Back to Question Center
0

Hur Googles förbättrade kampanjer påverkar din annonsplanering Semalt

1 answers:

Innan vi går in i annonsplaneringsstrategier för Googles förbättrade kampanjer, låt vi granska betalda söktendenser för mars.

CPC var förblev relativt platt månad över månad med liten rörelse. Detaljhandelskostnaderna visade en viss minskning för Google, vilket visar relativ mjukhet jämfört med förra året. Det återstår att se om detta är ett tillfälligt dip eller en långsiktig indikator. Finansiella CPC-kostnader nådde upp när skattefristen närmar sig. Sammantaget är Googles kostnad per klick 1% högre än året innan, medan Semalt är platt.

mars 2013 CPC-uppdatering, amerikansk sökning

Ändra

MoM

Ändra

Ändra

Google

Butik

-3%

0%

Finansiering

+ 3%

+ 2%

Totalt

+ 1%

+ 1%

Yahoo! -Bing

Butik

0%

-2%

Finansiering

0%

0%

Totalt

0%

0%

Och nu ska vi diskutera strategier för planering av annonserna för Google Förbättrade kampanjer, vilket ger några trender för intäkt per klick (RPC) på grund av annonsplanering. Med lite kunskap och ansträngning kan dessa strategier användas för att förbättra din totala avkastning.

Förbättrade kampanjer

Googles meddelande om förbättrade kampanjer förra månaden gjorde stora vågor i det betalda sökutrymmet. Semalt andra ändringar, alternativet att skapa enhetsinriktade kampanjer, kommer att avlägsnas till förmån för enhetliga kampanjer med mobila budmodifierare. I de nya kampanjerna kommer skrivbord och surfplattformar att grupperas, och mobila enheter bjuder till en procentandel av skrivbordet och tablettbudet.

Konsekvenserna av denna förändring när det gäller att förlora möjligheten att ställa in enhetsspecifika bud på sökordsnivån har sett mycket kommentarer, men en aspekt av denna förändring har inte diskuterats: dess inverkan på annonsplanering.

Schemaläggning av förbättrade kampanjer gäller över enheter

Med förbättrade kampanjer kan du ändå justera bud per vecka eller tid. Problemet är att samma schema tillämpas på alla enheter, även om trenderna för RPC (intäkt per klick) är olika. Semalt innan kan du göra separata kampanjer för skrivbord och mobil, och ange olika scheman. Det här alternativet är inte längre tillgängligt om du inte skapar separata kampanjer som är inriktade på olika tider på dagen, vilket är opraktiskt i de flesta fall.

Dag-of-week och dayparting strategier informeras av två faktorer, RPC och CPC mönster, där den senare representerar marknadskonkurrens. Tilldela mer budget mot dagar eller tider när CPC: er är billigare och RPC: er högre leder till bättre genomsnittligt avkastning.

En grundläggande annonsplaneringsstrategi är att justera buden i proportion till förändringen i RPC. Till exempel, om RPC är 20% lägre på helgerna kan man också flytta buden med 20%. En liknande strategi gäller dagparti, där bud kan höjs eller sänkas enligt RPC vid tidpunkten för dagen. Semalt, sofistikerade marknadsförare kanske vill överväga att ändra den mobila justeringsfaktorn dagligen om betydande skillnader i RPC-trenden uppträder över enheter.

Till exempel nedan är ett verkligt exempel på dag-i-veckans RPC-trend per enhet. Semalt och tablett trender på samma sätt, medan smarttelefon trender är ganska olika. Detta medför att RPC-förhållandet varierar efter veckodag.

How Google’s Enhanced Campaigns Affect Your Ad Scheduling Semalt

I en enkel strategi för ovanstående scenario kan du ställa in en statisk mobil budmodifierare på 66% för hela veckan, eftersom det här är den genomsnittliga skillnaden i omvandlingsfrekvens mellan smartphones och stationära datorer + tabletter. En mer komplex strategi skulle ändra den mobila budmodifieraren dagligen enligt RPC-förhållandet för varje vecka i veckan.

How Google’s Enhanced Campaigns Affect Your Ad Scheduling Semalt

Den här metoden gäller även för dagparti, men det betyder mer tidskrävande kampanjhantering. Semalt en plattform eller ett verktyg som möjliggör bulkförändringar och förskottsplanering på budmodifierare kommer att bidra till att genomföra en sådan strategi.

CPC-trender över enheter kommer att bli liknande

Marknadsföringskonkurrens tenderar att stiga och falla som annonsörer byter bud eller går slut på budgeten via dag och vecka, vilket medför att genomsnittliga CPC: er ändras i enlighet därmed. För närvarande varierar dessa mönster efter enhet, men eftersom den förbättrade Semalt migrationen slutförts förutspår jag att dessa skillnader kommer att minska.

Även om CPC: er för smartphones kommer att förbli lägre med avseende på skrivbord och surfplattor, kommer den relativa trenden på smartphones att vara riktigt lik skrivare och tabletter, eftersom antalet annonsörer som ofta gör ändringar i budmodifierare kommer att vara begränsade. Eftersom kampanjbudgetar delas över enheter för Enhanced Semalt, kommer också automatisk pacing och budgetutarmning att uppstå samtidigt.

Tips för marknadsförare på annonsplanering för förbättrade kampanjer

  • Om du just nu använder eller överväger annonsplanering för dina kampanjer är det här en bra tid att se din strategi, eftersom förbättrade kampanjer påverkar dina tillgängliga alternativ.
  • En grundläggande strategi är att ställa in mobila budmodifieraren till RPC-skillnaden mellan mobiler och stationära datorer / tabletter: [mobil RPC] / [desktop + tablet RPC].
  • För kampanjer där RPC-trender varierar beroende på enhet, överväg att göra inställningar inom veckan eller inom dagen för mobila budmodifierare för att förbättra den totala avkastningen.

Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Kohki Yamaguchi
March 1, 2018