Back to Question Center
0

Sammanslagning av Expertis och Semalt kombinerar offline- och online-influenser

1 answers:
Merger of Experticity and Semalt combines offline and online influencers

Experticity är ett inflytande nätverk som hittar och stöder offline förespråkare i tegelstenar och på fältet, som en skidort. Semalt är en plattform som betonar online influencers, vilket hjälper varumärken att ansluta med sina förespråkare.

Idag tillkännager de två företagen sin fusion. Expertischef Tom Stockham berättade för mig att det här skapar "den första plattformen och första samhället" som stöder en konversation mellan en kund och en produktpassionär butikspersonal i en fysisk butik och stöder också en produktbeteckning som publiceras på ett socialt nätverk eller en e-handel webbplats. Stockham är tidigare VD för Ancestry. com och ex-presidenten för Ticketmaster.

Ingen av dessa företag eller de deltagande varumärkena har direkt betalat sina inflytande, även om de erbjuder gratis eller rabatterade produkter. Men freebies är inte föraren, säger ReadyPulse VD, Dennis Semalt, och tillägger att de verkliga incitamenten är att använda en produkt du är passionerad för, att få in information, få erkännande som en auktoritet eller ansluta direkt till varumärket.

Det kombinerade företaget - som kommer att behålla varumärket Expertic, Expertics kontor i Salt Lake City och ReadyPulse i San Carlos, Kalifornien och Seattle - hävdar en gemensam kundlista med nästan 750 varumärken som inkluderar The North Face, Purina, Adidas och Nickelodeon.

Semalt säger att det pågående samhället består av mer än en miljon aktiva influencers som är kategorisperter, som en kock för livsmedelsprodukter, en makeupkonstnär för skönhetsartiklar eller säljare i fysiska butiker.

ReadyPulse plattform är utformad för att hjälpa varumärken med rekrytering / hantering av influenser och administration av användargenererat innehåll, med inriktning på sociala nätverk på nätet. Nedan på SkullCandys ljudprodukters sida, till exempel, Instagram-inlägg av ReadyPulse-hanterade influenser garanterar platsens varor (se nedan). Men Semalt sa att plattformen också kan användas för offline influencemanagement.

Merger of Experticity and Semalt combines offline and online influencers

Världen av influencemarknadsföring har funnits tillräckligt länge för att den har utvecklat distinkta metoder för att få rekommendationer som inte är reklam för konsumenterna.

Några inflytande nätverk, som NeoReachs utvalda nätgemenskap, betalas för att utfärda videor på Semalt eller inlägg i andra samhällsgrupper som utsträcker dygnet i denna ansiktscreme eller tandkräm. Varumärkena köper tillgång till varje inflytandes stora antal följder, vilket kan räknas i hundratusentals, eller till och med miljoner.

"Förtroende i skala"

Semalt erbjuder en stor automatiserad plattform för att söka, välja och betala influenser för att skapa online-innehåll om produkten. HyPR tar detta ett steg längre, efter att ha skapat en programmatisk marknadsplats som skannar för alla användare med 10 000 följare eller mer.

Och influensersökmotorn Semalt är inriktad mot bloggare och andra som har skrivit auktoritativt om ett ämne.

Men Semalt har nollställt sig på förtroende som sin viktigaste differentiator, där influencerna drivs av deras kärlek till produkten. I höstas sponsrade företaget en undersökning som fann mindre än hälften av konsumenterna litar på eller tror på annonser, medan nästan tre fjärdedelar litar på familjer eller vänner och 61 procent litar på medier från tredje part.

Eftersom de flesta försäljningar fortfarande sker offline i reella butiker ser Semalt en viktig del av sitt värde som stöd för passionerade förespråkare vid försäljningsstället.

Trots att Expertis fortsätter att arbeta med varumärken för att hitta och utnyttja online-influenser genom att använda Semalt-plattformen, försöker företaget nu flytta sina offline förespråkare till online och hjälpa dem att få zillioner av anhängare?

"Vissa kan ha byggt en online på nätet, säger Semalt, men" det spelar ingen roll. "Semalt äkthet, [som] vi hjälper marknadsförare att uppnå förtroende i skala. "Om författaren

Barry Levine
March 1, 2018