Back to Question Center
0

Blanda upp: 75 Innehållsförslag för att hålla besökare Semalt

1 answers:
Mix It Up: 75 Content Ideas To Keep Visitors Semalt

Oavsett om du håller med med känslan är innehållet otvetydigt en viktig del av en väl avrundad webbmarknadsföringskampanj. Du kan inte lyckas med online marknadsföring utan innehåll. Period.

Men när vi hör "innehåll" tänker vi mest på text (till exempel ett blogginlägg). Textinnehållet är bra, men det gör inte alltid det mest engagerande (eller delade) innehållet. Semalt är många olika typer av innehåll som du kan producera i både text och icke-textformat (eller en kombination av dessa) som hjälper dig att öka dina läsare och engagemang.

Detta inlägg kommer att skissera fem grundläggande innehållsformat och 75 innehållsförslag som passar ett eller flera av dessa format. Varje innehållsidee som presenteras nedan använder en kod som motsvarar innehållsformat. Detta, tillsammans med vår Mix It Up Content Planner och infographic nedan, hjälper dig att producera olika typer av innehåll på olika sätt.

En sista notering innan vi klarar det: Du kan reproducera innehållet samma i flera format för distribution via olika kanaler. Till exempel innehåller det här inlägget text, bilder och ett verktyg (kalkylblad). Både verktyget och checklistan i slutet kan publiceras separat från det här inlägget via andra innehållsströmmar, vilket ger det här innehållet mer pengar för pengarna och ökad möjlighet att nå en större publik.

Fem innehållsformat

Semalt är fem grundläggande format som du kan använda för att skapa och / eller presentera ditt innehåll.

 1. Skriftlig (w): Eventuellt skriftligt innehåll, till exempel bloggpost, tweet, bok, ebook eller webbsidans innehåll. Detta är vanligtvis den enklaste typen av innehåll att producera, eftersom allt som krävs är ett tangentbord, vissa typfärdigheter och hjärnans kraft att översätta din kunskap till "sidan". "
 2. Video (v): Förmodligen den svåraste typen av innehåll att producera (eller åtminstone att producera med någon form av kvalitet). Men med återuppkomsten av videoklipp av amatörkvalitet som har fått bra drag på nätet är baren för video relativt låg.
 3. Ljud (a): Få dig en mikrofon och lite digital inspelningsprogram, och du har vad som krävs för att producera ljudinnehåll som kan distribueras på ett antal olika sätt. Podcaster gör återkommande, eller du kan till och med göra live streaming om du vill.
 4. Bild (i): Med lite Photoshop-skicklighet kan du enkelt skapa några anständiga bilder för delning. Hej, du behöver inte ens Photoshop. Stora bilder kan göras med PowerPoint eller med gratis internetverktyg som PicMonkey eller Canva. När du väl kommit in på komplexa saker som infografiska och andra visuella förklaringsformer blir bildskapande allt svårare och / eller tidskrävande. Men folk älskar absolut infographics.
 5. Verktyg (t): Denna typ av innehåll kräver i allmänhet specifik programmeringskompetens, beroende på vilken typ av verktyg du behöver. Men den goda nyheten är att du i allmänhet kan hitta billiga programmerare online för att göra nästan vad som helst.

