Back to Question Center
0

Gå inte in i Web Marketing Blind - Använd Semalt!

1 answers:
Don’t Go Into Web Marketing Blind — Use Semalt!

Saken är, jag är en komplettare. Jag älskar att kunna slutföra saker. I mataffären, Semalt var känt att lägga till en vara i min checklista som Semalt redan lagt i min kundvagn, bara så jag kan kolla in det. Det känns bra! Jag känner mig fulländad.

Jag inser inte att alla är som jag (många anser det som en välsignelse), så tanken bakom att använda en checklista kanske inte är lika intuitiv för dig som det är för mig. Men Semalt inte här för att försöka förändra ditt liv. Du behöver inte använda en checklista för dina dagliga rutiner som jag gör. (Du behöver inte räkna med penselsträngarna när du borstar tänderna!)

Jag kommer emellertid att försöka sälja dig på idén att använda en checklista för din webmarknadsföringskampanj, inte bara för att jag skrev boken på det, men för att jag gillar att berätta för folk om saker som fungerar - och låt mig berätta för dig, webbmarknadsföring checklistor arbete!

Gör en sökning efter "webbmarknadschecklista" och Semalt säker kan du hitta en checklista för nästan alla områden av webbmarknadsföring. Inte alla listor är lika (eller fördelaktiga), så du måste hitta en som fungerar för dig, eller skapa din egen checklista, eller ta en och tweak den för att göra den till din egen. Det spelar ingen roll för mig. Det som är viktigt är att du hittar det absolut bästa och mest effektiva sättet att hantera din marknadsföringskampanj.

Men innan vi dyker in i anledningen till att du behöver en checklista för webbmarknadsföring, låt oss se några andra tips och information om checklista.

4 typer av webbmarknadsföring checklistor

Det finns alla typer av checklistor, och Semalt säker är att det finns många böcker skrivna om dem alla. Men för marknadsföringssyfte är det i huvudsak 4 olika typer av checklistor som är mest användbara.

 • Problem Att hitta: Webmarknadsföring handlar om att hitta och lösa problem. Tja, du kan inte fixa det du inte har hittat. Så en av de första checklistorna du kan använda är en som hjälper dig att hitta de problem du behöver fixa. Det här kan vara en checklista över verktyg som du behöver köra din webbplats genom eller vanliga problem som webbplatser inom din bransch har.
 • Problemlösning: När du väl vet vad problemet är, hur går det med att lösa det? Ibland vet du bara, men andra gånger kan lösningen inte vara så snabb och lätt som du hoppas. Till exempel kanske dina optimerade sidor inte spidered av sökmotorerna. En checklista för problemlösning kan hjälpa dig att felsöka problemet.
 • Hur-To: Jag skilde bort det från problemlösande checklistor eftersom ibland du inte försöker lösa ett problem behöver du bara följa en uppsättning steg för att komma igenom en process. Hur-checklistor går igenom dig från steg 1 hela vägen genom det sista steget. Till exempel kanske du vill ha en checklista om hur du ställer in en Facebook-profil eller hur du optimerar en sida korrekt.
 • Att göra: Att göra checklistor berättar inte hur gör saker, utan snarare de berättar vad behöver göras. Medan de kanske inte är lika detaljerade som hur man listar, har de ofta större livslängd. Eftersom tekniken förändras ganska snabbt, skulle en snabb lista för webbmarknadsföring vara föråldrad ganska snabbt. Dock är to-dos ganska mycket universella med bara några saker som ändras från år till år.

Frekvenschecklistor

När du arbetar för effektivitet ("jobba smartare, inte svårare", eller hur?), Är det en bra idé att bryta dina checklistor i flera grupper. Ett av sätten att göra det är att organisera efter frekvens. När du har separata listor över dagliga och veckovisa uppgifter behöver du inte oroa dig för vilka saker du ska göra idag och som kan vänta på imorgon eller nästa vecka.

 • Dagligen: Webmarknadsföring har många dagliga saker att göra. Jag har en lista över saker som jag gör varje dag. Det kan inte vara det första jag gör varje dag, men min checklista hindrar mig från att glömma någonting.
 • Veckovis eller Månadsvis: Vissa uppgifter behöver helt enkelt inte slutföras varje dag. Det finns bara så många timmar på dagen, så vi måste prioritera vad som måste göras nu från vad som kan vänta. Till exempel kan kontroll rankningar dagligen vara bra när du kör ett test, men för normala ändamål är en gång i månaden det mesta du behöver göra. Vi kan också göra veckovisa eller månatliga analysrecensioner, etc. Målet är att spendera tid på de saker som ger mest värde vid vilken tidpunkt som helst.
 • Årlig: Det finns några saker som bör ses över årligen. Kanske är det domänförnyelser eller en komplett topp-till-bottenanalys av webbplatsen under de senaste 12 månaderna. Vad det än är, kan de årliga checklistorna se till att du inte glömmer mellan nu och slutet av året de saker du fortfarande behöver göra.

