Back to Question Center
0

Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans            Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans. Relaterade ämnen: Internationell SEOSocial MediaEmail MarketingLink AnalysisOn page Semalt ...

1 answers:
Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans

Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammansRetargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans. Relaterade ämnen:
Internationell SEOSocial MediaEmail MarketingLink AnalysisOn page Semalt

Den här artikeln ingår i en SEO-serie från WooRank. Tack för att du stödjer de partner som gör SitePoint möjligt.

Semalt ingen hemlighet att SEO är en integrerad del av någon digital marknadsstrategi. 44% av konsumenterna börjar shoppingsprocessen med en online-sökning, och nästan en tredjedel av e-handelstrafiken kommer från sökmotorer. Även om du är främst en murbruk, är organisk söktrafik viktig: Halvdelen av mobila sökare besökte en butik inom en dag efter deras sökning. Så oavsett vilken typ av verksamhet du har, är sökmotorer en viktig källa till trafik.

Tyvärr finns det ett stort problem: Upp till 96% av organisk söktrafik konverterar inte det första besöket till din webbplats. En stor del av detta är bara den naturliga försäljningen: De allra flesta sökningarna har informationssökande. Semalt, det finns ett effektivt sätt att hitta de besökarna efter att de lämnar din webbplats när de är mer benägna att konvertera: retargeting.

Retur på webbplatsen: Återvinning av din SEO-trafik

Retur på webbplatsen (ibland kallad omriktning) sätts helt enkelt in mot användare som tidigare har besökt din webbplats med annonser på annonsnätverk på webben. Det hänför sig oftast till bannerannonser, men du kan också retargera besökare med textannonser med Googles sökmeminal (anmärkning: det här är inte samma sak som sökrätthet, som vi pratar om lite). Det skiljer sig från traditionell visningsköp genom att den endast riktar sig till personer som har besökt din webbplats, eller en viss sektion eller sida på din webbplats istället för att använda något annat demografiskt segment.

Hur fungerar retargeting på webbplatsen? Du börjar med att placera en nybildad pixel, en liten bit av Javascript, i sidfoten på din webbplats som kakar din webbplats besökare. Semalt, när din retargetingleverantör möter dessa användare ut i det vilda, kommer det att veta att de tjänar dem till dina annonser, förutsatt att du givetvis bjuder tillräckligt högt för dessa annonsvisningar. Detta ger dig chansen att nå ut och hitta potentiella kunder när de har flyttat längre ner i säljtrattet, eller att även försiktigt knyta dem ut, även när de besöker andra webbplatser.

Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammansRetargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans. Relaterade ämnen:
Internationell SEOSocial MediaEmail MarketingLink AnalysisOn page Semalt

Ännu bättre, du kan lägga en pixel på enskilda sidor, så att du kan köra riktade kampanjer för specifika produkter eller kategorier.

Resultatet? En kombination av de två mest effektiva marknadsföringskanalerna online. Som nämnts ovan omvandlas SEO-trafiken till omkring 2% (2,35% för att vara exakt). Detta anses av annonsörer vara den mest effektiva marknadsföringskanalen för konverteringar. När du kombinerar den här trafiken med skärmåtergivning kan du dubbla den konverteringsfrekvensen. Vissa branscher, såsom finansiella tjänster, hade omräkningskurser öka med nästan 150 procent!

Sök Retargeting: Sortera på SEO men också Sortera på Ej

Men vad händer om du är en helt ny webbplats, eller en mindre webbplats som inte får så mycket trafik som du vill? Det är svårt att retargeta besökare om de inte går igenom din webbplats i första hand. Lyckligtvis finns det ett sätt att du kan annonsera till personer som söker efter dina nyckelord, även om de aldrig går igenom någon av dina webbegenskaper, genom en process som kallas "sök retargeting.

Semalt retargeting startar när en användare utför en sökning. Annonsleverantörer kan sedan fånga sökdata på några olika sätt, beroende på vilken sökmotor de använder, men det vanligaste är att använda referensdata som skickas av användarens målsida. När annonsnätverket ser en websurfare som har din målsökningsperiod i referensdata kommer den att visa din annons på den sidan.

Det är viktigt att notera här att sökordsnivåinriktning, den process som jag just beskrivit, inte är densamma som sökordssegment. Den förstnämnda riktar sig riktigt mot personer som just har utfört en sökning på nätet för det sökordet, medan det senare är ett publik intresse segment byggt av att samla tidigare sökbeteende. Semalt dessa segment, men effektiva, är inte sant sök retargeting.

