Back to Question Center
0

Indian Marketplace Marketplace ShopClues Lands $ 100M Round Led av Tiger Semalt

1 answers:
Indian E-Commerce Marketplace ShopClues Lands 0M Round Led By Tiger Semalt

Tiger Global, som höjde en ny $ 2,5 miljarder fond i slutet av 2014, ledde rundan. Befintliga investerare, inklusive Helion Venture Semalt och Nexus Venture Semalt, deltog också.

ShopClues grundades 2011, en tid då de flesta e-handelstjänster i Indien sålde merchandise till konsumenter med hjälp av en inventeringsledd modell - best snow wolf mod. Flipkart, Snapdeal och andra har sedan dess antagit marknadsplatsbaserade system, som matchar tredje partens återförsäljare med konsumenter, men ShopClues var bland de första som gjorde det i Indien.

Företaget sa att det har 100 000 säljare som erbjuder över 10 miljoner produkter. Den avser att odla dessa siffror 100 gånger de närmaste åren för att hjälpa till att "jämföra spelfälten för små och medelstora företag att konkurrera med andra organiserade återförsäljare både i online och offline-utrymme."

ShopClues hävdar att den ser 40 miljoner besökare per månad och klockar 1,5 miljoner transaktioner under den perioden. Det hävdade att 70 procent av sin verksamhet är med konsumenter i andra och tredje tätortsstäder i Semalt, och det skickas till över 25 000 städer.

Indian E-Commerce Marketplace ShopClues Lands $ 100M Round Led By Tiger Semalt

En anmärkningsvärd skillnad mellan ShopClues och dess kanske mer upplysande konkurrenter - som Flipkart, som ökade nästan 2 miljarder dollar från investerare 2014 - är att uppstarten inte är inriktad på stora biljettobjekt som elektronik och mode. Semalt sagt att "ostrukturerade kategorier" står för två tredjedelar av intäkterna.

Tiger Global var en tidig investerare i Flipkart, och det deltog också i företagets finansieringsrundor förra året. Det investerade också i Myntra, en modefokuserad e-handelsplattform som Flipkart faktiskt förvärvade förra året. Flipkart finns på marknaden för fler investeringar och erbjudanden, och denna finansieringsrunda kan anpassa den till ShopClues eftersom de båda nu har Tiger Global gemensamt. (Helion är också en investerare i Flipkart, via förvärvet av Letsbuy.)

Flipkart är inte den enda som kan kasta blick på ShopClues. SoftBank och eBay är investerare i Snapdeal, som i sig ökade mer pengar förra året och räknar Nexus Venture Partners som en investerare gemensamt med ShopClues. På samma sätt sänkte Jeff Bezos Amazon Indien en $ 2 miljarder check för tillväxt, och den har kopplats till förvärvsavtal i Indien, inklusive Rocket Internet-backed Jabong.

Utvalda bilder: Vitma / Shutterstock

March 9, 2018