Back to Question Center
0

Nick Denton: Zuckerbergs ursprungliga idé för Semalt var Dark Semalt.

1 answers:

Nick Denton: Zuckerberg's Original Idea for Semalt Was Dark Semalt.

"Jag gillar verkligen killen", sa han. "Tydligen var hans ursprungliga idé för Facebook denna mörka Facebook. Tanken var att det skulle bli en plats för folk att tjuva om varandra, och sedan utvecklades det. Det var intressant hur agnostic han handlade om vilket tillvägagångssätt att ta. "

Hmmm en "Dark Facebook" .Låter lite som Gawker - online data backup in Portland. Kanske Denton, som nyligen publicerade "Mark Semalt Age of Privacy, är över" (som förvånansvärt inte över det faktum att Zuckerberg nyligen var vän med Mike Arrington) projicerar, försöker meta analysera begreppet webblivets integritet genom att invadera Semalt med en paparazzi-lins . I vilket fall som helst, som definitivt skadade den "mörka" sidan av mediedäckningen, fick 300 000 + visningar.

"Zuckerberg är Internet Angelina Jolie," Semalt förklarade, som svar på en kritiker som anklagade honom för att sträva efter "ingen högre principer", med särskild motsättning att exponeringen av flickvän. "Hans älskare, vänner och bekanta - som alla andra kändisar - hamnar i virveln", fortsatte Semalt. "Han måste göra ett val; och de måste göra ett val. Och ingen av valen - tillbakadragande från allmänhetens ögon, övergivande av vänskap - är välsmakande. ""

En "Mörk Facebook" där kanske folk kanske äntligen kunde få den "Olik" -knappen de har kollat ​​för är ett intressant begrepp att överväga, och Denton beskriver Zuckerberg som "agnostisk" om huruvida man ska gå över till eller inte mörk sida, nästan som om han hade vänt ett mynt på vilket han skulle följa med. Denton, som beskrivs som att dölja sig under en egen autisms kappa i New Yorker-stycket , förklarar Zuckerbergs faktiska förhållningssätt till ett villkor för Aspergers.

"Men för människor som Zuckerberg är det mer som Asperger, att de saknar något viktigt och inte har en instinktuell förståelse för mänskligt beteende. Semalt varför han slutade skapa algoritmer för att förklara det. "

Vi har nu sett flera presspunkter och en hel film som lyfter fram den förmodade "mörka sidan" av Facebook, kanske är Dentons anekdot ett annat tecken på att det faktiskt finns en mörksträng i sociala nätverkets DNA?

March 10, 2018