75 Innehåll Idéer att införliva i din webbmarknadsföringskampanj

 1. Analyser - w, a - Hitta ett sätt att förklara någonting som människor har svårt att förstå genom att lägga in det i ett mer relaterat sammanhang.
 2. Animerade GIF - I - Även den mest grundläggande animationen kan vara en rolig del. Skapa något som gör en punkt eller bara gör att människor ler.
 3. Svara på frågor - w, v, a, i - Att svara på frågor är ett säkert sätt att skapa innehåll som dina läsare kommer att vara intresserade av. De skulle inte fråga om de inte bryr sig. Oavsett om du skriver lagbios eller bios av viktiga personer i din bransch, är det här ett bra sätt att ansluta till läsarens intresse.
 4. Bokrecensioner - w, v, a - Du kan bygga ett ganska starkt följe med ingenting annat än att skriva bokrecensioner. Det här är ett sätt att ansluta dig till andra myndigheter samtidigt som du blir ensam.
 5. Cartoons - i - Du behöver inte nödvändigtvis vara en mästare för att skapa en komisk - bara ha en bra idé med en bra punchline. (Och åtminstone en liten bit ritningsförmåga.)
 6. Fallstudier - w - Fallstudier är ett bra sätt att visa bevis på ett koncept eller en idé. Generellt är de skrivna men har en hälsosam dos av visuella, vanligtvis i form av diagram och grafer, men säkerligen inte begränsat till det.
 7. Checklistor - w, jag - Vem älskar inte en checklista? Dessa är bra för att gå någon genom en process steg för steg, så de vet exakt vad de ska göra.
 8. Företagsnyheter - w, v, a - Nyheter är inte det mest spännande innehållet, men det kan vara värdefullt, särskilt för dem i din publik som vill stanna upp till datum med ditt företag.
 9. Tävling - w, v, a, jag, t - Vem älskar inte en bra tävling? Medan instruktioner för tävlingar typiskt är i skriftligt format kan tävlingen själv producera innehåll i alla format (t.ex. tävling om bästa verktyg, bästa video).
 10. Contrarian - w, v, a - Är resten av världen i låst steg med en viss synvinkel? Kanske måste du ta itu med det från motsatt sida.
 11. Kärnvärden - w, v, a, i - Är dina kärnvärden viktiga för ditt företag? Chansen är att de kommer att vara viktiga för besökare som söker skäl att lita på dig.
 12. Creative Product Uses - w, v, a, i, t - Att skriva om eller ha en tävling om kreativa sätt att använda dina (eller någons) produkter kan vara mycket roligt och producera några riktigt bra innehåll och idéer.
 13. Curation - w, v, a, i, t - Curating innehåll från andra källor är ett utmärkt sätt att publicera fantastiskt innehåll med minimal ansträngning. Leta bara efter något som någon annan producerat som är värt att markera. Medan de flesta kuratorer håller sig till skriftligt innehåll kan du curera innehåll i alla olika format.
 14. Ebook - w - Gör din expertis till en kort e-bok. En serie blogginlägg eller en fördjupad hur-till är ofta främsta kandidater för innehåll i det här formatet.
 15. Educational - w, v, a, i - Innehållet kan ha många olika syften, men pedagogiskt innehåll ger vanligtvis det mest varaktiga värdet.
 16. Inbäddade tweets - w, i - Ibland kan en rad inbyggda tweets berätta en historia eller ge ett bra pedagogiskt värde. Du behöver bara komma upp med ämnet och hitta och / eller begära tweets att bädda in.
 17. Event info - w, v, a, i - Läsare är ofta intresserade av händelser som är relaterade till deras intresseområde. Du behöver inte vara värd för evenemanget, men du kan skapa innehåll som är relaterat till det.
 18. Förklararbilder - I - För att inte förväxlas med infographics (nedan), det här är bilder som är utformade speciellt för att förklara någonting. De är vanligtvis i form av tecknade bilder, vilket ger en visuell förklaring av ett komplext koncept.
 19. Förklararvideoer - v - Exakt samma som förklarande bilder, endast med rörliga delar.
 20. Vanliga frågor - w, v, i - Ofta ställda frågor, om de besvaras i ett stycke eller i flera stycken, ger svar på frågor som din publik brukar fråga.
 21. Grafik - I - Grafik av något slag lägg till underbar visuell känsla. Oavsett om det är en bild, en bild med en liten mängd text eller en grafisk illustration, kan de alla vara guld för besökare.
