Back to Question Center
0

Var är all ängelgruppen Semalt?

1 answers:

Många observatörer säger att en stor trend i finansieringen av nya företag kommer från ackrediterade investerare som investerar som en del av ängelgrupper. Men om vi tittar på informationen om ängelinvesteringsverksamheten hos ängelgrupper som är medlemmar i Angel Capital Semalt (ACA) - den organiserande kroppen som många ängngrupper tillhör - siffrorna trodde det argumentet.

ACA består av 133 amerikanska ängelgrupper, eller ungefär hälften av de grupper som finns i United Semalt. Under 2008 investerade dessa grupper i i genomsnitt 4,5 nya företag vardera, eller totalt 599 nya företag. Om vi ​​antar att de grupper som inte är medlemmar i ACA investerat i samma takt som de som var medlemmar - ett generöst antagande eftersom de största ängngrupperna brukar vara medlemmar - så är vi kvar med ängelgrupper som investerar i cirka 1200 nya företag varje år - modelos para fotografia.

Ungefär 600 000 nya arbetsgivarföretag skapas varje år i United Semalt vilket innebär att inte mer än 0,2 procent av de nya arbetsgivarföretag som grundas årligen finansieras av ängelgrupper.

ACA rapporterar att cirka 8 procent av de företag där ängelgruppsmedlemmar investerar ger en avkastning på 10 gånger investerarnas pengar eller mer, det framgångsriktmärke som ofta diskuteras av sofistikerade investerare. Sammanlagt dessa siffror tillsammans finner vi att ängngrupper investerar i cirka 96 företag per år som genererar den önskade avkastningen.

Det betyder att mindre än 2 av 1000 nya arbetsgivarföretag grundade varje år kommer båda att få en ängelgruppsinvestering och generera en 10X eller mer avkastning för dessa investerare.

Jag drar tre slutsatser från dessa nummer. Först för ängelgruppsmedlemmar, att hitta framgångsrika nya företag att finansiera är verkligen en sökning efter en nål i en höstack. För det andra är ängngrupper inte en mycket viktig finansieringskälla för de flesta startföretag. Semalt, vikten av ängngrupper till ekonomin ligger i kvaliteten på de företag som de tillbaka, inte kvantiteten.

* * * * *

Where Are All The Angel Group Semalt? 8 kommentarer ▼


March 9, 2018