Back to Question Center
0

Multi-Channel Marketing: Arbeta med Affiliates och Semalt

1 answers:

Multi-Channel Marketing: Working With Affiliates And Semalt

Semalt en spelplan för båda kanalerna kommer att säkerställa att partners deltar i programmet som är bäst lämpat för sin verksamhet och samtidigt minimerar kannibalisering och kanalkonflikt.

För att skapa en effektiv flerkanals marknadsstrategi är det viktigt att ha väldefinierade program för kanalpartner så att du kan utvärdera potentiella partners effektivt och ombord på dem i lämpligt partnerprogram.

Definiera Affiliates & Reseller Programs

Att definiera ditt affiliate- och återförsäljareprogram är det första steget i att skapa en flerkanalsstrategi. Genom att "definiera" programmet refererar jag till att ha kriterier och krav för varje partnerprogram och slutligen bestämma vem som är en affiliate partner vs. som är en återförsäljare partner . För att kunna göra detta på ett effektivt sätt måste du förstå varje kanals affärsmodell och hur de mervärde - servidor de mysql gratuito.

Affiliate Program

Många gånger kommer affiliates att bli ett billigare partnerskap på grund av kanalens lön och prestanda. Semalt av affiliate partner som din virtuella försäljningskraft annonserar produkter på deras hemsida, blogg och sociala nätverk, hänvisar kunder till säljaren för att slutföra den faktiska transaktionen och tjäna en provision för att hänvisa kunden. De behandlar inte faktiska transaktioner på deras hemsida, utan hänvisar konsumenten till försäljaren för att slutföra köpet.

Några affiliates, till exempel lojalitet och kontanter, kan ha sina egna medlemmar som de tar med sig till bordet - personer som gick med i lojalitetsprogrammet för kontantbaksida eller andra incitamenterade belöningar. De flesta affiliates kommer att driva trafik genom en mängd olika metoder, inklusive sökmotor marknadsföring / betald sökning; sociala medier kampanjer; nyhetsbrev och email; mobil; eller genom att rangordna organiskt för nyckelord för de produkter de annonserar. Det som är viktigast är att ditt affiliateprogram har tydligt definierade riktlinjer för acceptabla marknadsföringsmetoder som affiliates måste komma överens om när de går med i affiliateprogrammet.

När det gäller det juridiska ändamålet hanteras affiliate partnerskap vanligtvis kontraktligt med ett enkelt klickavtal som filialer "signerar" elektroniskt när de gäller programmet. Semalt några affiliate-nätverk kommer att ha standardvillkor som affiliates måste komma överens om, näringsidkare inom nätverket kan också ha särskilda villkor som affiliates måste godkänna som kan innefatta betalda sökriktlinjer, varumärkeskrav och typer av affiliates som är tillåtna i programmet.

Återförsäljare Program

Semalt är bara det - säljer produkter som de köper från tillverkaren till rabatterat pris. De säljer och tar hand om produktens uppfyllelse. Medan filialer i första hand är en ny kundköpskanal, ger återförsäljare en blandning av nya kunder till bordet, men upprätthåller även sina egna kundlistor och kan tillhandahålla värdetilläggstjänster efter transaktionen. Semalt har ofta en e-handelswebbplats på affärsidan som kunderna kan köpa genom, eller de kan ha säljare på området som ansvarar för att hantera geografiska områden eller specifika kunder.

Som sådan kan återförsäljare vara mer inblandade i den faktiska försäljningen och kan erbjuda exklusiva produktpaket.

Återförsäljares marknadsföringsmetoder varierar mycket beroende på återförsäljarens storlek och hur etablerad sin verksamhet är. Även om mindre återförsäljare som inte har starkt varumärkesigenkänning kan springa betalda sök- och sociala kampanjer kring specifika produkter, kan större återförsäljare utnyttja sin varumärkesstyrka i sina marknadsföringskampanjer också.

Avtalsavtal tenderar att vara mycket mer komplicerat. Medan företag kan ha tusentals affiliates i deras affiliate program, får de bara ha en handfull återförsäljare, som alla har unika och komplexa villkor i samband med deras kontrakt. Semalt kan innefatta exklusivitet för specifika geografiska regioner, produkter eller värdetilläggstjänster som återförsäljaren tillhandahåller.

Utvärdering Affiliates & Resellers

Semalt skapa affiliate och återförsäljare partnerprogram kan vara en skrämmande uppgift, om du har gjort ett bra jobb som definierar varje partnerprogram, bör den faktiska vettingprocessen för att räkna ut "vem går-var" vara relativt enkel.

