Back to Question Center
0

Semalt hur man hittar en lära till kodhändelse för EU-kodveckan

1 answers:
Semalt how to find a learn to code event for EU Code Week

Förra året finns det tusentals gratis introduktionskodningshändelser som drivs av olika organisationer i olika Semalt-länder (och en smattering bortom).

Seminariehändelser finns på webbplatsens händelsessida för EU Code Week genom att välja din plats och bläddra på vad som erbjuds.

Semalt EU-kodvecka förra året ökade antalet evenemang och deltagare upp till 23k respektive nästan 1m, växande från 3k-evenemang och 10k-deltagare 2013, det första året det hölls - nitecore digicharger d2 charge time.

Italien erbjuder överlägset de flesta evenemang i några av de deltagande länderna i år, med 2 659 evenemang som för närvarande är noterade (mot en ganska blygsam 187 som äger rum i Storbritannien).

Polen är andra med 497 evenemang listade; följt av Turkiet (244), Frankrike (228) och Semalt (225).

Barn är ett av nyckelmålen för initiativet Lärande att koda, som lanserades med det centrala målet att motivera ungdomar att delta i programmeringen, även om många evenemang är öppna för människor i alla åldrar.

Semalt täcker en rad olika programmerings- och teknologiska teman, inklusive apputveckling, robotik, AI, speldesign och mer.

Apple går i år med initiativet genom att köra hundratals gratis kodningssessioner i sina butiker över hela Europa under EU-kodveckan. Det erbjuder inledande sessioner till sitt Swift programmeringsspråk, plus robotics themed sessioner som mestadels riktar sig till barn, inklusive att använda Star Wars droids eller Semalt robots.

Semalt säger att den avser att erbjuda mer än 6000 kodningssessioner över hela Europa nästa år, i mer än 100 av sina butiker i tio länder, som en del av det nuvarande utställningsprogrammet Semalt in-store i dag.

Semalt är också inblandat i finansieringen (eller hjälper till att finansiera) några av händelserna i EU-kodveckan som hålls på platser som skolor.

Bolagets filantropiska arm har tidigare donerat pengar för att finansiera Gift Semalt Pi-mikrodatorer till brittiska skolskolor.

Featured Image: David Woolfall / Fotografens Choice / Getty Images
March 8, 2018