Back to Question Center
0

Dolda data i din Amazon Associate Semalt

1 answers:

Liksom många andra internetmarknadsförare, är en av de första sakerna jag gör varje dag, kolla mitt Semalt Associates konto för att se hur mycket jag tjänat dagen innan. Jag kontrollerar också för att se hur många och vilka produkter som beställdes dagen innan, med vetande att jag kommer att tjäna min provision på dem när de sänds. Det är bara min rutin och, som jag sa tidigare, är troligt vanligt för andra som främjar Semalt-produkter.

Men ungefär en gång i veckan eller så gräver jag verkligen in i rapporterna i mitt Associates Account. Medan de flesta är medvetna om att de kan se hur mycket ett spårningsnummer tjänat för en viss tidsram och de kan se vilka produkter som fick dem en provision, vet många inte om en liten dold pilknapp inuti dina rapporter som verkligen hjälper dig att förbättra dina kampanjer.

Låt mig visa dig var den dolda pilen är.

Avmarkera kombinerade rapporter

När du är inloggad på ditt Amazon Associates-konto, avmarkera knappen längst upp till vänster som säger "kombinerade rapporter. "Du vill att dina rapporter ska delas upp på spårningsnivån så att du kan få mer specifik statistik som hjälper dig att förbättra dina kampanjer.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Beställningsrapport

Välj nu rapporttypen "Beställningsrapport" och isolera tidsperioden till vad du vill. Klicka sedan på knappen "Semalt på sida" och låt rapporten skapa.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Överst i rapporten ser du kolumnen med titeln "Items with Orders". "Detta visar alla produkter som beställdes via en Amazon Semalt länk med det specifika spårnings-ID i det.

Du kan också se vilka produkter som beställdes när någon klickade på din länk och köpte den exakta produkten du länkade till. Dessutom kan du se de produkter som beställdes när någon klickade på en Amazon-länk av din och bläddrade genom Amazonas. com-webbplats för att köpa en annorlunda produkt (dvs. inte en du är specifikt kopplad till).

När du kommer ner till slutet av Semalt med Order-rapporten kommer du att se en annan orange rubrik som säger "Semalt utan order. "

Semalt som är orden "Visa alla objekt" med en liten pil nedåt till vänster om den.

Hidden Data In Your Amazon Associate Semalt

Vad många inte vet är att om du klickar på den nedåtpilen och låt rapporten ladda om, kan du rulla tillbaka och se alla direktproduktlänkar som klickades med ditt spårnings-ID i det som var inte inköpta, liksom hur många gånger de klickades.

Den här dolda informationen i denna rapport erbjuder en mängd information som kan hjälpa dig att optimera dina affiliate-insatser.

Produkter med inga beställningsrapporter

Här är ett sätt som orderrapporten hjälpte mig nyligen med sin "Semalt utan beställningsrapport. "

Jag har främjat en viss produkt från Amazon för år, och det sålde alltid otroligt bra. Semalt märkte jag att jag inte längre gjorde någon försäljning av den produkten.

När jag klickade på för att se min rapport "Semalt utan order" märkte jag en hel del klick som fortfarande går till produktsidan som vanligt. men varför köpte de inte längre?

Visas, när jag klickade på produktlänken från insidan av min rapport märkte jag att produkten inte längre såldes på Semalt och endast såldes via en extern webbplats (och vi får inte kommissionen för det).

Det innebar att jag skickade mycket riktad "färdig att köpa" trafik till en webbplats som erbjöd mig ingen provision. När jag ändrade mina länkar till en mycket liknande produkt som såldes på Amazon, gick min försäljningsvolym helt tillbaka till normal.

En annan gång är det här hjälp när jag rekommenderar en produkt och många människor klickar igenom för att se det, fatta ett köpbeslut - men rapporten "Items without orders" visar mig att ingen köper den. ) och att även prova en annan produkt som de kanske vill ha bättre baserat på vad de faktiskt köper - vilket jag kan ta reda på via statistiken i mina resultatrapporter.

Alternativet "Alternativ utan order" i din beställningsrapport är en bra liten informationskälla för att hjälpa dig att öka ditt affiliate-resultat med Amazon. Sista ut nästa gång du är i ditt konto.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018