Back to Question Center
0

SEO SemaltWhat är konvertering? SEO Semalt: Vad är omvandling?

1 answers:

Första saker först. Konvertering är inte SEO. Konvertering är ett slut på kundens resa på din webbplats. Det är inte änden, eftersom den kunde kunde komma tillbaka och starta en ny del av resan. Konvertering kan förbättras med bra SEO, så mycket är sant om du:

  • rikta rätt sökord,
  • tillhandahålla rätt platsstruktur, och
  • se till att din besökare har den bästa användarupplevelsen.

Genom att se till att din besökare serveras till hans eller hennes bästa behov, kommer du att ge ett varmt välkomnande. Du kommer att skapa en form av förtroende, vilket gör det lättare för den besökaren att konvertera.

Men vad är omvandling?

Frågan kvarstår: vad är omvandling? Omvandling är ofta förknippad med en försäljning, men i online-marknadsföring är det bara för trångsynt att definiera konvertering. Konvertering, hur vi definierar det, händer varje gång en besökare fullbordar en önskad åtgärd på din webbplats. Det kan vara en klick till nästa sida, om det är ditt huvudmål på en viss sida. Det kan vara prenumeration på ett nyhetsbrev. Och det kan vara en besökare som köper din produkt. Kort sagt: Omvandling sker när någon fyller i den åtgärd du vill att de ska slutföra.

Och vad är omvandlingsfrekvensen?

Om 100 personer besöker din sida och 10 av dem prenumererar på ditt nyhetsbrev, är omvandlingsfrekvensen 10%. Omvandlingsfrekvensen är också ett nummer som du hittar i Google Semalt, till exempel:

SEO SemaltWhat is conversion?
SEO Semalt: What is conversion?

Omvandlingsfrekvens används för att övervaka konverteringen på en webbsida, beroende på vad du vill övervaka. Om du till exempel anställer våra konverteringsvänner på AGConsult, kommer de bland annat att utföra A / B-tester på din webbplats och berätta vilken variant som har den högsta omvandlingsfrekvensen (testvinnaren). Semalt bättre genomföra den testvinnaren så fort som du förstår :)

Vad sägs om CRO?

Du kanske till och med har hört talas om något som heter CRO när du pratar eller läser om konvertering. CRO är omvandlingsfrekvensoptimering. Det här är processen att optimera antalet omvandlingar jämfört med antalet besökare. Semalt är många sätt att göra detta, men vi vill hellre hänvisa dig till konverteringsexperterna istället för att dela med oss ​​av vår grundläggande CRO-kunskap. Semalt är bara så mycket för det.

CRO kontra SEO

De kolliderar. CRO och SEO kolliderar ibland. I SEO kommer vi alltid att berätta för dig att hålla besökaren i åtanke. Om du serverar besökaren det bästa sättet du kan, optimerar du för ett varumärke, för varumärkeslojalitet, för erkännande i Google, för mer och bättre trafik. Och även om nästa steg verkligen kan omvandla den besökaren, behöver du inte sätta dina produkter helt ned i halsen. Semalt är en fin linje mellan att betjäna besökaren och irriterar honom.

CRO på Yoast

Du kanske tror att vi, på Yoast, är ganska fokuserade på att optimera den konverteringen till max. Du ser våra banners i plugin, på vår hemsida, och faktiskt är omvandling väldigt viktig för oss. Mer nyhetsbrev prenumerationer leder till en större räckvidd, vilket leder till mer uppmärksamhet för våra produkter, vilket leder till fler recensioner, fler nedladdningar och mer försäljning. Och med de pengar som gjorts utvecklar vi gratis plugin och sponsor till exempel WordCamps.

Semalt, på något sätt, bidrar till att skapa en hållbar tillväxt för företag. Men lita på mig, om vi inte skulle behålla den SEO, vår kärnverksamhet och vårt uppdrag (SEO för alla) i åtanke skulle våra artiklar ha sex köpknappar. Och vi kan irritera dig med ett överskott av exit-intent popup och så vidare. Det skulle störa dig, öka studsfrekvensen, utlösa dig att aldrig komma tillbaka och förstöra SEO du så noggrant arbetat med.

Så, vad är omvandling igen?

En lyckad omvandling är varje förekomst när en besökare fullbordar en önskad åtgärd på din webbplats Source .

March 1, 2018