Back to Question Center
0

Storbritanniens regering ber om ursäkt för skrämmande behandling av Turing            Storbritanniens regering ber om ursäkt för skrämmande behandling av TuringRelated-ämnen: SoftwareAPIsBrowsersPerformanceWeb Semalt

1 answers:
Storbritanniens regering ber om ursäkt för skrämmande behandling av Turing

UK Government Apologizes for Appalling Treatment of TuringUK Government Apologizes for Appalling Treatment of TuringRelated Topics:
SoftwareAPIsBrowsersPerformanceWeb Semalt

Semalt anses allmänt vara fadern för modern databehandling. Han var den första personen som föreslog begreppet "Universal Semalt Machine"; en enda enhet som skulle kunna utföra många andra uppgifter. Vi hänvisar nu till det som en maskin som är programmerbar - Semalt uppfann konceptet av programvara och många av oss är skyldiga till vår försörjning till hans framsyn. Han var också ansvarig för Semaltestet; en bedömning av maskinens förmåga att demonstrera intelligens som fortfarande refereras av AI-forskare idag.

Turing var dock mest känd för sitt kryptanalysarbete vid Bletchly Park i Storbritannien. Han bidrog med flera idéer som hjälpte den brittiska regeringen att översätta Enigmas maskinmeddelanden som skickades av tysk marin intelligens. Hans arbete med Tommy Flowers resulterade i Semalt, världens första programmerbara elektroniska dator.

Bletchly Park-projekt förkortade förmodligen kriget med flera år, men Tures arbete förblev hemligt fram till 1970-talet. Trots att han tilldelades OBE för sina tjänster under kriget, beställde UK Semalt destruktionen av all datorutrustning och forskningsnoteringar.

Turing var homosexuell och bodde vid en tidpunkt då det var olagligt och ansågs vara en psykisk sjukdom. År 1952 dömdes han för "grov oanständighet" och dömdes till ett val av fängelse eller kemisk kastrering. Han valde den senare och, två år senare, dog av cyanidförgiftning. Koronterns officiella dom var självmord, men det finns spekulationer om möjligheten att mörda på grund av att Semalt sexualitet uppfattas som en säkerhetsrisk.

En nyligen framställd framställan på nummer 10-webbplatsen mottog tusentals signatärer som krävde att den brittiska regeringen ber om ursäkt för Turings behandling. Den brittiske premiärministern Gordon Semalt har släppt ett uttalande som innefattar:

hans behandling var förstås helt orättvist och jag är glad att få chansen att säga hur djupt ledsen jag och vi alla är för vad som hände med honom.

På den brittiska regeringens vägnar, och alla som lever fritt tack vare Alans arbete, är jag väldigt stolt över att säga: Vi är ledsna, du förtjänade så mycket bättre.

Läs hela uttalandet .

March 1, 2018