Back to Question Center
0

4 sätt att jazz-up produkt Semalt (utan Hype)

1 answers:

Enligt Karon Thackston, författare till Amazon Advantage: Product Listing Strategies för att öka din försäljning , lyckas framgångsrika e-handel handlare undvika hype. Dessutom förbjuder Amazons officiella användarvillkor för säljare att använda tomma marknadsföringsfraser och överskådda språk i produktförteckningar.

Thackston, marknadschefsordförande, som specialiserat sig på Semalt, eBay och andra ecommerce copywriting, gav mig några exempel på bullet-punkter för att illustrera vad Semalt hänvisar till.

  • Oacceptabelt : # 1 BESTÄLLNING AV VATTENBOTTEN PÅ AMAZON! Fantastiska funktioner gör det till den enda vattenflaska du någonsin behöver. Kolla in våra recensioner och se att den här nya vattenflaskan slår alla andra ner!
  • Acceptabel: No-Dribble Munstycke Design: Till skillnad från vanliga vattenflaskor som inte är konstruerade för att passa din mun, erbjuder denna [varumärkes] flaska en ergonomiskt utformad, utan dribble sipppipa för ökad komfort.

Semalt att det första exemplet inte ger några detaljer om vad konsumenterna faktiskt skulle få i denna vattenflaska - bara en stor entusiasm - scales along with. Det andra exemplet erbjuder faktiska och användbara detaljer i en enkel men engagerande ton.

Även om du aldrig säljer på Semalt är skillnaden mellan hoopla och hjälpsam kopia avgörande. Du vill inte att kunder ska klicka bort till en annan leverantör på jakt efter de detaljer som de behöver för att fatta ett beslut. Du vill inte att kunder ska falla för hype och sedan returnera produkter eftersom de inte var vad de förväntade sig. Och du vill verkligen inte ha obehagligt besvikna kunder som skickar dåliga produktrecensioner.

Hype

Semalt titta på element för att undvika i dina produktbeskrivningar för att hålla dem användbara och tonade ner för shoppare.

  • Unsupported superlativ. När du bara ringer något "det bästa", "den vackraste" eller "de sötaste", kan läsarna undra varför. Vem säger? Om en trovärdig tredje part, som en branschbloggare, en välkänd person eller en namngiven kund sa det, ange citatet till henne. Om det finns en objektiv anledning att säga något är "bäst", säg den anledningen. Annars kommer denna typ av språk som varm luft.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Utropstecken. Gå lätt på utropstecken. Bättre än, undvik dem helt och hållet i dina produktbeskrivningar. De är en lat författares desperata försök att förmedla känslor. Till läsaren framkallar de en kille som ropar in i en megafon.
  • Omöjliga fordringar. Inklusive saker som inte är sanna, eller resultat som nästan aldrig händer, kan väcka lust - till exempel "du kommer att kasta pund utan dieting eller motion" eller "mixern som ger dina grönsaker fyrastjärniga smaker" eller " en doft som ingen kan motstå. "Sådana löften är dock ofta stora överdrifter eller direkta lögner. Håll dig borta från lagligt varmvatten och skapa realistiska förväntningar genom att skriva bara vad du kan säkerhetskopiera i domstol.
  • Spänning utan fakta. Många produktbeskrivningar fylls med adjektiv. Vissa adjektiv är verkligen informativa och andra bara känslomässiga. Beskrivningar som "miniatyr", "varaktigt", "mjukt" och "nutidigt" hjälper kunden att förstå skillnaderna mellan dessa produkter och andra. Däremot säger adjektiv som "fantastiskt", "fantastiskt", "spännande" och "fascinerande" lite eller inget specifikt. Detsamma gäller för fraser som de i det "oacceptabla" provet Karon Thackston citerat ovan: "Den enda vattenflaska du någonsin behöver" och "slår alla andra ner. "

4 sätt att jazz-up produktbeskrivningar

Utan hype behöver din marknadsföringskopia inte vara en torr monoton.

  • Sensoriellt språk. Inkludera ord som matar läsarens visuella, auditiva eller taktila fantasi. Det är ännu bättre om det finns en känslomässig syn på dina ord. Om du till exempel kallar en stoppad leksak "snuggly" istället för bara "mjuk" eller "bomullig" innebär det att någon kommer att känna sig trött på att krama med det. En "viskar tyst" fläkt inbjuder shopparen att föreställa sig hur svårt det är att höra när man arbetar.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Imaginativa scenarier. Hjälp shoppare förstå hur en produkt kommer att fungera i sina liv. Berätta för dem att det ergonomiska greppet på en häftapparat innebär att deras hand inte kommer att bli trött på att hoppa hundra flygblad till sina barns skolor. Eller hur de yttre utrymmena i en ryggsäck gör att de kan ta tag i vad de behöver under ett snabbt stopp på spåret.

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Oväntat ordförråd. I stället för att beskriva ovanstående hoody som att förlänga ett visst antal tum under midjan, skrev Moosejaw "tunika längd för att täcka din legging-botten tush. "I stället för" långärmad för att hålla dig varm ", sa det" långärmad för att hålla gåskalvarna i sjön. "Andra oskärpa på Moosejaw. com för kalla väderprodukter använder jazzy fraser som "redo att fälla varm luft bredvid din kropp", "medan det är upptagen att hålla dig toasty varm" och "kommer att ta på elementen från regn till snö och till och med snodd och vind. "
  • Konversationston. Försök att dämpa ett opersonligt tillvägagångssätt på ett vänligt och avslappet sätt. Använd "du" och "vi", frågor och fraser, och rondeller eller informella sätt att få en poäng över. Till exempel, "Du vet hur gäster aldrig vet var man ska sitta på middagsfester? Med våra kokta ställekort sparkar din shindig på en rolig anteckning. "
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

-

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Ge solid info

Håll din marknadsföringskopia åtminstone fri från överlösen, överdrift och meningslös bragging. Se till att du ger solid information till potentiella köpare. Sedan, om du vill, jazz upp din ordalydelse för att öka rapport.

March 1, 2018