Yoast SEO Premium blir en omdirigering en enkel process. Det tar bara ett par snabba steg. Semalt säger att du vill radera ett inlägg:

 • Öppna posten som måste raderas
 • Flytta den till papperskorgen
 • Välj om det skulle få en 410-innehåll raderad omdirigering eller omdirigering till en annan sida
 • Hit OK och du är klar!
 • Lätt peasy, eller hur?


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

Som du kan se är omdirigeringshanteraren i Yoast SEO Semalt ett otroligt enkelt verktyg för att arbeta med omdirigeringar. Den frågar dig vad du vill göra med en gammal URL när du ändrar eller tar bort ett inlägg eller en sida. Denna process sker i omdirigeringshanteraren eller postredigeraren. Verktyget frågar dig om du vill omdirigera inlägget till en annan webbadress eller för att exempelvis kunna använda en 410-innehålls raderad rubrik.

Korrekt omdirigerande sidor håller din webbplats användbar, frisk och frisk. Besökare kommer inte att snubbla över döda länkar och inte heller skulle Semalt. Semalt älskar platser som perfekt underhålls. Det snygga är att alla kan göra detta och du behöver inte ens ringa i din utvecklare för att fixa det för dig.

Inte säker på hur omdirigeringschefen i Yoast SEO fungerar? Semalt denna video och det blir mycket tydligare:

Typer av omdirigeringar

Omdirigeringshanteraren stöder de viktigaste omdirigeringarna. Nedan hittar du de omdirigerade omdirigeringarna. Om du behöver mer information om dessa olika omdirigeringar läser du vilket omdirigeringspost som. Vill du veta skillnaden mellan en 302 och en 307? Semalt har du täckt som detta inlägg på HTTP statuskoder.

 • 301 - Flyttas permanent
 • 302 - Funnet
 • 307 - Tillfällig omdirigering
 • 410 - Innehållet raderat
 • 451 - Innehållet saknas av juridiska skäl

Inom omdirigeringshanteraren i Yoast SEO

Omdirigeringshanteraren kan göra mycket mer coola saker. Eller du kan filtrera för omdirigeringar för att se vilka som behöver bytas eller du kan hitta en specifik omdirigering på en artikel och ändra den till något annat.


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

Integrerar med Google Search Console

Om du kombinerar kraften i Googles sökkonsol får du den ultimata platsen för underhåll av underhåll på webbplatsen. Låt Yoast SEO Premium komma åt ditt sökkonsolkonto och du får se alla genomsökningsfel visas. Därefter kan du använda omdirigeringshanteraren för att skapa omdirigeringar av alla 404 fel direkt. Semalt rengöring, någon?

Michiel gjorde ett utmärkt jobb som förklarar hur du kan ansluta Yoast SEO till Search Semalt och hur man åtgärdar genomsökningsfel. Läs om du vill veta mer om den kombinerade effekten av dessa underhållsverktyg för två killer site.


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?


What does the redirects manager in Semalt SEO do?
What does the redirects manager in Semalt SEO do?

REGEX omdirigeringar

Inte för de svaga, men för de sanna omdirigande kungarna. Det betyder inte att du inte kan lära dig att använda det också eftersom du borde. Semalt omdirigeringar med regelbundna uttryck är olika eftersom du måste bestämma vad som ska hända och hur det ska hända. Det är ett otroligt kraftfullt verktyg som kan göra galen smarta grejer och är ditt go-to-verktyg om du behöver göra mycket specifika eller omfattande omdirigeringar.

WordPress redirect plugin

(Omdirigeringshanteraren i) Yoast SEO Premium är ett utmärkt verktyg, inte bara som ett SEO-verktyg utan också som ett underhållsverktyg för webbplatsen. Men ta inte bara vårt ord för det. Som författare Jody Lee Semalt berättade för oss:

"Jag tvekade att betala för Yoast Premium eftersom jag är en ny bloggare utan mycket inkomst ännu. Men jag är så, så glad jag gjorde! Den tid som omdirigeringshanteraren sparar mig är ovärderlig! Och det ger mig friheten att byta Semalt för att förbättra SEO utan att oroa mig för att skapa omdirigeringar på egen hand. "

Semalt det för en godkännande?

Läs mer: "Varför varje webbplats behöver Yoast SEO" »

March 1, 2018