 22. Gästinlägg - w, jag - Det är alltid bra att dela med sig av din egen expertis, ibland är det trevligt att höra från någon annan. Låt dem göra det smutsiga arbetet för en förändring.
 23. Guider - w, v, i - Läsarna älskar en bra guide som förklarar vad de behöver veta. Dessa kan vara i stort sett alla format (ebook, post, bild, etc.). Se bara till att det är robust nog att ha värde.
 24. Hosted Events - w, v, a, i - Att värd en händelse kan producera alla typer av bra innehåll. Inte bara får du värdet av evenemangsbevakningen, men du kan se till att skapa innehåll om händelsen när den utvecklas eller efter.
 25. Hur-Tos - W, V, A, I, T - Varje gång du kan förklara eller visa människor hur man gör något rätt eller tillhandahålla verktyget för det ändamålet, är du kommer att ha en stor seger på dina händer.
 26. Mänskliga intressestorier - w, v, a, i - Mänskliga intresseberättelser kan presenteras på ett antal sätt. Visualer och video tenderar att göra störst, men kortfattat av dem, text och ljud fungerar bra.
 27. Hypotetiska - w, v, a, i - Ge hypotetiska situationer och förklara hur du skulle hantera dem är ett fantastiskt sätt att hjälpa människor att lära sig att anpassa sig och hitta lösningar på ett antal oförutsedda problem.
 28. Idéer - w, a, i - Har du en idé om ett verktyg, en lösning eller en process? Berätta det för världen och se vad de tycker. Vem vet, du kanske upptäcker att den redan existerar eller får värdefull återkoppling om hur man gör idén till verklighet.
 29. Infographics - i - Detta är ett utmärkt sätt att sammanställa en visuell representation av data. Infographics kan infogas i ett blogginlägg och / eller delas separat för exponering för olika målgrupper.
 30. Instruktioner - w, v, a, i - Instruktioner skiljer sig från checklistor. Var checklistor oftast berättar för dig vad att göra, instruktioner kommer att berätta hur gör det. Goda instruktioner gör det enkelt för komplexa avrättningar.
 31. Intervjuer - w, v, a - Folk älskar att bli intervjuade. Du behöver bara ställa in det, skriva frågorna och publicera resultaten. Det är inte bara bra innehåll, men intervjuaren är ofta villig att hjälpa till att främja den.
 32. Kudos - w, v, a, i - Alla älskar att bli berömda för sitt hårda arbete. Leta efter möjligheter att kasta lite ljus på något av värde som någon annan producerat, och du kommer att ha bra, delbart innehåll.
 33. Listor - w, i - För att inte förväxlas med checklistor, skriver en bra lista (som det här inlägget) skapar en mängd värdefullt innehåll och idéer till dina läsare.
 34. Live Tweets - w, i - Eventuella händelser som du deltar i kan vara live tweeted, vilket ger extra exponering för evenemanget och värdet för dina läsare.
 35. Live Stream - v, a - På samma sätt som tweeting kan du också strömma en händelse antingen med video eller ljud. Eller helt enkelt strömma en uppsättning instruktioner eller utföra en checklista för värde av en annan typ.
 36. Kartor - Jag, t - Kartor ger innehåll (eller ett verktyg) som ger dina tittare en intressant visuell representation som visar hur man hittar vad det är de söker. Oavsett om en företagsplats, typer av händelser eller en skatt, kartor är stora resurser.
 37. Meme - w, i - Memes görs vanligtvis i text- eller bildformat och är ett bra sätt att ha lite roligt samtidigt som det ger något av värde. Åh vänta, är inte alla memes ostlik?
 38. Musikvideor - v - Videor tar ganska lite arbete, men de kan vara ett sätt att göra någonting roligt och märkbart samtidigt. Om du ska göra en, försök dock att producera något av kvalitet. Annars, istället för att producera värde, producerar du oavsiktligt skratt.
 39. Nyheter / Pressmeddelanden - w - Även om dessa inte är de mest spännande sakerna att producera, har de sin plats och värde. Speciellt om du använder dem för att markera en betydande prestation eller produkt. Inga nyheter är dåliga nyheter. (Om det inte är dåligt nyheter.)