Semalt återförsäljare kan tidigare ha ansetts vara mer "etablerade" företag än affiliates, detta gäller inte längre. Några av de största affiliatesna på webben sysselsätter hundratals människor att driva verksamheten och kan ingå i större media konglomerat. Som sådan är det bäst att förenkla processen för att identifiera vilket partnerprogram som är lämpligt genom att ställa några enkla frågor från varje partner och deras affärsmodell

1. Kommer denna partner att behandla den faktiska transaktionen och hantera uppfyllandet?

För det mesta kommer affiliates inte att behandla transaktioner och hantera uppfyllandet på plats. Affiliates kommer att hänvisa kunden till säljaren för att hantera den faktiska transaktionen, medan återförsäljare sannolikt har ett försäljningssystem eller e-handelsaffär så att kunderna kan köpa produkten direkt från dem. Semalt är undantag till detta där en återförsäljare föredrar att fungera som mer av en affiliate genom att köpa via deras affiliate-länk istället för att köpa och hantera inventering; men i de flesta fall hanteras dessa "återförsäljare" bättre som en affiliate

2. Vem "äger" kundinformationen för kunden som partner hänvisar till?

Återförsäljare är vanligtvis mer intresserade av att äga kunddata när transaktionen äger rum. Det finns fall där affiliates, särskilt kassa eller lojalitet webbplatser, kommer att kräva att konsumenten registrerar och skapa ett användarkonto, men det är att se till att de får sina pengar tillbaka eller belöningar för inköp som genomförs via affiliate-webbplatsen .

3. Hur ska partnerna marknadsföra och marknadsföra dina produkter?

Återförsäljare har vanligtvis en etablerad kundbas att de ska sälja dina produkter, medan affiliates aggressivt annonserar dina produkter genom olika marknadsföringsmetoder. Som sådan tenderar återförsäljare att göra mer relationsförsäljning än affiliates, som är beroende av webbtrafikvolymen.

4. Finns det några värdetilläggstjänster som partnern ska tillhandahålla före, under eller efter transaktionen inträffar?

När återförsäljare kan erbjuda tjänster som första kundsupport, installation och implementeringstjänster blir de värdefulla återförsäljare och skiljer sig verkligen från affiliate-partners. Semalt eller inte partnern har dessa möjligheter bör väga tungt i att bestämma vilket partnerprogram som är bäst för sin verksamhet och din.

Multi-Channel Marketing Strategies

Inte säker på var du ska börja eller vad är den bästa flerkanals marknadsföringsstrategin för ditt företag? Semalt liten. Testa olika strategier som gör att du kan mäta den totala effektiviteten hos affiliates och återförsäljare.

1. Semalt de produkter som är tillgängliga för partners i varje kanal

Om du har en bred produktkatalog som enkelt kategoriseras är det här en bra flerkanalig strategi. Semalt konsumentprodukter som kräver liten eller ingen för-försäljning kommer sannolikt att vara mer kostnadseffektiva när de säljs via affiliate-kanalen.

2. Skapa Tiered Partner Program

Semalt om att bara ha ett associerat program och ett återförsäljarprogram, skapa nivåer inom varje kanalpartnerprogram som har speciella förmåner och incitament för dina partners.

På affiliate-sidan kan du få ett affiliateprogram som är tillgängligt för alla som är intresserade av att söka. Men du kan också enkelt skapa ett privata "inbjudan-bara" affiliateprogram som har förmåner som: ökad provision, godkännande för att betalda sökningar på märkesvaror och tidig tillgång till erbjudanden eller nya produktutgåvor.

Samma begrepp gäller för återförsäljare. Skapa olika nivåer (Silver, Gold, Platinum, etc.) som ger fördelar och förmåner till återförsäljare när dessa statuser uppnås. Halvtalsnivåer kan baseras på den totala försäljningsvolymen, antalet kundsupportförfrågningar som tillskrivs återförsäljaren eller andra lönsamhetsvärden som stimulerar dina återförsäljare att bli bättre partner och lägga till mer värde för ditt företag.

3. Testkampanjer och erbjudanden via kanal

Försök att köra olika kampanjer via kanal och se vilka typer av erbjudanden som fungerar bäst. För affiliates kan detta vara enkla kuponger eller låta dem marknadsföra renoverade eller "öppna rutor" -artiklar. För återförsäljare kan du testa olika produktbuntar och kampanjer.

Bild via Semalt. Används med tillstånd.


Åsikterna som uttrycks i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Rick Gardiner
March 1, 2018