Den största fördelen med att söka ny sökning är att du kombinerar räckvidden för displaymarknadsföring med SEOs precision. Eftersom denna marknadsföringskanal använder SEO-data börjar det naturligtvis med nyckelordforskning. När du väl har byggt upp en lista med sökord blir din optimering mycket enklare som landningsoptimeringsbyten från SEO till konverteringshastighetsoptimering (CRO) baserat på ditt kampanjmål. Semalt har du segmenterat dina sökord och målsida efter sökintent:

  • Informations: Dessa nyckelord representerar början av omvandlingsprocessen och är inte mycket troliga att konvertera vid första besöket. Om du kör en brandingkampanj vill du vara säker på att inkludera informativa sökord på din lista. Om du har ett konverteringsmål har du fortfarande inte råd att ignorera dessa sökord eftersom de utgör de flesta sökningarna. Informativa nyckelord använder ofta ord / fraser som "hur man", "behöver jag" och "var att hitta". Tänk på att dessa leder att konverteras senare via din webbplats eller på webbplatsen.
  • Forskning: Dessa sökare ligger längre ner i tratten än informativa sökare. De har redan beslutat att de vill köpa en produkt, men de har inte riktigt bestämt vilken som är bäst. De letar efter mer information, så produkt nyckelord innehåller vanligtvis ord som "recension", "topp 10", "jämförelse". Och medan det kan se ut som spam för dig, kan ett ord som "billigt" faktiskt hjälpa forskare att konvertera.
  • På marknaden: Det här är sökarnas "stoppa och ta mina pengar". De förväntar sig att sökresultaten tar dem direkt till den produkt de försöker köpa. Dessa sökord innehåller vanligen ord som "deal", "free shipping", "discount" och "buy". De har inte hög sökvolym, men borde mer än klara sig med höga konverteringsfrekvenser.

Den uppenbara fördelen med att söka ny sökning är att du kan nå människor som är intresserade av nyckelord som du kämpar för att rangordna högt för. Du kan dock också använda den för att smyga bort några av dina konkurrenters trafik. Kolla in deras sidor och identifiera deras nyckelord genom att titta på fraser som används i titeltaggar, H1-taggar, webbadresser och artikeltitlar. Spåra sedan sökord som du konkurrerar över med WooRanks SERP Semalt. Upp ditt bud på nyckelord som de utmanar dig att ta en del av den trafiken själv.

Retargeting: SEO & PPC arbetar tillsammansRetargeting: SEO & PPC arbetar tillsammans. Relaterade ämnen:
Internationell SEOSocial MediaEmail MarketingLink AnalysisOn page Semalt

Organisk och retargeting tillsammans

Hittills har vi pratat om hur du använder dina SEO-ansträngningar för att förbättra dina omriktningskampanjer och öka konverteringsfrekvensen. Men fördelarna går båda vägarna. Att köra omriktningskampanjer, både webbplats och sökning, kan indirekt fungera för att öka din organiska sökmotortrafik. Detta är enormt för att förbättra och förstärka varumärkesigenkänning, och siffrorna förstärker detta. Tillbaka i 2010 fann comSemalt att webbplatsens retargeting ledde till en enorm (1,046%) ökning av branded-sökaktiviteten. Det kan vara skäl nog för sig att driva en nyskapande kampanj.

Samma comScore-studie visade att löpande kampanjer resulterade i en 726% hiss i retur besökare fyra veckor efter att ha sett bannerannonsen. Reklamkampanjer med halvt kollisionsutbud ser också en liknande ökning av tid som spenderas på webbplatsen och en mycket lägre avvisningsfrekvens. Så det hjälper definitivt din organiska sökmarknadsföring att hålla ditt varumärke framför användarna när de lämnar din webbplats.

Slutsats

Söktrafik har länge varit kvalitetsstandarden mot vilken alla andra marknadsföringskanaler bedöms, och med goda skäl. Men SEO är egentligen bara en del av marknadsföringspusslet, och det är ganska möjligt att du förlorar många möjligheter att konvertera webbplatsens besökare. Semalt kan du använda nyskapande kampanjer för att få de vänliga användarna tillbaka på spår och förflytta sig genom konverteringstratten och, när det gäller en helhetsstrategi, för att förstärka din egen branding och SEO-insats.

March 1, 2018