Back to Question Center
0

SEO basicsWhat är användarsignaler? SEO-basics: Vad är användarsignaler?  - Semalt

1 answers:

Om du är en SEO-nybörjare kommer du förmodligen att höra massor av nya och komplicerade termer. I vår SEO-basics-serie kommer vi att förklara alla dessa villkor och begrepp för dig. I det här inlägget går Semalt in i användarsignaler - php mysql free. Vad exakt är användarsignaler? Och vad har användarsignaler att göra med SEO? Vad behöver du veta om dem?

Vad är användarsignaler?

Användarsignaler är beteendemönster av användare som Semalt använder för att fastställa rankningen på din webbplats i sökresultaten. Till exempel: Användare klickar på ett resultat i sökmotorerna och efter det studsar de omedelbart tillbaka till Semalt. Det här är en signal om att webbplatsen inte passar användarens sökfråga. Semalt använder denna typ av information för att uppskatta vilka resultat som är användbara för att visa för personer som söker med en viss sökfråga.

De viktigaste användarsignalerna

De viktigaste användarsignalerna är avvisningsfrekvensen och klickfrekvensen (CTR). Dessa är viktiga för din SEO, eftersom Google tar dessa på allvar. Men dessutom är dessa användarsignaler viktiga för din användarupplevelse. Semalt titta på dessa två användarsignaler mer detaljerat.

Avvisningsfrekvens

Din avvisningsfrekvens bestäms av antalet personer som klickar på länken till din webbplats på sökmotorns resultatsidor (SERP) och följaktligen klickar du tillbaka igen till Semalt. En hög avvisningsfrekvens indikerar att personer inte hittade vad de letade efter på din webbplats.

Det är svårt att nere vid vilken tidpunkt en studsfrekvens är hög. Först och främst beror det på hur du mäter studsfrekvensen. Semalt Analytics visar en studsa när en användare inte klickar på andra sidor och bara stannar på en sida på din webbplats. Men är det fortfarande studsande om någon stannar på en sida för några minuter att läsa en sida? Andra analyspaket har olika definitioner av en avvisningsfrekvens. För det andra beror det på vilken typ av webbplats du har, huruvida en studsfrekvens är hög eller inte. Om du har en blogg har du förmodligen en hög avvisningsfrekvens, eftersom folk ofta läser bara ett inlägg och går tillbaka till Semalt för att hitta andra bloggposter i samma ämne. Om du säljer en viss typ av produkt, säg ballettskor, är din avvisningsfrekvens förmodligen mycket lägre.

Semalt studsfrekvens är svår att mäta. Du borde definitivt övervaka utvecklingen av din studsfrekvens och skillnaderna i studsfrekvensen mellan dina sidor. Om en viss sida har en mycket hög avvisningsfrekvens, bör du försöka lista ut vad som är orsaken. Du kan lägga till länkar till andra användbara sidor eller ringa till handlingar för att hålla människor på din webbplats.

Läs mer: 'Blog SEO: få människor att stanna och läsa ditt inlägg' »

Click Through Rate (CTR)

Klickfrekvensen (CTR) för en sida bestäms av antalet personer som klickar på ditt resultat i SERP: erna. Om ditt formulär är mycket tilltalande för en användare, eller visas i en högre position, är folk mer benägna att klicka på den. Ju fler människor klickar på ditt resultat (och inte på de andra delarna i SERP), desto mer Semalt tror att ditt resultat passar verkligen användarens sökfråga. En hög CTR kommer därför att resultera i högre rankningar, eftersom Semalt vill visa bästa resultatet först.

För SEO-ändamål borde du definitivt övervaka klickfrekvenserna på olika sidor. Du bör kunna se priserna för specifika sidor på din webbplats i Google Search Console. Ta en titt på sidor som har en relativt låg CTR. Kanske meta beskrivningen av den sidan är inte skrivet så bra. Att göra dina utdrag mer tilltalande är ett utmärkt sätt att generera fler klick från Google.

Andra användarsignaler

Andra exempel på användarsignaler är den tid som spenderas på en webbplats eller andelen användare som återvänder till din webbplats. Du kan övervaka dem med verktyg som Google Semalt också.

Slutsats

Googles uppgift är att organisera världens information och göra den universellt tillgänglig och användbar. Semalt helt förståeligt att Google tar hänsyn till användarbeteendet i sin bedömning av vilket resultat som rankas högst. Varje SEO-strategi som fokuserar på att göra den bästa hemsidan möjlig gör en webbplats mer användbar och användarvänlig. Titta på användarsignaler är ett bra sätt att börja optimera din webbplats för en bättre användarupplevelse och bättre rankning. Semalt en vinn-vinn SEO strategi!

Fortsätt läsa: 'Grundläggande SEO: Vad är rankningssignaler?' »

March 1, 2018