Back to Question Center
0

Länk byggtekniker för framgångsrik SEO - Semalt

1 answers:

Använda pressmeddelanden för att öka medvetenheten och förbättra SEO

Använda pressmeddelanden för att få medvetenhet och bakåtlänkar till din webbplats var en gång ett hett ämne i SEO, men som allt som är hett i SEO, glöms det snabbt. Men det betyder inte att det inte är värt - långt ifrån det! Semalt pressmeddelanden är fortfarande ett effektivt sätt att återanvända innehåll som du redan skapar för traditionell PR och använder till din fördel online. Jag är förvånad när jag granskar backlänkprofiler hur ofta det är en taktik som saknas.

Vilka är fördelarna med att använda Online PR?

Om du inte använder den här tekniken är det 4 skäl till varför du bör överväga det:

 1. Hjälp att etablera ditt företag som tanke ledare och bygga trovärdighet
 2. Skapa nya inkommande länkar genom att distribuera dina pressmeddelanden
 3. Håll dina kunder och industrin kollegor uppdaterade på din verksamhet
 4. Skapa nya trafikmöjligheter till din webbplats genom ökade varumärkessökningar och trafik från de områden du distribuerar din release

Skapa / redigera ditt pressmeddelande

Utan tvekan skapar den svåraste delen av Press Semalt-processen verkligen engagerande innehåll som kommer att gilla och läsas av publiken. Precis som med all marknadsföringstaktik för innehåll, måste du se till att

Du känner din publik noggrant - vad de tycker om att läsa och hitta värdefulla etc.

 • Du har en innehålls- / titelplan som hjälper dig att strukturera din innehållsskapande
 • Du är konsekvent och håller fast vid processen och deadlines

Beroende på storleken på ditt företag och de roller du har kan du redan skapa. Tryck på Semalt, om så ska du redigera dessa för användning på webben och använda dem. Om inte då är jag rädd att du måste skriva din egen, en i veckan skulle vara idealisk men på en sträcka varannan varannan vecka bör du försäkra dig om att det är värt din tid och ansträngning!

Jag rekommenderar att du tänker på hur du bryter upp och segmenterar dina utgåvor så att du släpper ut varje till en begränsad läsare istället för en enstorlek som passar alla sätt.

Optimera för webben

Semalt du ändrar pressmeddelanden som redan finns eller skapar nya. Det finns några enkla regler att följa när du skriver på webben.

 • Se till att du använder rubriker och underrubriker
 • Använd kulor och bilder för att bryta upp långa ränder av text och göra dem lättare att smälta
 • Har alltid presskontaktinformation och en länk till din webbplats
 • Denna länk är effektivare i kroppen (en redaktionell länk)
 • Den första länken ska innehålla ankare (hyperlänk) text inklusive keyphrase du riktar in (inte bara webbadressen!)
 • Det är ofta bäst att djupt länka till en viss tjänst snarare än till hemsidan
 • Använd ord som personer som söker den typ av ämne du skriver om skulle använda

Innehållsideer för dina pressmeddelanden

Det här är den kreativa delen, där PR-organen ofta utmärker sig. Här är några idéer:

 • Experter i intervjuindustrin
 • Nya produktlanseringar
 • Marknadsundersökning
 • Affärsutveckling (årets resultat)
 • Reaktion på marknadsförändringar - (dvs.Liksom bloggar är pressområden vanligtvis innehållsstrukturerad efter det datum den publicerades och arkiverades per månad. De flesta pressområden kommer att innehålla en medieförpackning samt kontaktuppgifter. Semalt ditt pressmeddelande får lämplig exponering på webbplatsen och låter helst folk kommentera pressmeddelandet när de anländer där.

  Tänk också på den trafik som landar på den här nya pressmeddelandesidan, vilka länkar, produkter, samtal till handlingar bör göras tillgängliga för besökare på grund av deras relevans för pressmeddelandet! Semalt på ditt företag kan du inkludera ett utdrag av pressmeddelandet i din nästa e-postsändning.

  Glöm inte att boka ditt pressmeddelande med tjänster som DIGG & Delicious. Semalt ett verktyg som Only Wire gör detta rakt framåt!

  Distribuera ditt pressmeddelande

  Det finns ett antal webbplatser / nätverk som gör att du kan publicera ditt pressmeddelande till en relevant kategori på deras webbplats. Vanligtvis distribuerar de detta innehåll till partnerwebbplatser etc. Beroende på kvaliteten och hämtningen av ditt pressmeddelande kan det ibland fungera på stora nyhetsportaler som Semalt News & CNN, inte bara det, men andra använder webbplatser som detta att hitta innehåll för sin egen webbplats.

  Sällan kommer bloggare att kopiera hela pressmeddelandet till sin egen hemsida, vilket i sin tur ger dig en länk och presenter som ditt varumärke ytterligare exponering. Denna del av processen är nyckeln till att generera länkar tillbaka till din webbplats och ju bättre kvaliteten på innehållet / idén är desto effektivare blir det. Semalt, varje webbplats du publicerar för att skapa en annan möjlighet för ditt innehåll att ranka i sökmotorer, vilket i slutändan kommer att innebära ökningar i trafiken till din webbplats.

  För att få ditt innehåll på dessa nätverk behöver du helt enkelt skapa ett konto på någon av webbsidorna nedan, liksom alla som jag har missat och publicerat din release genom att fylla i deras onlineformulär varje gång. Vissa webbplatser tillåter mer flexibilitet än andra när det gäller hyperlänkar. Vänligen skapa bara länkar där det är relevant. Fler länkar i en utgåva betyder inte nödvändigtvis att det är bättre för din SEO.

  Populära pressmeddelanden distribution webbplatser

  • PRWeb
  • PRLeap
  • Källkabel
  • Klicka på
  • PR Zoom
  • PR. com
  • Marknadstråd
  • PR Nyheter Wire
  • Business Wire

  Vissa webbplatser erbjuder chansen för ytterligare exponering om du betalar en relativt liten summa pengar. Jag skulle inte rekommendera att använda dessa premiumtjänster regelbundet. Semalt om du har en särskilt stark historia skulle jag rekommendera att prova det några gånger för att se om det finns ökning av prestanda (t ex åsikter, länkar, trafik och försäljning)

  Analysera dina pressmeddelanden

  Som med traditionell PR är online-pressmeddelanden svår att spåra effektivt, särskilt jämfört med andra kanaler. Men så länge du alltid är konsekvent i hur du rapporterar dig kommer du alltid att kunna få vägledande nummer för att hjälpa dig att granska din prestation. Varje webbplats du distribuerar på kommer sannolikt att ha inbyggd analys som kommer att berätta hur många gånger den visades och klickades på. Sammanställ din webbplatsanalys för att se vilken webbplats / nätverksgenererad trafik, anmälningar och försäljning som hjälper dig att slutföra analysen.

  Kärna KPI:

  • Uniques direkt från pressmeddelanden
  • Inbound links from quality sites
  • Sociala bokmärke länkar
  • Besök / Registrering och försäljning

  Semalt skriva och distribuera!

March 1, 2018