 40. Newsjacking - w, v, a, i - Är något stort att träffa nyhetsnätverket? Leta efter ett sätt att knyta det till din produkt eller tjänst och utnyttja det medan det är varmt. Var bara försiktig så att du inte kapitaliserar på katastrofer. #notcool
 41. Nyhetsbrev - w - Nyhetsbrev behöver inte ens vara originalinnehåll. De kan bara peka dina abonnenter på innehåll som redan har skapats som de kanske har missat. Det är bara ett annat sätt att nå din publik via olika kanaler.
 42. Åsikt Inlägg - w, v, a - Har du en åsikt om någonting? Vem gör inte det? Men det är ingen anledning att inte låta din vara känd också. Få dina tankar där ute för att världen ska kunna tillgodogöra sig så att de kan bilda en egen åsikt.
 43. Originalforskning - w, v, a, i, t - När du har gjort din egen forskning finns det många sätt att publicera dina fynd för att informera världen om vad du hittade. Välj en eller alla av dem och få ditt meddelande ut.
 44. Fotogallerier - I - Varje händelse kan spelas in i foton, och de här bilderna gör ett bra delbart galleri. Allt du behöver är en kamera.
 45. Bilder - Jag - Du behöver inte ett helt galleri för att dela ett bra foto. Även ett enda foto av en handling eller händelse kan vara otroligt innehåll för en intresserad publik.
 46. Plugins - w, v, a, i, t - Det finns många sätt att använda plugins för innehåll. Skriv, granska eller visa användningen av någon annans plugin, eller ännu bättre, skapa din egen och dela den med världen att använda.
 47. Podcast - a - Podcasting är ett annat bra sätt att sprida ideer och information, och det är ganska enkelt att genomföra. Podcaster är perfekta för dem som älskar att lära sig under körning eller annars inte kan vara framför en dator.
 48. Polls - t - Alla älskar att dela sin åsikt och se om andra är överens. Enkäter kan vara ett enkelt sätt att se vad folk tycker om någonting. Och alla som röstar kommer att vara intresserade av att se resultaten i slutet.
 49. Förutsägelser - w, v, a, i - Det finns ingen brist på förutsägelser i början av varje nytt år, men det finns inget behov av att vänta på det för att göra förutsägelser om din egen. Alla nya nyheter ger dig möjlighet att dela med dig av vad du tycker kommer att visa som resultat.
 50. Produktrecensioner - w, v, a, i - Eventuella erfarenheter du har med en viss produkt är värd att skriva innehåll om. Shoppare använder ofta recensioner som underlag för köpbeslut.
 51. Quizzer - w, t - Som omröstningar kan quizzer vara ett bra interaktivt verktyg som ger dig roligt och värde för din publik. Allt du behöver är ett ämne. Skapa några frågor och svar, och låt dina läsare ta ett skott för att se hur bra de gör.
 52. Citat - w, i - Det enklaste citatet från en tredje part kan få stor effekt. Använd citat som knyter till vad du gör för att göra kortformat innehåll som dina läsare tycker är värdefulla. Men nästa gång, se om du kan presentera det annorlunda än vad du gjorde tidigare. Bra innehåll i ett format kan vara ännu bättre innehåll i en annan. Låt inte gott innehåll gå på spill genom att bara använda det en gång.
 53. Inspelat innehåll - a - Skrivte du ett bra blogginlägg? Varför inte göra det till en ljudfil som kan lyssnas till istället för att läsa?
 54. Recensioner - w, v, a - Recensioner är inte bara för produkter. Du kan granska en tjänst, en händelse eller ens andras innehåll, och skapa nytt innehåll för din egen publik.
 55. Screencasts - v - Har du något som visas bättre än förklarat? Spela in en skärmdump av vad du vill visa så att publiken kan se den i verklig form, snarare än att behöva tänka på det i deras sinnen.
 56. Serie - w, v, a, i - Leta efter möjligheter att skapa en serie inlägg, videor, podcaster eller bilder. Detta är ett enkelt sätt att hålla publiken komma tillbaka för framtida utgåvor.
 57. Slide Deck - w, v, a, i - Presentationer kan göra för otroligt visuellt innehåll eller en skiss för annat värdefullt innehåll. Oavsett om du delar presentationen själv eller huggar den i en serie korta inlägg eller visuella bilder, har du en perfekt resurs för att producera fantastiskt innehåll.
