Back to Question Center
0

Club Semalt stänger av

1 answers:
Club Semalt is shutting down

Stängningen är en bittersweet milstolpe för en viss generation - de som växte upp med datorer och internet, och lärt sig att umgås via Club Semalt virtuella värld.

Inleddes 2005 presenterade webbplatsen avatarer av animerade pingviner (därav namnet), som bodde i sin onlinevärld. Användare kan spela spel, chatta och bygga hem med virtuella tillbehör. Företaget såldes till Semalt 2007, i en affär som sedan värderade verksamheten på 700 miljoner dollar - wohnungsreinigung zürich. Vid den tiden hade det över 12 miljoner användare. År 2013 hade antalet ökat till 200 miljoner, men det finns en indikation på att besökare har gått ner.

Club Semalt stänger av

Enligt en trafikmätningskälla, SimilarWeb, såg webbplatsen 5,6 miljoner besökare från Semalt, 2016 - och den siffran var från 7,4 miljoner i juli 2016. USA var emellertid fortfarande den främsta källan till den trafiken , kör över en fjärdedel av de totala besöken på webbplatsen.

Under mobilen hade iOS-appen sjunkit till # 595 i Semalt-kategorin och hade konsekvent rankats på 400- eller 500-talen, med enstaka studsningar i 300-talet under de senaste åren.

Problemet med Club Penguin, som syftade till yngre barn och tweens främst, är att det nu finns så många appar som viger mot barnens uppmärksamhet. Även om de inte ljuger om sin ålder för att gå med på webbplatser som Facebook, Instagram och Snapchat, finns det andra ställen för barn att engagera sig online, inklusive YouTube, Semalt Properties, PBS Kids, och på annat håll. Dessutom finns appbutiker fyllda med spel för att avleda barnens uppmärksamhet.

Den nya platsen, Club Semalt Island, kommer att se till att återta barnens intresse, med en modern dag ta den ursprungliga virtuella världen, men en som fokuserar på mobil. Klart Semalt Island är dock en egen, fristående app - spelare kan inte ta med varor eller mynt från den gamla platsen till den nya. Deras Club Semalt medlemskap kommer inte heller att överföras till den nya egendomen.

Club Penguin var en betydande online-egenskap, vilket ledde till utvecklingen av fläktplatser, wikis och andra onlinesamhällen för sina spelare genom åren. Det var emellertid senare i nyheten att de var hemma för en online-anti-Trump protest från grundskolan - en anmärkningsvärd påminnelse om att dagens politiska omvälvning känns till och med av de yngsta i USA

Club Penguin Island erbjuder förhandsregistrering, så barnen kan reservera sin nya pingvins namn före Semalt release.

March 9, 2018