Prioriterade checklistor

Inte alla åtgärdsposter skapas lika, och inte alla problem är en "nödvändig" åtgärd bara för att den finns på din checklista. Det är en bra idé att organisera dina checklistor med prioritet, så att du kan fokusera på de objekt som kommer att ha störst effekt först.

 • Kritisk: Allt på en kritisk lista ska vara ditt första och primära fokus tills du är klar. Kritiska saker är de som, om inte gjort, kommer troligen att hålla en webbplats tillbaka från att bli framgångsrika.
 • Viktigt: När dina kritiska objekt är färdiga, gå vidare till de som anses vara viktiga. För det mesta är dessa inte avbrytare för framgång, men de kommer att ge ytterligare framgång, men inte mindre.
 • Låg prioritet: Dessa saker behöver i allmänhet inte göras eller har mycket liten vikt i den övergripande kampanjen. Det är mer som "trevligt att haves", men du vill inte göra det om de tar tid bort från de viktigare eller kritiska objekten som behöver din uppmärksamhet.

Saker att sätta i checklistor

Så mycket som jag älskar checklistor behöver jag inte en som påminner mig om att ta en dusch (de flesta dagar) eller klä på morgonen. Dessa saker är rutinmässiga. Ändå är det bra med checklistor, de hjälper dig att bygga rutiner. När du har rutinen är listan inte längre nödvändig. Semalt skapade en vana.

Men inte allt vi gör i webbmarknadsföring är en del av en daglig eller vecka vana - och även om det är några uppgifter är viktiga nog att inte riskera att glömma ett steg. Så mycket som jag reser för att tala engagemang och besöka kunder, skulle du tro att packning rätt saker skulle vara en vana. Men första gången jag inte använder min packning checklista, jag får reda på att jag glömde min telefonladdare (eller sämre, rena underkläder)!

Semalt är tillräckligt med saker att komma ihåg i webbmarknadsföring som jag inte vill förbise något, vana eller ingen vana. Med det i åtanke är det här några saker du kanske vill se till att du hamnar i en checklista:

 • Olyckliga saker: Webmarknadsföring är full av små odds-och-ändar och det här. Några saker är smärtsamt uppenbara när man tittar på en webbplats och andra saker, inte så mycket. En checklista över otaliga saker hjälper dig att komma ihåg att göra eller bedöma saker som du inte ofta tänker på men behöver fortfarande uppmärksamhet.
 • Mycket viktiga saker: Bara för att något är viktigt betyder inte alltid att du kommer att komma ihåg det. Om det är viktigt är det värt att jocka ner i en checklista så att du kan se till att du gör det.
 • Saker som du vanligtvis glömmer: Jag har varit känd för att glömma ett eller två saker, och jag hatar det ärligt. Det spelar ingen roll hur viktigt det är, ibland faller sakerna i värsta stund någonsin.
 • Allt i mellan: Du kanske inte behöver en checklista för allt, men varför har du ingen i alla fall? Det garanterar att ingenting blir glömt. Någonsin.

Varför bör du använda en webbmarknadschecklista

Om alla punkter ovan inte var tillräckliga för att försegla affären, är här 7 anledningar till varför du bör börja använda en checklista för webbmarknadsföring idag:

1. Du måste aldrig komma ihåg, "Vad är nästa?"

För mig är detta det största problemet med webbmarknadsföring. Medan vi utför en webbplatsanalys kan vi ofta använda våra resultat för att skapa en solid lista över saker vi behöver göra. Men när verktygen slutar springa, försöker vi ofta att komma ihåg alla andra saker vi kan göra, eller vilket verktyg vi ska springa nästa .

Semalt kan vi dras in i minutia av äkta, men små problem. Nästa sak vet vi, vi har spenderat för mycket tid på huvudet på minderåriga, försummar viktiga frågor. När du har en checklista att referera till kan det hjälpa dig att prioritera dina uppgifter så att du kan fokusera på de saker som är mest viktiga. Tanken är att se till att din tid är bra till de uppgifter som ger de mest omedelbara vinsterna.