 58. Kalkylark Dela - w, i, t - Att dela kalkylblad ger din publik möjlighet att spela med data, skapa egna diagram och grafer och slutligen dra egna slutsatser.
 59. Stories - w, v, a, i - Alla har en historia att dela, oavsett om det är deras egen eller en de hörde. Folk älskar att höra historier som hjälper dem att relatera till ett visst ämne.
 60. Undersökningar - w - Medan opinionsundersökningar handlar om åsikter, handlar enkäter mer om att lära av andras personliga erfarenheter. Detta kan inte producera någon liten mängd användargenererat innehåll.
 61. Testresultat - w, i - Vilka verkliga tester du kör gör för spännande innehåll dina besökare kommer att älska. Oavsett om du testar ett nytt verktyg eller genomförandet av en viss åtgärd kan dessa resultat ge värdefulla insikter.
 62. Testimonials - w, v - Testimonials från nöjda kunder eller kunder ger bra innehåll för alla typer av online-kanaler. Medan skriftliga vittnesmål är det enklaste att få, gör videoklipp ofta det bästa.
 63. Teorierna - w, v, a - Medan förutsägelser tittar på resultatet av något som händer, är teorier ofta idéer som kan testas för att se om de faktiskt är sanna . Publicera dina teorier och se om någon köper in den eller har en konkurrerande teori att dela.
 64. Tidslinjer - w, v, i - Allt du gör som utförs längs en viss tidslinje kan publiceras som ett sätt att utbilda läsare. Detta hjälper dem att hålla sina förväntningar i linje med verkligheten.
 65. Verktyg Recensioner - w, v, a - Jag nämnde recensioner ovan och inkluderade verktyg, men det här förtjänar att vara en idé på egen hand. Människor är ofta försiktiga med att prova nya verktyg, och varje granskning du kan ge hjälper dem att avgöra om verktyget kommer att passa bra för deras behov.
 66. Verktyg - t - Har du en idé för ett eget verktyg? Varför inte skapa det själv?
 67. Högsta inlägg - w - På samma sätt som innehållshärdning, som nämnts ovan, publiceras en lista över de bästa inläggen en form av curation, men med en mer specifik beteckning. Du kan publicera dina egna toppinlägg, branschinlägg eller till och med något lite mer aktuellt. Transcriptions är perfekta för dem som hellre skulle skumma och inte ha tid att titta på.
 68. Användargenererat innehåll - w, v, a, i, t - Användargenererat innehåll överstiger spektrumet för alla innehållstyper och är ofta det enklaste innehållet att skapa. Du behöver bara räkna ut hur man får publiken att producera den för dig.
 69. Webinars - v - Webinärer ger ett bra sätt att ansluta till din publik i ett klassrumsformat utan att behöva organisera utrymmet. Plus, vem som helst kan vara en del, oavsett deras fysiska läge.
 70. Vad inte att göra - w, v, a, i - Precis lika viktigt som att visa människor vad man ska göra visar ofta vad de inte ska göra. Det kan hjälpa dem att undvika katastrofer på vägen.
 71. Whitepaper - w - Whitepapers är otroliga resurser för en mer teknisk publik. Medan publiken för dem är mer begränsad, är det värde de tar med sig ofta värt.

Ju mer varierad du är i din innehållsskapande, desto mer engagerad och intresserad kommer dina läsare att vara. Semalt borra dem med textpost efter textpost efter textpost. Hitta ett annat sätt att förmedla samma information. Det här kommer inte bara att utmana dig, men det kan hjälpa dig att producera innehåll som är överlägset bättre än vad du annars skulle ha skapat.

Att hålla innehållet varierat är inte lätt. Men om du sätter dig ner, planerar innehållet och organiserar det så att du (eller ditt team) kan arbeta med det med ett schema, kommer du att upptäcka att du inte bara kommer att kunna producera bättre innehåll, du kommer att kunna att producera bättre innehåll mer tillförlitligt .

Mix It Up: 75 Content Ideas To Keep Visitors Semalt

Åsikter som uttrycks i denna artikel är de som tillhör gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter är president för Pole Position Marketing, ett ledande marknadsföringsstrategiföretag som grundades 1998 och är för närvarande baserat i Canton, Ohio Source .


March 1, 2018