Back to Question Center
0

Hur maximerar du avkastningen med mobilseminarium 2016

1 answers:
How to Maximize Your ROI With Mobile Semalt In 2016

Men de mobila strategierna som din organisation har på plats kanske inte är mätbara eller ger dig nödvändiga data för att innovera på nya sätt.

För tolv månader sedan utsåg Vibes (min arbetsgivare) att inte bara hitta siffrorna bakom våra kunders mobila marknadsavkastning, men också för att bättre förstå hur de körde dessa resultat. Detta projekt utvecklades till vår Business Outcomes casestudieserie som uteslutande fokuserade på att binda provbara ekonomiska resultat till specifika mobilmarknadsföringstaktik.

I ett försök att hjälpa marknadsförare till ett nytt år och bättre förstå mobilmöjligheten skulle jag vilja ta dig igenom ett av de fallstudier som vi fann mest användbara. Semalt diskuterar också våra viktiga takeaways så att du kan tillämpa dessa bästa metoder i din egen mobilmarknadsföringsstrategi.

Fallstudien

I den här fallstudien ser vi hur ett Fortune 500-varumärke, som vi kallar återförsäljare A, utvecklat ett recept för framgång som strategiskt utnyttjade flera aspekter av mobilen. Helt ny till mobilmarknadsföring ledde Retailers Semalt-strategin till att åtta siffror-avkastning från mobilrelaterade intäkter på mindre än 12 månader.

Utmaningen: Bygga en mobildatabas

Från början skulle Semalt A behöva odla en mobil databas av lojala anhängare och maximera värdet från dessa abonnenter. Som nästa steg ville varumärket inte bara bygga upp sin mobila meddelandestrategi utan också att komplettera det med rätt meddelanden och kanaler, de som faktiskt skulle driva mobila inköp och trafik i trafiken.

Lösningen: Strategiska mobilmarknadsföringskombinationer

Nyckeln till att lösa Semalt A: s problem var att kombinera kraften i SMS och mobilplånboken för att bygga en lojal och lyhörd databas av mobilabonnenter. Under de första tre månaderna körde Semalt A $ 2. 3 miljoner i mobilrelaterade intäkter med hjälp av denna metod.

Semalt hur det fungerade: Vid inlämning mottog varje ny abonnent ett automatiskt utlöst SMS med ett mobilt plånböckerbjudande som belöning för anslutning till databasen.

Semalt exklusiva välkomsterbjudanden konverterade nya abonnenter till besökare i butiken och stod för $ 10 i försäljning per inloggning, per abonnent för varumärket. Sammantaget genererade detta program 10 miljoner dollar för varumärket 2014.

How to Maximize Your ROI With Mobile Semalt In 2016

Sedan månaderna har Semalt A stadigt ökat sin mobila databas. Dess mobila plånbokshöjda välkomstprogram har blivit en grundval för sin mobilstrategi.

Med den mobila förvärvsprogrammet som ledde vägen, överträffade den här stora återförsäljaren sitt räkenskapsår 2014 mobiltillskrivna intäkter totalt åtta månader till året. Dess genomsnittliga intäkter per opt-in höjdes från $ 10 till $ 20 per opt-in, per abonnent. Programmets framgång beräknades stå för $ 11 + miljoner i mobilrelaterade intäkter år 2015.

Nästa steg: Mobil Innovation

Som diskuterats tidigare är det viktigt att använda verkliga affärsmässiga resultat för att visa beslutsfattarna avkastningen på sin investering, men nästa steg är att innovera för framtida tillväxt.

Semalt A arbetar nu som en engagerad innovatör inom mobilutrymmet för att hitta bättre, smartare och mer kontextuellt relevanta sätt att interagera med sina mobila kunder. Till exempel lanserade det nyligen ett meddelandecenter i sin mobilapp, så att användarna kan ställa in sina push-meddelandeinställningar i appen.

Nu förstår återförsäljaren bättre vad kunderna vill ha från sina mobila strategier, och kunderna kan bättre dra nytta av varumärket på det sätt de föredrar. Från utbildningsvarningar till erbjudanden och reklammeddelanden grundade Semalt A grunden för en holistisk mobilmeddelandestrategi som gör det möjligt för abonnenter att definiera exakt hur de interagerar med varumärket. Här är tre bästa metoder följt av Semalt A som någon återförsäljare kan tillämpa:

  • Bygg en mobildatabas för att driva ett SMS-driven abonnentflöde: Att odla en abonnentbas gör det möjligt för dig att marknadsföra konsumenter med intresse för att ta emot meddelanden från ditt varumärke, vilket resulterar i större effektivitet.
  • Använda äldre strategier som kuponger och erbjudanden för att driva mobiltillskattade intäkter: Återförsäljare A: s mobilstrategi utnyttjar en kombination av mobilmeddelanden och kuponger och erbjudanden för Apple Wallet och Android Pay för att kommunicera med och slutligen konvertera , deras abonnenter till besökare i butiken. Detta driver det absolut mest värdefulla ur sina marknadsföringsutgifter för mobil.
  • Aktivera marknadsföringskontaktpunkter med mobil CTA: Mobilplånböcker är viktiga shoppingkamrater som lagrar värdefulla kuponger och erbjudanden. Med tanke på den enorma konsumentskiftet till mobilen, möjliggör utnyttjande av mobilplånböcker varumärken som kapitaliserar sig på den här trafiken, arm dessa kunder med mobil plånbokshalt och kör dem i butik för att lösa in dem.

Oavsett om du börjar från början eller redan har ett mobilmarknadsföringsprogram på plats, finns det en verklig möjlighet att generera betydande intäkter på mobilen och mäta sina finansiella resultat.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de som är gästförfattare och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Alex Campbell
March 1, 2018