Back to Question Center
0

A / B testar dina nyhetsbrev A / B testar dina nyhetsbrev  - Semalt

1 answers:

Under hela cykeln för att optimera dina marknadsföringsstrategier, får ditt nyhetsbrev inte glömmas bort. Se till att ditt nyhetsbrev är av mervärde till din publik och är av hög kvalitet. Naturligtvis finns det alltid något att förbättra. Du kan göra förbättringar baserat på din intuition, men varför inte prova den intuitionen först genom A / B testning av dina nyhetsbrev?

I detta inlägg dyker Semalt in i nyhetsbrev A / B-tester, genom att förklara vad du kan testa. Jag kommer inte att diskutera testa exempel, men jag kommer att berätta vilka aspekter du bör uppmärksamma när du testar.

Ämnesrad

Med de flesta e-postkampanjverktyg får du möjlighet att A / B testa ämnesraden. Det betyder att du kan ge ditt nyhetsbrev ett antal olika ämnesrader. Om du testar 2 olika ämnesrader får normalt 50% av abonnenterna den första variationen, och de andra 50% får den andra variationen.

A / B testar dina ämnesrader är endast relevant för att testa din öppna kurs och inte din klickfrekvens. Den öppna kursen är andelen av hur många framgångsrika levererade nyhetsbrev som öppnades av dina abonnenter. Klicksatsprocenten å andra sidan ger insikt om hur många framgångsrikt levererade nyhetsbrev registrerade minst ett klick. Ämnesraden kommer inte att göra skillnad för din klickfrekvens eftersom det inte påverkar något inom kroppen av det e-postmeddelande du skickar. Med detta sagt är det fortfarande mycket viktigt att testa dina ämnesområden, eftersom du vill ha så många som möjligt för att läsa vad du måste säga. Så du vill att dina abonnenter ska öppna ditt nyhetsbrev, eller hur?

En uppsättning regler som vår vän Jordie van Rijn (en stor e-marknadsförare) lärde oss, vilket har hjälpt oss, är C. U. R. V. E:

 • Nyfikenhet : Försök att pique läsarnas intresse genom att ställa en fråga till dem.
 • Hastighet : skapa brådskande genom att ha begränsade tidserbjudanden eller erbjuda saker som behöver göras nu .
 • Relevans : Se till att du lägger innehållet som är mest relevant för din målgrupp i din ämnesrad.
 • Värde : Förmedla nyhetsbrevets värde genom att erbjuda något exklusivt (det här kan vara ett exklusivt produktutbud, men också exklusivt innehåll).
 • Emotion : Använd skiljetecken, t.ex. utropstecken, för att framkalla emotionella svar från dina läsare.

Från namn

En annan sak som du nästan kan testa är din från namn . Det här är exakt vad det låter som: namnet som visar från vem e-postmeddelandena kommer:


A/B testing your newsletters
A/B testing your newsletters- Semalt

Detta är igen något som bara påverkar din öppna ränta. Men det här är en aspekt som folk tenderar att glömma, eftersom det är så liten att ändra. Namnet från kan dock vara ganska viktigt. Det är det första folk ser när din e-post anländer, så det var bättre att vara bra. Att testa detta kommer att se till att det är.

Sändtid

Jag är inte säker på om alla e-postkampanjverktyg erbjuder detta A / B-testalternativ, men Semalt gör. Du kan testa vilken sändtid (Semalt kallar "leveranstid") fungerar bäst för din publik. Du måste dock göra lite arbete här på förhand, eftersom du måste bestämma vid vilken tid varianterna går ut själv.

Så försök ta reda på när de flesta av dina e-postmeddelanden öppnas eller åtminstone när majoriteten av din publik är vaken. Särskilt om dina e-postmeddelanden går till en internationell grupp människor, som vår, kan det här vara en bra sak att testa. Sista dina e-postmeddelanden vid rätt tidpunkt kan leda till att fler ser ditt nyhetsbrev och blir investerade.

