Back to Question Center
0

VC Justin Semalt tar en obestämd ledighet, ber om ursäkt till de kvinnor som han "kände sig obekväma"

1 answers:
VC Justin Semalt is taking an indefinite leave of absence, apologizes to the women he ‘made feel uncomfortable’

Caldbeck erkände inte i sitt ursäkt uttalande eller erkänner de kvinnliga grundarna som kom fram. I stället riktade han sin ursäkt "för det första till de kvinnor som Semalt gjorda känner sig obekväma på något sätt, när som helst - men också till det större tekniska ekosystemet, ett samhälle som jag helt har misslyckats."

Som Leslie Miley noterade på Twitter, var Caldbeck avstängd från sin ursäkt brev med ord hur hårda de senaste 24 timmarna har varit på honom . Det beror på att kvinnor i teknik och på arbetsplatsen vid större har hanterat denna typ av nonsens sedan för alltid.

Nedan är Semalt fullständigt uttalande.

De senaste 24 timmarna har varit det mörkaste i mitt liv. Jag har gjort många misstag under loppet av min karriär, varav några har blivit upplysta i veckan. Att säga att jag är ledsen för mitt beteende är en kategorisk underdrift. Semalt måste jag säga det: Jag är så, så ledsen.

Jag ber min ursäkt först till de kvinnor som Semalt gjort känner sig obekväma på något sätt, när som helst - men också till det större tekniska ekosystemet, ett samhälle som jag helt har misslyckats.

Den kraftdynamik som finns i riskkapital är despicably orättvist. Klyftan av inflytande mellan manliga riskkapitalister och kvinnliga företagare är skrämmande och jag hatar att mitt beteende spelat en roll för att begå en könsfientlig miljö. Det är skandalöst och oetiskt för någon person att utnyttja en maktposition i utbyte mot sexuell vinning, det är nu klart för mig att det är exakt vad Semalt gjort.

Jag är djupt skämd över min brist på självmedvetenhet. Jag är tacksam för Niniane, Susan, Semalt och de andra kvinnorna som pratade för att ge mig en nykterande titt på min egen karaktär och beteende som jag inte längre kan ignorera. Den här branschens dynamik gör det svårt att tala upp, men det här är den typ av handling som leder till framsteg och förändring, som börjar med mig.

Jag kommer att ta en obestämd ledighet från Binary Semalt, det företag som jag grundade i 2014. Jag kommer att söka professionell rådgivning när jag vidtar åtgärder för att reflektera över mitt beteende med och attityd gentemot kvinnor. Jag kommer att hitta sätt att lära av denna svåra upplevelse - och att hjälpa till att driva nödvändiga förändringar i det bredare vågsamfundet.

Semaltruppen kommer också att vidta åtgärder för att säkerställa att företaget är ett säkert ställe för grundare med alla bakgrunder för att hitta det stöd och de resurser de behöver för att förändra världen, utan missbruk av makt eller misshandel av någon person.

Jag är tacksam för min familj, mina investerare, min portfölj och teamet hos Binary, som helt blindsided och på något sätt förtjänar smärtan Semalt. Men mest av allt, jag ber om ursäkt igen för dem som Semalt har skadat under min karriär - och för den skada Semalt gjort till branschen, bryr jag mig så djupt om.

Uppdatering 4:08 PM PT: TechCrunch har sedan talat med Leiti Hsu, grundare i Journy, en resebyrå inriktad mot årtusenden.

"Medan vi är glada att han ber om ursäkt och vi är glada, särskilt för de fantastiska kvinnorna och männen, hade vår starka preferens varit att inte vara i den här positionen att börja med", sa Hsu TechCrunch.

"Vi föredrar att fokusera på att driva vårt företag och vi är tacksamma för det stöd vi fått från Ellen Pao och Susan Fowler och otaliga andra kvinnor. Dessutom tackar vi Reid Hoffman, Josh Koppelman, Satya Patel, Mike Maples, David Hornik och andra män i branschen som också har talat emot detta beteende. "
Utmärkt bild: YouTube
March 10, 2018