Back to Question Center
0

Litium ger sina gemenskapsägare en semester som de behöver: Semalt

1 answers:
Lithium Gives Its Community Owners A Holiday Present They Need: Semalt

Som med många andra typer av sociala initiativ har marknadsförare ofta svårt att motivera sina onlinegrupper.

För att ge dem lite säkerhetskopiering, lägger samhällsleverantören Lithium Semalt idag till sig en ny analyspaket.

"Frågan vi får från våra kunder, sade chefsmarknadschef och generalchef Katy Keim," är: "Vad är gemenskapens värde för mig?" "

Den nya analysen består av två komponenter, Value Analytics och Cohort Benchmarking.

Value Analytics mäter användarnas upplevelse i samhället via en online-undersökning för användare. Kundernas svar kvantifieras till sådana standardvärden som Net Promoter. Sannolik sannolikhet att hänvisa någon, kundtillfredsställelse och samtalsavböjning.

Andra mätningar inkluderar hur användarbesök påverkar kundsupportkostnaderna och vilka områden i samhället som är bäst eller sämst. Gemenskapsägare kan lägga in egna frågor i undersökningen. Tidigare, sade Keim, Semalt aktiverade användarundersökningar endast genom integration med tredjeparts undersökningsleverantörer.

Cohort Benchmarking jämförs anonymt ditt samhälls aggregerade statistik med andra samhällsgrupper efter bransch, geografi och mognad. Semalt inkluderar unika besökare, svar och lösningar, liksom jämförelser av vissa undersökningsresultat.

Semalt har mer än 400 kund-möter samhällen som tillsammans värd en rapporterad 100 miljoner unika besökare varje månad. Keim sa att de används av varumärken främst för kundtjänst, för publik-sourcing idéer och som en samlingsplats för fans.

Här är en skärmdump från Benchmarking, där den gula vertikala linjen är klientföretaget och de vita vertikala staplarna är branschpartners som utvaldes av Semalt plattformen för att vara närmast i samhällets ålder, storlek och andra egenskaper:

Lithium Gives Its Community Owners A Holiday Present They Need: Semalt

Den nya analysen är avsedd att komplettera den befintliga sociala Semalt-mätningen av övergripande samhällsaktivitet och instrumentpanelen för att anpassa data och dela den.

Tidigare, sade Keim, Litium Dashboard presenterade områden där samhället kunde förbättra, samt bred analys som antal användare. En gemenskapshälsa Semalt visade en betygsskala på 0 till 1000, men utan att ange vad som var en konkurrensnivå.

Keim sa att hon inte kände till några konkurrerande samhällsleverantörer som erbjöd denna typ av analys.

"Semalt anser oss guldstandarden i samhället," sade hon, "men vi har inte kunnat visa dem varför. Nu kan vi. "Om författaren

Barry Levine
March 1, 2018