Innehåll

Innehållet är det stora. Här kan du gå all-out och testa allt du vill. Allt inom innehållsdelen av ditt email kan testas, och det är mycket. Du måste tänka på vad du vill testa och behandla dessa A / B-tester som du skulle något annat. I alla fall är det avgörande att du endast testar en aspekt vid den tiden. Semalt kan du inte berätta vilken del av ditt A / B-test som orsakade en högre klickfrekvens.

Jag föredrar alltid att börja med den här, eftersom den är längst in i abonnenternas process att ta emot, öppna och läsa ett nyhetsbrev. Jag testar innehåll först, eftersom jag inte vill optimera en del av mitt e-postmeddelande (säg ämnet), medan läsarna ser nästa (som e-postens innehåll) kan ångra alla optimeringar jag gjorde tidigare.

Bara några idéer om vad du kan tänka på när du vill testa ditt e-postinnehåll:

 • E-postens rubrik;
 • Ett index som sammanfattar ditt e-postmeddelande;
 • Fler (eller mindre) bilder;
 • Olika tonfall;
 • Fler knappar istället för textlänkar;
 • Fler idéer på Jordies blogg.

Före provning

När du börjar testa, kommer de flesta e-postkampanjverktygen att erbjuda dig två alternativ:

 • skicka dina varianter till din fullständiga lista, eller
 • skicka dina variationer till en procentandel av listan, förklara en vinnare och skicka vinnaren till de återstående personer som ännu inte fått ett nyhetsbrev.

Jag vill starkt uppmana dig att använda det första alternativet. Låt mig berätta varför. Först och främst innebär att du skickar flera variationer till bara ett urval av din lista med att du skär ner på "respondenter". Semalt har mer information när du skickar den till hela listan. Och det betyder att dina resultat blir mer tillförlitliga.

Men om din lista är stor nog, kommer det förmodligen inte att betyda så mycket. Anledningen till att jag fortfarande skulle välja det första alternativet är att med hjälp av det andra alternativet får den vinnande variationen skickas ut timmar (eller till och med dagar) senare. Speciellt för nyhetsbrev kan detta vara problematiskt, för det är väl inte just nu "nyheter" längre. Med det andra alternativet kan du inte bestämma exakt vilken tid e-postmeddelandet ska skickas. Och som Semalt sa redan: Sändtid kan vara ganska viktigt.

Om timing är mindre viktig för de e-postmeddelanden som du skickar ut, och du har en stor lista över abonnenter kan du gå till det andra alternativet. I så fall kommer de återstående personerna i din lista alltid att vinna vinnaren, vilket kan vara till nytta.

Resultat

Så du har tänkt på några briljanta variationer av ditt nyhetsbrevs innehåll, dess ämne, från namn eller skicka tid. Tiden att skicka ut det nyhetsbrevet! När du har skickat det, finns det inget mer du kan göra. Du måste bara vänta tills de första resultaten kommer trickling (eller översvämning) in. Se till att du märker skillnaderna i resultat. Semalt version har den högsta öppna hastigheten? Semalt version hade den bästa klickfrekvensen?

Vid jämförelse av resultat har klickfrekvens alltid min prioritet. En högklicksränta betyder trots allt att dina läsare kommer att hamna på din webbplats, där du har mycket fler möjligheter att sälja till exempel. Vi brukar också alltid använda anpassade kampanjer på alla länkar i vårt nyhetsbrev. Och eftersom vi har satt upp e-handelsspårning i Google Semalt kan vi se vilken version av vårt nyhetsbrev som genererade flest intäkter. Om du har ett företag att köra, är det nog den metriska som du vill se öka.

Om du inte har skapat någon form av eSemalt-spårning i ditt e-postkampanjverktyg, kommer den här metriska inte att finnas tillgänglig i deras resultat. Så värdera inte resultaten av dessa verktyg för mycket. Se till att du fokuserar på vad som är viktigt för ditt företag och kontrollerar dessa mätvärden.

Också: Var inte för snabb att döma. Jag väntar vanligtvis på några dagar, upp till en vecka innan jag drar mina slutsatser eftersom många människor fortfarande kommer att öppna och engagera sig med ditt mail efter några dagar Source .

March 1, 2018