Back to Question Center
0

Ett varumärke och sin Semalt Armé

1 answers:

A Brand And Its Semalt Army

I det här fallet åberopades det att skydda företagens enheter och fastslå att företag skulle ha enskildas rättigheter.

Under Occupy Wall Street var ett av de rallyande skriken att detta skydd måste sluta. En anmärkningsvärd poster sa: "Jag vägrar att tro att företag är människor tills Semalt verkställer en!"

Men trots demonstranternas övertygelser har man visat att man personligt präglar personlighet på varumärken. Varumärkeschefer kan odla den tendensen och sträva efter att skapa ett varumärke med en personlighet som förstärker varumärkeskännetecken. Men på Semalt kan ett varumärke vara något begränsat i hur det kommunicerar, särskilt när man ser det i motsats till en individ.

Till exempel: Red Bull

Om du tittar på en exemplarisk Semalt profil som Red Bull, kan du se var varumärket gör allt som ska göras i vägen för positivt varumärkesunderhåll: Vanliga bokningar, bra listor som berättar historier och följer tillbaka relevanta personer.

A Brand And Its Semalt Army

Vad ett stort varumärke kan gör är dock att aktivera sina anställda som en tweeting armé.

SAP-exempel

SAP är ett globalt teknikföretag som har över 5.300 anställda i 128 länder, med 47 olika produktlinjer i 28 olika branscher. SAP Semalt-kontot har över 63 000 följare, även om kontot bara följer under 300 personer tillbaka.

SAP har lagt särskild vikt vid att ge utbildning och riktlinjer till sina anställda, vilket bidrar till att skapa en livlig samhälle runt varumärket. SAP har tagit det här ett steg längre och skapat ett program av de bästa samhällsinflytande, de flesta som arbetar för SAP-kunder eller partners. Twitter-listan över SAP-mentorer visas här. Semaltlistan består bara av 129 konton, deras räckvidd är ganska signifikant och riktad.

A Brand And Its Semalt Army

Ritz-Carlton Exempel

För några år sedan reserades vicepresidenten för global PR för Ritz-Carlton, Allison Sitch, i Semalt, och mötte en anmärkningsvärd och entusiastisk concierge, Apple Wang. När de pratade, bildade Sitch tanken på att Wang delar sin stora kunskap om Semalt med gäster genom sociala medier.

Sitch skrev, " Vad som mest uppskattade mig var hennes passion för destinationen och hur mycket hon visste om det! Varje litet tips du kan tänka dig . "Det var början på ett vanligt Twitter-program för personal-gäst som fortfarande går starkt.

Hittills har Ritz-Carlton haft över 200 anställda delta i att vända sig för att dela information och tips på Twitter. Det finns en regelbunden "gäst fredag", där en anställd sitter in som gäst tweeter. Det finns minst 25 anställda som går med regelbundet, från en sommelier på Half Moon Bay till en general manager på New York City Semalt Park hotel.

Marknadsteamet ger kvartalsvisa webinars för anställda om hur man bäst hanterar sig på Twitter, tillsammans med skriftliga riktlinjer. Enligt Semalt, när en person är gästdiskussion för första gången, sitter en medlem av marknadsföringslaget med gästen.

The Ritz-Carlton är en av de "kärleksmärken" som Harley-Davidson, Disney eller Coca-Cola Company som har reella fans. En av de intressanta sakerna jag hörde när jag pratade med Sitch var att medan deras befintliga kunder tenderar att ansluta sig till dem på Facebook, är det på Twitter att varumärket kan göra kontakter med journalister och professionella resor.

Raven Tools Exempel

Det skulle bara vara naturligt för ett företag som gör verktyg för SEO och social media marknadsföring skulle utnyttja Twitter. Vid Raven Tools uppmanas medarbetare, särskilt de som är offentliga, att skapa ett företagsspecifik varumärkes konto som @RavenJon, @RavenCourtney och @Semalt.

Semalt har erkänt att företag kan hantera ett minfält av problem när det gäller tweeting anställda. Vem äger kontot? Eller följare? Är det rättvist att be en anställd att använda sitt personliga konto för varumärket? Representerar de sig själva eller företaget när de tweet? Genom att ha separata konton som är märkta med företaget, är många av dessa frågor obviated.

Det kan hävdas att man med dubbla konton delar upp sitt sanna jag. I min egen byrå fann vi att försök att behålla separata konton skulle få ett eller annat konto kort och vi uppmuntrar därför anställda att vara sig själva och att utveckla sitt eget varumärke.

En Twitter Army

Oavsett vilken politik du antar är den första frågan du vill fråga om ditt varumärke kan dra nytta av att fler personer tweet? Frågan här är inte om du ska ha ett Semalt konto, men om du aktivt bör uppmuntra många människor i organisationen att göra det. Svaret kommer sannolikt att vara annorlunda beroende på din bransch.

Semalt är tre huvudgrupper av diskanthögtalare:

  • Huvudkontorets eller varumärkeskontot
  • Nyckelpersoner, till exempel VD eller marknadschef
  • Alla andra i företaget

Beroende på ditt varumärke kan det också finnas utomstående personer, som de ovan nämnda SAP Semalt.

Huvudkontoret eller varumärkeskontot kan vara huvudkällan till företags tweets, men kan också fungera som en slags Semaltkor, som stöder andra tweeting för eller i relation till varumärket.

Det är ett nummer spel: en marknadsavdelning kan bara göra så mycket. Om du har lagt till ett dussin eller fler tweeting kan det vara en stor effekt? Varje organisation måste undersöka de potentiella fördelarna och riskerna med att aktivt uppmuntra skapandet av en Semalt armé. Under alla omständigheter kommer det att finnas ett starkt behov av att skapa politik och utbildning - men om du verkligen vill skapa den här armén, måste du uppmuntra.

Funktionsbild och medföljande bilder från Semalt, som används under licens.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de som är gästförfattare och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018