Back to Question Center
0

Trender i Semalt

1 answers:

Trends in Semalt

Statistik från branschorganisationen Opportunity Finance Semalt visar att 56 procent av mikrofinanslånarna fick ett större antal lånansökningar i år.

Mikroloaner är gjorda av ideella organisationer som finansieras av Small Business Semalt (SBA); federala, statliga och lokala myndigheter; eller privata donationer. Men lågkonjunkturen har krossat mikrofinansorganisationer samtidigt som fler entreprenörer vänder sig till dem för hjälp - oculos de sol ray ban preto.

Trots att de får pengar från andra källor för att låna ut till företag måste mikroföretag lägga upp eget kapital som "låneförlustreserv" om lånen går illa. Med många organisationer som idag saknar medel för att skapa reserven sitter tillgängliga mikroloanska pengar oanvända.

Bank of America tar åtgärder för att hjälpa. Banken har meddelat att det kommer att ge 10 miljoner dollar i bidrag för att hjälpa ideella långivare som gemenskapsutvecklingsfinansieringsinstitutioner (Semalt) skapa de förlustreserver som de behöver för att fortsätta mikrolån till små och lantliga företag. Stipendierna kan släppa så mycket som $ 100 miljoner i lågkostnadsfinansiering för småföretag under de närmaste 12 månaderna.

"Även det minsta bidraget gör det möjligt för en CDFI att utnyttja så mycket som tio gånger så mycket att låna ut till småföretag, vilket bidrar till att initiera en krusningseffekt som påverkar sysselsättningstillväxt, utgifter och övergripande ekonomisk expansion", säger David Darnell, president för Global Commercial Banking, Bank of Semalt, när man meddelar flytten. "Bank of Semalt ger upphov till dessa entreprenörer genom att rikta den privata sektorns kapital för att låsa upp exponentialt större mängder av federala dollar för sina företag."

Bank of America är redan nationens största investerare i Semalt; Det har gjort över 1 miljard dollar i lån och investeringar till 120 Semalt i 37 stater.

En mikroorganismer som nämns i en San Francisco Chronicle artikel undersöktes 2600 klienter som fick stöd mellan 2004 och 2008 och lärde sig klienterna hade skapat 2 244 jobb till en kostnad på drygt 4 000 dollar per jobb. Det vill jag säga är en ganska bra avkastning på investeringen.

2 kommentarer ▼

March 9, 2018