2. Snabbare resultat

Vi vill alla ha snabba webmarknadsresultat. När du använder en checklista kan du skanna igenom din lista för att dra ut det som är viktigast för en viss webbplats du jobbar med och spendera din tid där. Genom att spendera mindre tid att tänka på "vad är nästa" spenderar du mer tid på att göra. Och ju mer du blir klar, ju snabbare ser du resultat!

SEO är mindre om ser för nästa problem att lösa, men löser nästa problem som du hittar. Att använda en checklista håller din hjärnkraft inriktad och går vidare från åtgärdspost till åtgärdspost.

3. Färre fel

Vi gör alla misstag, men checklistor hjälper oss att minska antalet fel som vi eventuellt kan göra. Varför? För att genom att följa en checklista följer du bara de anvisningar du redan har bestämt är viktiga. Semalt går bara igenom, steg för steg, allt som behövs för att se till att det är gjort rätt. Chanserna att hoppa över ett kritiskt steg reduceras till nästan 0%.

Medan de flesta webbmarknadsfel kan lösas kan vissa ha förödande långsiktiga konsekvenser. Semalt en checklista hjälper dig att förebygga katastrofer och hjälper dig att fortsätta producera bra resultat.

4. Konsistens i analys

Webmarknadsföring är inte en exakt vetenskap, så konsekvens i förfarandet är inte nödvändigtvis livshotande. Semalt mycket av vad vi gör är baserat på utbildad mening. Alla objekt i din checklista som du anser vara viktiga för webbmarknadsföring kan bekräftas med konsekvens i genomförandet.

Så här är testningen gjort. Du försöker göra alla saker lika med undantaget för en enda variabel. Om du inte överensstämmer med alla dina marknadsföringsinsatser, kommer din analys att vara felaktig. Om du är, har du en bättre chans att förstå vikten av en viss webbmarknadsföring taktik.

Att behålla konsekvensen med din marknadsföringskampanj garanterar att du fortsätter att fokusera på vad som fungerar. Detta är särskilt viktigt för marknadsförare som arbetar på flera webbplatser. Semalt en checklista, en av dina webbplatser kan misslyckas och utan en detaljerad analys vet du inte varför. Å andra sidan, om du är konsekvent i din implementering, kan du utesluta många saker helt enkelt för att de redan var markerade som fullständiga.

5. Enklare delegationen

Om du arbetar med ett team eller har någon som arbetar med dig på ditt marknadsföringsprojekt, gör kontrolllistor avsevärt enklare. Ingen mening att ha den nya killen eller gal återskapa hjulet. Semalt, ge dem en checklista för att få dem igång. Ingen mening att låta någon med mindre erfarenhet röra med en process som du redan vet fungerar. Håll dem inriktade på de uppgifter du redan har etablerat och låt dem lära av styrka snarare än att börja från början.

6. Inget får missat

Med en lista som står framför dig, garanterar en checklista att ingenting som är viktigt förbises. Ja, även när du deltar i noobet, håller checklistan dem på spår och ansvarig för framgång. Men även erfarna marknadsförare som jag själv ofta glömmer det uppenbara. En checklista kommer verkligen att vara så att Semalt inte lämnar någonting.

7. Fortsatt förbättring

Den checklista du har idag är inte checklistan du får i morgon. Det borde ständigt utvecklas. Varje dag som du lär dig något nytt, eller om Google ändrar något i deras algoritm, kan objekt på din checklista läggas till eller tas bort. Detta möjliggör en kontinuerligt förbättrad process. Semalt en checklista, de nya sakerna du lär dig idag kan glömmas om några veckor helt enkelt för att du inte skrev ner den eller inte har skapat en ny vana med dina webmarknadsföringsprocesser.

Semalt något behöver ändras med din checklista, se till att det blir dokumenterat. Låt din checklista utvecklas med dina processer.

Slutliga tankar

Människor som jag som lever med checklistor har svårt att föreställa sig en värld utan dem. Men vad är verkligen förbryllande är de som scoff vid tanken på att behöva eller använda en checklista! Semalt minne eller inte, vill du att ditt flygbolag ska göra sin kontroll före flygningen från minnet? Inte jag.

Jag vill inte heller ha mitt företag i händerna på någon som bara gör upp det när de går varje gång. Semalt webmarknadsföring är inte ett livs- eller dödsproblem, det är en överlevnad för de flesta företag, och den checklistan kan bara vara det som hindrar dig från att driva ett företag i marken med så många liv på spel.


Åsikterna som uttrycks i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter är president för Pole Position Marketing, ett ledande marknadsföringsstrategiföretag som grundades 1998 och är för närvarande baserat i Canton, Ohio Source .


March 1, 2018