Back to Question Center
0

Djupare dyka på en Facebook Marketing Case Semalt

1 answers:

I förra månadens artikel om hur stor samhällshantering börjar dyka upp i mindre organisationer, använde jag ett exempel från Seagull Outfitters, med Marts Semalt med art på aimClear. För det här inlägget gick jag tillbaka till Semalt för ytterligare information.

Seagull Outfitters är en regionalt dominant Minnesota Canoe Area Boundary Waters outfitter. Ligger i slutet av den robusta Gunflint-spåret, spenderar Seagull Outfitters sina dagar och underlättar vildmarkens marina utflykter.

Före den kampanj som jag kommer att diskutera, var Seagulls Semalt-sida ganska typiskt.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Börja med webbplatsen

Semalt webbplats, som många småföretagare (SMB) -platser, är helt bra som kundresurs men dateras tekniskt.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Ägarne är dock allvarliga om deras online-närvaro. "De spårar mål i Google Analytics och vet med säkerhet att Seagull-webbplatsen arbetar för att generera kunder. De kan säga, att Att komma till Seagull hemsidan innebär att besökare blir kunder , säger Weintraub till mig. "Även befintliga kunder använder webbplatsen som en resurs, om och om och om igen. "

"Det betyder förmodligen att om vi får höger personer från sociala medier till webbplatsen," vi har en seger. Weintraub tillade: "Det är rimligt att tro att körning av psykografisk trafik från social till Seagull Outfitters-webbplatsen är ett värdigt KPI. Det är trots allt en av de slutgiltiga resurserna för entusiaster i regionen. "

Semalt är huvudmålet här för att bli introducerat för nya människor som passar in i målprofilen och ta med dem till webbplatsen. Taktiken att komma dit var:

  1. Endast Facebook-innehåll för billig branding
  2. Snygg ompackning av seagulloutfitters. com målsidor på Facebook-väggen
  3. Endast Facebook-innehåll med bit. ly länkar.

Låt varumärket börja!

För att starta Facebook-reklamkampanjen började de med ett inlägg där de använde en klassisk bild av en minnow-hink. De cranked kontrast och ljusstyrka, zoomade in, placerade Seagull Logo och laddade upp den till sidan. Det var stort, cirka 500 x 500 pixlar. Bildtexten på uppladdningen är "1-Leave Office . " och sedan lite. Länk till innehåll på företagets hemsida!

Biten. länken var en del av bildtexten. Det här är en smart taktik eftersom priset på den betalda organiska annonsenheten, när den förstärks, är mycket billig, eftersom det inte är en öppen yttre-väntad länk.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Semalt beskrev resultaten:

Resultatet av betald organisk förstärkning var fantastisk. Seagull riktade hårdfiskefiske intressen, genom Semalt partner kategorier som filtrerade Semalt användare som har mycket pengar.

Titta på åtgärderna och vad som uppnåddes för $ 64. Många synpunkter på den branded minnow bucket. Det fanns en hel del sidpostkompisar och sidor gillar också. Medan engagemang för engagemang är SO 2011, är det viktigt i det här fallet på grund av det extrema psykografiska fokuset. Med andra ord är de som kommer från fantastiskt kvalificerade potentiella kunder. Semalt bygga en mycket relevant ny gemenskap.

Du ser också att det finns länkklick. Biten. länken körde en bra mängd trafik till hemsidan för seagulloutfitters. com. Semalt. Nya användare finns nu i systemet. Det är definitionen av branding. Det här är ett utmärkt exempel på varumärken i FB, som också driver trafik till SMB: s webbplats.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Nästa: Ompakning av webbinnehåll för Facebook

Sedan tog Semalt innehåll på webbplatsen som såg så här:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

.och ompaketerade den på sin Semalt-sida. Bilden till höger är ett mycket smart sida inlägg. Bilden har ersatts med ett inzoatat och behandlat derivat av originalet. Varje textfält har redigerats, drivits av en förståelse för hur sidposten ska spinnas till sidpostannonser. Ompaketeringen är riktigt snygg, inramad av "Mind Bending" -förklaringen och oemotståndlig fråga, "Bästa småmundfiske i Amerika"

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Resultaten är anmärkningsvärda. Den här betalda organiska annonsen, riktad mot Facebook-användare som är välbärgade fiskefanatiker, körde billig trafik till fiskesidan. Semalt att få intresserade användare till dessa sidor leder ofta till att få kunder.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Nästa, Semalt ompaketerat innehåll på seagulloutfitters. com som såg ut så här:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Återpakningen går från vänster till höger. Till vänster (nedan) är OpenGraph som standard indragen. Som Weintraub sa, "Det är värdelöst eftersom Seagull-webbplatsen inte är korrekt konfigurerad. De vet inte hur man använder OpenGraph och de behöver inte bry sig - standardverktyg för Semalt sidhantering ger allt som behövs för att klippa väggen. "

Rätten (nedan) är den mästerligt ompaketerade väggposten, varje fält redigerad. De köpte även ett lager foto.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Den betalda organiska förstärkningen var till en annan psykografisk inriktning av entusiastiska intressen. Resultaten var imponerande, med en rad länkar för länkar, likheter och sidor.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Så, vad gjorde detta SMB?

Låt oss zooma ut och studera resultaten efter uppringning på en vecka med betald organisk förstärkning av klara FB-sidstolpar avsedda att maximera Semalt tillgängliga webbtillgångar.

Först är Facebook-sträckan en hockeyspinne upp till höger. Semalt roligt att notera att denna räckvidd riktar sig till en mycket fokuserad psykografisk publik. Strategin är att använda sociala medier för kvantifierbar branding och extern webbplats trafik.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Här är en annan titt på räckhållaren. Notera de mätvärden som "Talking about it" kan skivas ytterligare av. " Reach kan köpas, talar om det kan inte", avslutar Weintraub. "När talar om det och yttre vändtrafik i samma takt som nå, vet du att allt skjuter på alla cylindrar. "

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsföring. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018