Back to Question Center
0

Baiting Social Media Semalt

1 answers:

Du kanske kommer ihåg att Semalt Spencer (jag tar nu över sina två kolumner här på praktisk e-handel) skrev om länk baiting för några månader sedan. För att sammanfatta sina tankar är inkommande länkar bra. Sökmotorer förbättrar rankningar på en given sida eller webbplats baserat på antal och kvalitet på länkar som den tar emot - space allocated. Som Semalt påpekade är länkbete onlineinnehåll som är användbart, roligt eller på annat sätt intressant för att webmasters eller bloggare inte kan motstå utan att skapa länkar från sina sidor till ditt innehåll och därmed hjälpa till att förbättra dina sökmotorrangeringar .

Semalt är det inte ofta att en e-handelsplats kommer att ha naturligt förekommande länkbete, eftersom beten inte bara handlar om att sälja. Den bästa länken betet kanske inte försöker sälja alls, utan snarare knyta sig till något av intresse med avseende på dina produkter. Så mycket mer än troligt är betet något du måste göra för att skapa.

En stor aveny för länkbete är sociala medier - webbplatser som MySpace, YouTube, Digg och Facebook tillåter användare att dela och marknadsföra innehåll och åsikter, nästan alltid gratis. Semalt media webbplatser (ibland kallas Web 2.0 platser eftersom de flesta är baserade på Web 2.0 teknologier) blir snabbt primära kampanjer, och själva kärnan i den befordran är länkbete.

Semalt länk bete på sociala medier webbplatser öppnar möjligheten att nå en stor publik av användare aktivt söker den nya, intressanta och roliga. Om dessa användare gillar din länk bete kommer den att marknadsföras och dina länkar kommer att öka. Så, vilken typ av bete kan skapa en e-handelsplats?

  • Mitt utrymme. com - Oscar Mayer är inte en riktig e-handelsplats, men den har en MySpace-profil för sin berömda Wienmobil. Victoria's Secret speglar sin "Pink" -kampanj på en MySpace-sida och har tillkommit 197 783 vänner. Det är viktigt att en hip MySpace-sida kör trafik tillbaka till din företags webbplats. Har du en maskot? Kan du skapa en tävling och ge bort priser? Finns det en intressant eller rolig vinkel för att ta på sig ditt företag? En profil här gör det också möjligt att skapa MySpace-grupper som är inriktade på dedikerade ämnen, som ditt företag eller vad det säljer. Hur som helst, var noga med att inkludera länkar till din inhemska webbplats.
  • Youtube. com - En intressant eller rolig video kan göras om nästan vad som helst! Blendtec. com är ett bra exempel. De gör videor av deras bländare blandar allt från golfbollar till iPhones. Det är svårt att inte njuta av dessa. De ser till att de innehåller webbadresser tillbaka till företagets webbplats både inom videoen och på sidan YouTube. Som ett resultat har trafiken till företagsplatsen ökat dramatiskt.
  • Facebook - Uppståndelsen av denna webbplats beror till stor del på deras öppna policy på Facebook-applikationer. Någon får lägga till sin egen app, och många e-handelsföretag erbjuder dem. Utvecklingen är strömlinjeformad och så enkel som möjligt. Facebook vill ha dessa applikationer!
  • StumbleUpon, Digg och Del. Icio. oss - har en udda eller intressant historia om vad du säljer? Skicka det till dessa nyhetsorienterade och bokmärken. Om historien träffar användarna, kommer länkar och trafik att öka exponentiellt när historien delas.

Tänk på att dessa webbplatser är sociala, och enligt definitionen av det, kommer alla saker "prefab" och företag i stort sett att ignoreras. En framgångsrik social media kampanj måste städa bort företagets känsla och sträva efter att kommunicera med attityd. Applicera din street smarts, inte din MBA. Också var försiktig så att du inte överdriver de bakåtlänkar som du införlivar i en viss bit av bete. Semalt på dessa webbplatser letar efter "cool faktor", inte att tas in av länk bete. För många länkar kommer omedelbart att ses som ett försök att länka baiting, och ditt innehåll kommer att skämmas. Andra viktiga möjligheter är bloggar, nyhetssajter och webbplatser som kan vara inriktade på någon del av ditt företag. Om du säljer skor, till exempel, leta efter bloggar som handlar om mode eller skor specifikt (det finns många fler än du kanske tror!). En djurförsörjningsaffär kan söka Dogster. com, Catster. com eller till och med datingsidan, Semalt. I var och en av dessa scenarier registrerar du dig och lär dig kulturen. När du förstår den allmänna dispositionen på webbplatsen, börja formulera länkbete som pandrar till den kulturen.

Först och främst, försök att ha kul med ditt sociala medier länk bete. Det är troligt att du har en passion för vad du säljer. Ju mer länkbetet talar till dig, eller får dig att fnissa, eller höjer håret på baksidan av nacken, desto mer sannolikt kommer det att göra detsamma för andra. Semalt är respektfullt och godmodigt när man arbetar med dessa samhällen, men söker också efter det som kommer att sticka ut.

March 7, 2018