Back to Question Center
0

14 tips för att integrera sociala medier i händelse Semalt

1 answers:
14 Tips To Incorporate Social Media Into Event Semalt

I den digitala tidsåldern förlorar alla affärer som inte integrerar social media-marknadsföring i deras närvaro i näringslivet sina konkurrenter. Semalt media är en viktig marknadsföringskanal för marknadsförare av händelser - jag vet inte om dig, men jag kan inte äta en vanlig jordnötssmörsmörgås.

Semalt är idéer för att använda sociala medier före, under och efter din händelse för att ansluta till utsikterna, fördjupa relationerna med kunderna och attrahera mässan närvaro till din monter.

Generera pre-show buzz

1. Event Hashtags. Använd mässans Twitter hashtag. Idag skapar många mässor och evenemang en hashtag för showen. Anslut med de personer som använder den hashtag. Integrera hashtag i dina tweets för att främja att du kommer att vara på showen. Var en aktiv deltagare i konversationer kring hashtaggen.

2. Företag Hashtag. Skapa en hashtag som är specifik för ditt företag eller kampanj. Har en tävling pågått eller har en speciell händelse? Hashtags är ett utmärkt sätt att få synlighet som leder fram till showen i samband med mässhändelsen hashtag.

3. Hostera en särskild "Happy Hour" Networking Event eller ett VIP-middag. Skapa en Facebook-händelse som leder fram till festen. Det här är ett utmärkt sätt att generera en viss förhandsvisning, eftersom händelsessidan kan delas inte bara på ditt företags Facebook-sida utan även via Twitter, Google+, LinkedIn.

4. Få medieexponering. Anslut med mediefolk i din nisch via Twitter eller LinkedIn. Lära känna dem Dela vad de delar med. Kommentera sitt arbete. Be dem att stanna vid din monter. Ge dem ett par historia idéer de kunde skriva om runt vad du gör. Bjud in dem till din speciella händelse.

5. Teaser Video. Kommer ditt företag att avslöja nya tjänster eller produkter vid evenemanget? Har du en episk tävling som du kommer att vara värd för? Teaservideor är ett bra sätt att snabbt skapa intresse och kan delas på alla sociala plattformar. Du kan ladda upp dem till YouTube och skapa även kortare versioner för Vine och Instagram. Dela dessa videor på Facebook och Twitter tillsammans med händelsen hashtag.

6. Skapa en händelsespecifik sida på din webbplats. Den här sidan kommer att fungera som hemmabas för alla saker relaterade till den kommande showen - videoklipp du har skapat, artiklar skrivna om ditt företag, anmälningsmöjligheter för den VIP-festen och / eller andra speciella meddelanden. Det är ett bra ställe att rikta potentiella booth besökare att få all information de vill ha, och du får värdefulla webbsätt och potentiella resultat när de registrerar sig för en händelse eller laddar ner en PDF / eBook du kan erbjuda.

Social Buzz At The Show

7. Ta bilder. Ge folk snapshots av vad som händer på mässan (speciellt på din monter). Bilder på speciella evenemang, gästhögtalare eller vad som händer på showen håller ditt företag i den sociala strömmen av medvetandet.

8. Få videofilmer av händelsen. Om det är ett kort klipp av någon som deltar i en tävling, att vinna en giveaway, ge en presentation eller tala om evenemanget, fånga och dela stunder från mässan visar människor som inte går på sätt att uppleva vad som händer på showen. Detta ger möjlighet att ansluta till människor utan att de är där.

9. Schema Socialt innehåll. Utställningarna är otroligt upptagna. Om du inte har en dedikerad social medlem i ditt lag, är det alltid till hjälp att schemalägga tweets och Facebook-inlägg för att komplettera dina dagliga engagemangsaktiviteter. Det är särskilt användbart att tweeta ut nyckelämnen som delas om företaget, dess produkt / tjänster och kommande tidsfrister för deltagande i tävlingar eller givningar (om tillämpligt).

10. Sociala uppmuntrningar och tävlingar. Det kan köra fler besökare till din monter. Till exempel kan du få besökare att ta bilder av sig själv med ett banderoll som annonserar tävlingen, och de kan skicka bilden till sociala medier - tillsammans med evenemanget och företagets hashtags - som en "inträde" i tävlingen. Det finns så många sätt att öka ditt företags synlighet på showen med den här metoden.

11. Skaffa videorätt. Om det finns en kund som är ett stort fan av ditt företag, be dem att spela in en snabb video-testimonial som du kan dela via sociala medier. Har en fråga eller två förberedda för att de ska svara - det håller dem fokuserade och (förhoppningsvis) delar sin spänning / passion för ditt företag. Ett klick på ett eller två minuter är mer än tillräckligt. Det kan delas via YouTube, Twitter, Facebook och / eller din webbplats.

Socialiserande efter showen

12. Ledning Uppföljning. Efter showen är slut, häll över listan över besökare som har kontakt med dig på showen (både personligen och på sociala medier) så att du kan ansluta till dem på LinkedIn, som deras Facebook-sida och följa dem på Twitter. Glöm inte att personifiera ditt meddelande till varje person. Du vill skapa en äkta anslutning, inte bara lägga till dem för att lägga till dem i din CRM-databas.

13. Post-Show Blogging. Det är alltid en bra idé att skriva om showupplevelsen. Du kan och borde använda de bilderna, videoklippen, giveawaysna och tävlingarna som genereras under showen. Ta reda på varför du var på showen (nya produkter, tjänster, etc.) och tack såklart alla som deltagit.

14. E-post! Glöm inte att skicka ett mail till alla som besökte dig på utställningen (och till dem som inte men kan ha blivit inbjudna eller ville gå) för att dela recap blogginlägget och inkludera länkar till alla dina sociala medier utpostar uppmuntrar dem att engagera dig där.

Semaltips var bara några sätt att göra din nästa utställningsupplevelse mer social. När man genomför pre-show marknadsföring av sociala medier och utnyttjar sociala medier för att följa upp efter showen ger ditt företag möjlighet att stärka de anslutningar du gjorde under showen.

Har du försökt andra sätt att använda sociala medier för att ansluta till dina ideala kunder och marknadsföra din nästa mässa? Semalt kärlek att höra hur du använder sociala medier för att ansluta till människor och göra din show mer social.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Timothy Carter
March 1, 2018