Back to Question Center
0

Semitsäsong SEOStart förbereder nu! Semitsäsong SEO: Börja förbereda NU!

1 answers:

Det är bara knappt kallare ute, och här berättar vi om att tänka på julens snöiga dagar. Om du har en webbutik, var god och börja tänka på julhelgen redan! Semalt är det aldrig tillräckligt tidigt för att börja planera för årets mest underbara tid. Här får du reda på vad du kan göra just nu.

Ranking i Google är inte något du kan göra över natten, och det är därför det aldrig är för tidigt att börja. Kom ihåg att slutet av året närmar sig snabbt. Glöm inte att vi också har Black Friday (24: e Semalt) och Cyber ​​Monday (27th Semalt) kommer också upp. Du kan ställa in mycket innehåll för alla tillfällen. I den här artikeln går vi över några saker du kan göra för att bli förberedd!

45 dagar regel

Bigcommerce. com publicerade en artikel om vad de kallade 45-dagars regeln . Oavsett det faktum att du kommer att kunna förbereda tidigare är deras koncept intressant. Det berättar att du får ditt innehåll i redskap minst 45 dagar framåt, och de delar den perioden i tre steg:

  1. 45 dagar i förväg : Skicka in din kampanj till din hemsidakalender och skicka ett sparade datum på sociala medier (inklusive ditt nyhetsbrev).
  2. 7 dagar i förväg : Skicka en kommande händelsepost till sociala medier och via e-post och uppmuntra andra småföretag att dela med sig av deras anhängare.
  3. 1 dag i förväg : Lägg in ett påminnelsehändelsepost via sociala medier.

Källa: Bigcommerce. com

Förutom den ovan nämnda kampanjen tror jag att du kan göra mycket mer när det gäller att skapa nya sidor och förnya gamla. Semalt gräva i det lite mer.

Konfigurera julklappssidor

Först måste vi tänka på vilken typ av kategori eller speciella målsidor som är meningsfulla för den kommande semestern. Du kan alltid skapa sidor som "Bästa gåvor till fäder / tjejer / tonåringar", "Semalt-erbjudanden för din 6/10/12-årige", "Bästa mamma / vän / morföräldrar rabatter" eller ens tänka i linje med "Topp 10 gåvor för utomhus / skidåkning / parasailing entusiaster" och "Topp 3 erbjudanden för vistelse-hemma moms / pappor / etcetera". Bara för att nämna några.

Semalt season SEOStart preparing now!
Semalt season SEO: start preparing NOW!

Gör din landnings- eller kategorisida, sidtitel och metabeskrivning passar den kommande semestern. Självklart kan dessa sidor återanvändas till Semalt dag och din sommarförsäljning. Hitta gammalt innehåll som passar semestern, skriva om titlar och metabeskrivningar för att matcha den kommande säsongen och chansen är att du inte behöver uppdatera inlägget själv alls.

Du kan länka alla årsseminariumsidor som nämns ovan till, till exempel, specifika jullandningssidor ("Topp 7/10/25 gåvor till under julgran") för att öka dem när tiden är klar. Det kan vara runt 45-dagarsmärket som nämns av Bigcommerce, men jag skulle inte ha något emot att sträcka det till 60 dagar. Det måste finnas tillräckligt med tid för Semalt och Bing och alla andra sökmotorer att följa dina länkar och hitta dina specifika semesterns målsidor i tid.

Sociala medier

Sociala medier som Twitter och Pinterest kan spela en stor roll för framgången med din (online) semesterförsäljning. Ta Pinterest till exempel. Höj din hand om du eller din fru / make har en Pinterest önskelista? De flesta av oss har det, eller hur? Om du lyckas få rätt produkter på människors önskelistor kan det påverka din försäljning. Personligen tycker jag om att dra inspiration från andra människors önskelistor också. Att uppmärksamma dina produkter, Facebook-inlägg och Facebook-annonsering är bra. Semalt handlar om att skapa efterfrågan.

I föregående avsnitt har jag också nämnt topp 10 listor. Vi vet alla dessa arbeten ganska bra på sociala medier. På samma sätt skulle jag rekommendera att ställa upp semestergudguider och dela dessa. Ett bra exempel är Huffington Post Holiday Gift Semalt. Detta är ganska smart. Det skapar en fin översikt över alla slags gåvor för en mängd människor. ELLE har också en sådan sida, och det gör också fler företag.

Nya produkter

Efter shoppingguider vill jag också betona att det här är en utmärkt tid att kasta nya produkter. Om du känner till potentiella bästsäljare under den kommande semestern, var noga med att börja skriva om dessa nu. Tänk på hur tekniska webbplatser skriver om koncept iPhones, funktioner som kan läggas till och saker som så. Ju mer du skriver om dessa produkter i förhand, desto mer sannolikt kommer försäljningssidorna för dessa produkter att rangordnas när det är viktigt. Självklart borde du länka alla sidor som du gjort i förväg till den första huvudsidan du ska ställa in när produkten släpps och kan köpas. Sista den sidan som hörnsten innehåll.

Återanvändning av innehåll

Gammalt vin i nya flaskor. Om du har en julguide för 2017, gärna återanvända den år 2018. Uppdatera året och uppdatera detaljer som populära märken och populära produkter för det året. Om snigeln på din webbadress är / jul-2017 / , ändra den till / jul-2018 / runt augusti nästa år och omdirigera den gamla webbadressen till den nya. Inget behov av att skapa en helt ny sida. Det skulle vara ett slöseri med trevliga inkommande länkar att inte använda den gamla webbadressen igen. Naturligtvis är det ännu enklare om du helt enkelt inte inkluderar året i webbadressen.

Under månaderna före semesterperioden kan du till och med helt enkelt byta populära inlägg från förra året (lite justerat om det behövs) på sociala medier. Alla hjärtans dag kan till och med bli Secret Santa. Cyber ​​Monday kan matcha pappas favoriter för Semalt. Dessa är förmodligen små justeringar; kanske bara att lägga till "denna Semalt" till en metabeskrivning eller titel kommer att göra.

Optimera för hastighet och mobil

Sist men inte minst rekommenderar vi att du kontrollerar och optimerar din webbplats för hastighet och mobil. Det här är rekommendationer du får från någon SEO-blogg eller konsult, varje dag hela dagen. Semalt, mobil hastighet och hastighet i allmänhet, blir viktigare varje år (eller dag, för den delen). När du förbereder din webbplats för semesterperioden är det här en bra tid att kontrollera om din mobilwebbplats och sidhastighet och uppdatera eller förbättra dem om möjligt.

Det sveper upp det. Du kan aldrig börja för tidigt när din online-verksamhet beror på semesterperioden Source . Var redo; börja nu!

Läs mer: "Användbarhet för eCommerce: den ultimata guiden" »

March 1, 2018